Open menu
Logo Op Oost
Open menu
 Oostories | Food Top 100

We staan in de Food top100!

We staan in de Food top100!

 Oostories | Food Top 100

Wow! We staan in de Food Top100 van Nederland. Gisteren werd de Food100 gelanceerd. De lijst met de 100 belangrijkste Nederlandse voedselveranderaars van het moment. Food100 presenteert voor de zesde keer de lijst met de 100 belangrijkste Nederlandse voedselveranderaars van het moment. En wij staan ertussen. Lees hier het volledige artikel. 

Bron: Food Inspiration Magazine

Groeiend bewustzijn
“De lijst met 100 gamechangers in food laat zien hoe groot de vernieuwingsdrang is in het voedselsysteem”, laat de Food100-jury weten. “Innovatieve boeren, start-ups in foodtech, onderzoekers, activisten, fooddesigners, retailers, cateraars, brancheorganisaties: in de hele voedselketen is het bewustzijn de laatste jaren enorm toegenomen. Een beter voedselsysteem wordt pas een feit als de overtuiging groeit dat een gezonder en duurzamer voedsel mogelijk is.”

Dialoog binnen de voedselketen
Kennisdeling en verbinding is belangrijker dan ooit. Niet polarisatie brengt ons verder, maar een voortdurende dialoog tussen alle spelers in de voedselketen. In het oververhitte debat
over de toekomst van de agrifoodsector in Nederland is begrip voor elkaars rollen essentieel. Daarom is een initiatief als Food100 belangrijk. Food100 brengt vernieuwers
samen met de gevestigde orde, verbindt de jonge generatie met seniors in agrifood. De lijst bestaat uit 50 aanstormende talenten van onder de 35 jaar en 50 gevestigde
voedselveranderaars van boven de 35 jaar. Met elkaar kunnen zij nog meer impact maken en de hele sector inspireren.

Initiatiefnemers en partners
De initiatiefnemers van de Food100 zijn AgriFood Capital, Food Hub, Food Inspiration en Slow Food Youth Network. De Food100 wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Foodvalley NL en World Food Center.

Deel dit verhaal

Innercircle

We vinden het heel bijzonder om jou te ontmoeten en je weer terug te zien in ons Hotel Op Oost of ons restaurant het Kook Atelier. Volg ons op instagram, meld je aan voor de updates per e-mail en blijf zo op de hoogte van het nieuwe menu, wat de kippen hebben meegemaakt vandaag en wat de natuur op dit moment serveert.