Open menu
Logo Op Oost
Open menu

Kook Atelier en Brut slaan handen ineen

Kook Atelier en Brut slaan handen ineen

Restaurant het Kook Atelier opent deze winter zijn deuren in Den Burg, op de etage bij Brut Bar Bistro. Een exclusieve en creatieve samenwerking tussen beiden, waardoor het centrum van Den Burg deze winter een culinaire hotspot behoudt.

Begin dit jaar opende Brut Bar Bistro haar deuren aan de Vismarkt in het centrum van Den Burg. Na de winterse lockdown was men duidelijk toe aan een avond uit en de opening was dan ook een groot succes. De bistro op de 1e verdieping van het pand al gauw favoriet bij zowel toerist als Texelaar. Een plek waar gastheer Hans Kreeft de gasten het gevoel geeft bij hem thuis te dineren. Een huiskamergevoel met gerechten en wijnen van hoge kwaliteit. 

“Helaas heeft de voormalig Chef-kok een andere weg ingeslagen en dit zorgde voor een grote uitdaging”. Aldus  Sophie Griffioen van Brut Bar Bistro.  “Toen we op een avond zelf uit eten waren bij Brut Bar Bistro  ontstond het idee. Wij waren onze winterstop met verbouwing op Oost aan het voorbereiden en hoorden van hun uitdaging in het vinden van de juiste invulling na het vertrek van de chef-kok. Wij zagen een mogelijkheid en hebben contact gezocht.” aldus Joram Timmerman, chef kok en mede eigenaar van het Kook Atelier. Een samenwerking als deze biedt voor beide partijen een uitkomst in de tussentijd. 

We hadden de vacature nog niet eens de deur uit toen Joram en Valerie toevallig een keer kwamen dineren. Het moest bijna zo zijn zou je kunnen denken.  – Voegt Mark Röpke van Brut Bar Bistro  toe.

Culinaire tussentijd 

Voor de komende zes maanden opent het Kook Atelier zijn deuren op de eerste verdieping van het pand aan de vismarkt. In die periode zal de langverwachte verbouwing voor het Kook Atelier op Oost plaatsvinden en maakt de kas plaats voor een vast pand. Sophie: “Dit geeft ons de tijd en ruimte voor het ontwikkelen van een winterterras, bijpassende kaart, take away…, we hebben zoveel leuke ideeën! We stappen af van ons Franse thema maar blijven trouw aan het ‘bistro sfeertje’. Daarnaast haalt het de druk van de ketel wat betreft het zoeken naar een nieuwe chef.” 

Gastheer Hans Kreeft: “Ontzettend jammer dat ik niet langer met mijn held kan samenwerken. Maar… ik ga nu met mijn andere held in de keuken en oud collega’s van het Kook Atelier de gasten een onvergetelijke avond bezorgen, een huiskamergevoel met een culinair gouden randje. Ik kijk ernaar uit!”

Wat kan men verwachten? 

Het Kook Atelier blijft dichtbij zichzelf en neemt zijn nordic cuisine met moderne en frisse gerechten op basis van wilde kruiden, vis, schelp en schaaldieren en de door de boer geteelde groenten mee naar Den Burg. En ook tijdens deze exclusieve wintereditie serveren zij geen fabrieks frisdranken of ingrediënten die niet aansluiten bij hun ‘Served by Nature’ principe. Valerie Jongeneel, mede eigenaar Kook Atelier: “Verwacht geen ouderwets Franse keuken, maar frisse, moderne gerechten op bistro stijl wijze geserveerd, waarin nog steeds de natuur het laatste woord heeft. Dit keer geen verrassingsmenu, maar een kleine ala carte kaart met ‘guilty pleasures’ omgetoverd tot smakelijke bewuste gerechten. Krachtige smaken, samenzijn, genieten, goede gesprekken, een lekkere buzz en mooie wijnen; dat is wat wij Den Burg willen bieden.” 

Het Kook Atelier is tijdens de winter editie zeven dagen in de week geopend vanaf 18.00 uur voor diner op de bovenverdieping. Brut Bar Bistro  blijft ook alle dagen in de week geopend vanaf 10:00 voor ontbijt, lunch, diner en borrel.  Tijdens de feestdagen zoeken de twee elkaar weer op waardoor zowel de kerstdagen als oud & nieuw zowel feestelijk als culinair worden ingevuld.

Deel dit verhaal

Innercircle

We vinden het heel bijzonder om jou te ontmoeten en je weer terug te zien op Oost. Volg ons op instagram, meld je aan voor de updates per email en blijf zo op de hoogte van het nieuwe menu, wat de kippen hebben meegemaakt vandaag en wat de natuur op dit moment serveert. 

Ik wil graag de nieuwsbrief van Op Oost ontvangen