Open menu
Logo Op Oost
Inspired by nature
Inspired by nature
Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Bewuste Gastronomie
landingspagina.jpg
Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Bewuste Gastronomie

Bewuste Gastronomie

Bewuste Gastronomie

Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Bewuste Gastronomie

Wat maakt ons 'groen'? Wij willen op Oost graag een fijne plek creëren waar rust, genieten en de verbinding met jezelf en de natuur centraal staan. In alles wat we doen, blijven we dichtbij onze eigen natuur. En vragen we ons altijd  af of iets anders, beter, dichterbij of bewuster kan.

We nemen je daarom graag mee in onze groene ambities die inmiddels zijn beloond met een toelating tot de SLH considerate collection en een Green Key Goud certificering. Daarnaast zijn we met ons restaurant het Kook Atelier ook aangesloten bij Dutch Cuisine en omarmt de  MICHELIN Gids NL 2021 ons Served by Nature concept. 

Served by Nature

In ons restaurant het Kook Atelier kun je genieten van onze Nordic & Botanical Cuisine. Het signature Served by Nature menu geeft de natuur het hoogste en laatste woord, waarin kweken, conserveren en foerageren centraal staan. Ons menu wisselt in detail dagelijks door de wilde kruiden die wij (met respect) plukken. Daarnaast toveren we guilty pleasures graag om tot een bewust geniet moment; zoals met onze vegan foie gras en zelfgemaakte botanicals.  

 

30

 

In het moment 

Je kunt iedere dag kiezen om het anders te doen. En dat doen wij graag. Wij kiezen waar mogelijk voor producten die op dat moment van nature beschikbaar zijn en binnen ‘handbereik’. Zo beperken we de logistieke stromingen, eren we de ambachten en de lokale thuis & professionele producenten. Samen met onze leveranciers kijken we naar wat er groener kan en hoe we onze vraag en hun aanbod het beste op elkaar kunnen afstemmen. We werken nauw samen met de buurt om zo de oogsten te delen en verlies tegen te gaan. 

 

Trash to treasure 

We gaan net een stapje verder dan alleen het scheiden van afval. Want wij zien afval pas als afval als we er écht niets mee kunnen. In onze keuken koken we van kop tot staart en graat, maken we onze eigen kombucha, kefir en botanicals van wilde bloemen en kruiden en worden alle vegetarische restproducten verwerkt tot kippen en pauwenvoer. Regenwater wordt opgevangen om de tuin mee te besproeien en glazen potjes worden omgetoverd tot azijn, kruiden olie of een cadeauverpakking. 

Botanicals & natuurwijnen 

Bij ons vind je geen cola of sinas. Waarom? Omdat het simpelweg anders én beter kan. De unieke kruiden infusies uit de tuin of intense home made kombucha's kunnen je verwonderen. Onze wijnkaart is verre van standaard en neemt je graag mee naar minder bekende 'grote namen' en nog niet ontdekte wijngebieden. Van micro cuvées tot biodynamische natuurwijnen. Drink je liever een lokaal speciaalbier, ook daar maken we je graag blij mee.

Wildpluk 

op Oost is net als vele Texelse erven omringd door tuunwallen. Groene afscheidingen met wilde kruiden, oftewel wildpluk. Een belangrijk ingrediënt voor ons restaurant het Kook Atelier. Van duizendblad tot brandnetel, wilde braam en postelein. Pak het boek van Leoniek Bontje of Edwin Flores mee en ontdek alle wilde kruiden van Oost. 

17

Eetbare tuin 

Onze tuin is bijna volledig eetbaar. Van salie tot rimpelroos, kruisbes en de vlier. Pluk gerust wat verse kruiden voor jouw eigen kruidenthee of snoep mee van de aardbeien. In de zilte moestuinbakken vind je onze zilte teelt. Een mooie variant op de conventionele teelten en wel zo duurzaam. Deze smaakmakers groeien namelijk op verzilte grond. Wil je zelf aan de slag? Neem dan een zadenpakket, het boek Zilt en een stekje mee naar huis. 

Bijen

Deze lieverds zijn zo belangrijk voor de wereld van morgen. In de voortuin nabij de wilde en eetbare bloemen staat hun huis. Wees niet bang, ze zullen je niet lastig vallen. Maar heerlijk mee snoepen van alle bloemen in de tuin, de bloeiende lamsoor bij de Schorren en prachtige bloementuinen nabij Oost. We kijken nu al uit naar onze eerste eigen honing. 

Groen slapen
De gasten in ons hotel gaan een bewuste nacht tegemoet met de natuurlijke bedden van Coco Mat en de zelfgemaakte zeep op de kamer. De zeep en douchegel (ook geschikt als shampoo) is volledig vegan, bio afbreekbaar en op basis van 100% natuurlijke ingrediënten en kleurstoffen. Onze lakens zijn van eco linnen en ook alle schoonmaakmiddelen biologisch afbreekbaar. De bedden zijn gemaakt van uitzonderlijk duurzame materialen zoals natuurlatex, zeewier en cocosvezel. 

De ochtend starten we met ons vegetarische ontbijt in de picknickmand. Geen eindeloos buffet, maar een bewust samengesteld ontbijt met ingrediënten van dichtbij. 

Deel dit verhaal

Innercircle

We vinden het heel bijzonder om jou te ontmoeten en je weer terug te zien in ons Hotel Op Oost of ons restaurant het Kook Atelier. Volg ons op instagram, meld je aan voor de updates per e-mail en blijf zo op de hoogte van het nieuwe menu, wat de kippen hebben meegemaakt vandaag en wat de natuur op dit moment serveert.