Kamer
boeken Kamer boeken
Kamer boeken Kamer boeken
Tafel
reserveren Tafel Reserveren
Tafel reserveren Tafel Reserveren

Wanneer laat jij je verwonderen op Oost

Bewust genieten op Oost

Wij willen op Oost een fijne plek creëren waar rust, genieten en vde erbinding met jezelf en de natuur centraal staan. In alles wat we doen, blijven we dichtbij onze eigen natuur. En vagen we ons altijd  af of iets anders, beter, dichterbij of bewuster kan.

We nemen je daarom graag mee in onze groene ambities. 

Green Key

We zijn Green Key Goud gecertificeerd en daar zijn we trots op! Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. We zijn ons bewust van onze impact op de wereld en iedereen om ons heen. We gaan daarom net een stapje verder dan alleen het scheiden van afval. En nemen je daarom graag mee in alle facetten van ons gedachtengoed.

LiselotteSchoo OpOost Kook-Atelier September2020-005042
Harder Kook atelier website texel
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 5
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 11
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 1
LiselotteSchoo OpOost Kook-Atelier September2020-00527

Eetbare Tuin

Onze tuin is nog volop in ontwikkeling. Maar we mogen al wel genieten van een eerste oogst. Denk bijvoorbeeld aan alle verschillende kruiden zoals lavendel, rozemarijn, kamille en salie. Een heerlijke basis voor al onze siropen en zelfgemaakte wellness producten. We moeten nog even geduld hebben maar de wilde bloemen op de tuunwallen, de bessen en rozen laten zich binnenkort zien. 

Struin lekker rond door de tuin en laat je verwonderen door de heerlijke geuren en kleuren. 

Served by Nature

Bij de eerste zonnestralen  vind je ons op het Wad, in onze tuin, in de weilanden, het bos en de tuunwallen op Oost. De perfecte plek om te fourageren, oftewel wildpluk. Daarnaast hebben we samen met onze eigen teler en boer een zaai & oogstplan opgesteld. Het op biologische wijze kweken van bijzondere groenten, om zo het gehele jaar door verse groenten in ons menu te verwerken. In de winter conserveren we onze oogst; van fermenteren tot pekelen. 

In het menu heeft de natuur het hoogste én laatste woord. Ervaar ons 'Served by Nature' principe op Oost.

Home Made Wellness

Onze zelfgemaakte Farm Soap is 100% vegan, desinfecterend, op basis van de kruiden uit de tuin. Wij gebruiken biologische olijf-, cocos-, castorolie- en Texelse koolzaadolie. Met 20% cacaoboter, cocosmelk en tussah zijde is onze zeep ook nog eens heel zacht en verzorgend voor de huid. Voor onze zeep worden alleen natuurlijke kleurstoffen gebruikt zoals: indigo voor blauw, meekrap voor roze, alkanet voor rood en chlorella voor groen.

Deze (h)eerlijke zeepjes zijn nu ook online verkrijgbaar en per post binnen enkele dagen thuisbezorgd. 

  • Farm Soap Deluxe XL - 1 stuk 8x6 cm á € 7,95 incl verzendkosten 
  • Farm Soap -  4 stuks van 4x4 cm á € 10,95 incl verzendkosten 

Van kombucha tot virgin cocktails

We doen het graag nét even anders.... We serveren niet alleen graag een bijpassend glas wijn, maar bieden ook een home made non alcohol pairing. Bij ons vind je geen cola of sinas,. Waarom? Omdat het simpelweg anders én beter kan. De unieke kruiden infusies uit de tuin of intense home made kombucha's kunnen je verwonderen. Onze wijnkaart is verre van standaard en neemt je graag mee naar minder bekende 'grote namen' en nog niet ontdekte wijn - gebieden. Van micro cuvée's tot bio dynamische natuurwijnen. 

Bewust genieten in de ochtend

Geniet van ons lokaal ontbijt moment: boeren joghurt met granola, zuurdesem brood met boeren kaas, een kakelvers eitje, vers sap, fruit, iets heerlijks voor de zoetekauw  en een verse croissant. De ingrediënten komen van dichtbij, uit de tuin en van onze lokale leveranciers of Farmers om de hoek. En je leest het goed; wij serveren geen vleeswaren bij het ontbijt. En als we dat een keertje wel doen, wordt je getrakteerd op biologisch vlees van onze Texelse Vakslager. 

Sleep on Nature

Al onze Suites & Lodges geven je een 'Sleep on Nature' ervaring met de heerlijke bedden van COCO MAT. Bron van inspiratie van COCO MAT is niets minder dan de natuur zelf. Het COCO MAT matras is gemaakt van natuurlatex, met rubber beklede kokosvezel en zeewier. En dat op nog geen 150 meter afstand van de zeewiervelden van de Waddenzee.

Bezige bijtjes

Een nieuw project in samenwerking met Bijenraadsel: onze eigen bijen! Deze lieverds zijn zo belangrijk voor de wereld van morgen. In de voortuin nabij de wilde en eetbare bloemen wodt een korf geplaatst. Wees niet bang, ze zullen je niet lastig vallen. Maar heerlijk mee snoepen van alle blomen in de tuin, de bloeiende lamsoor bij de Schorren en prachtige bloementuinen nabij Oost. 

Tips, suggesties of ideeën

Heb je een leuk idee of suggestie? Laat het ons zeker weten. Want we maken graag samen de wereld van morgen nog niet ietsjes mooier. 

Op Oost oosterend texel natuur retreat arrangement gastrofarm
Slapen op Oost Cocomat overnachting Texel
Texel op Oost oosterend arrangement gastrofarm overnachting texel natuur retreat
slapen op oost bed arrangement texel oosterend wad
Groente uit het seizoen Texel Kook Atelier Dutch Cuisine Op Oost boer tot bord
DSC 3105~2