Open menu
Logo Op Oost
Open menu

Joram finalist Groene Koksmuts

Joram finalist Groene Koksmuts

Bron: Texelse Courant /// Joram Timmerman van Het Kookatelier op Oost mag op maandag 18 september meedoen aan de finale om de Groene Koksmuts van het Gastronomisch Gilde. Dat is het grootste professionele netwerk en expertisecentrum in de gastronomie in Nederland. 

Joram is één van de vijf finalisten van de wedstrijd waarbij honderd procent plantaardig moet worden gekookt. De deelnemers mogen zelf ingrediënten meenemen voor de wedstrijd, maar deze mogen geen industriële bewerkingen kennen. De koks moeten de recepturen kunnen tonen aan de juryleden. 

Joram heeft een wild card gekregen van de organisatie om mee te kunnen doen. De andere wildcard ging naar Lieven Lootens van Restaurant ’t Aards Paradijs in het Belgische Deinze. 

De andere drie finalisten om de Groene Koksmuts (tegenwoordig de Green Chef’s Hat) komen voort uit een voorronde die op de Horecava plaatsvond. Dat zijn Yornie van Dijk van de Basiliek* in Harderwijk, Youri Hiemstra van Oan Tafel in het Friese Wergea en Timoti Jongsma van De Nieuwe Winkel ** in Nijmegen.

Het Gastronomisch Gilde organiseert de plantaardige kookwedstrijd samen met ‘We’re Smart’. De wedstrijd kent daardoor volgens het Gastronomisch Gilde een internationaal tintje met een internationale finalist. ‘We’re Smart’ is een organisatie die partijen samenbrengt die op een gezonde, ecologische en duurzame manier werken. Dat is zowel in de voedingssector als daarbuiten.  

 

Deel dit verhaal

Innercircle

We vinden het heel bijzonder om jou te ontmoeten en je weer terug te zien op Oost. Volg ons op instagram, meld je aan voor de updates per email en blijf zo op de hoogte van het nieuwe menu, wat de kippen hebben meegemaakt vandaag en wat de natuur op dit moment serveert. 

Ik wil graag de nieuwsbrief van Op Oost ontvangen