Waar je de gebaande paden verlaat en je je laat verwonderen door de uitgestrekte leegte van het Texelse Wad. Een magische plek waar de natuur het hoogste en laatste woord heeft. Eet zilt, slaap zacht, en geniet zalig. Voel je thuis op Oost, een bewuste gastronomische bestemming aan het Texelse Wad.
Wat hoor jij als het stil is? In Hotel Op Oost word je wakker van het fluisteren van de wind en de eerste zonnestralen in de ochtend. De prachtige maan aan de sterrenhemel doet je verwonderen over wat is. In een wereld waarin we continu 'aanstaan' wil je toch niets liever dan even helemaal niks? Samen genieten en herinneringen maken. Vandaag, morgen, nu. Dat is overnachten op Texel, dat is overnachten Op Oost.
Verblijf in ons hotel en ontdek de stilte, verlaat de gebaande paden en verwonder je over de bijzondere vergezichten in de winter. Boek nu een suite met een magische najaar & winter korting á 15%.
Onze 'Oostories' zijn verhalen van onszelf, van gasten en van partners over alles wat er zich op en om ons boutique hotel op Texel afspeelt. Stories, Op Oost dus. Veel leesplezier.
Het is woensdagochtend 9.30 uur en Joram en ik genieten nog even van ons ochtendritueel; een kopje koffie op bed om samen de dag door te spreken. En daar is het bericht………….Wat een geweldige verrassing! We zijn ontzettend trots en blij om te delen dat ons restaurant Het Kook Atelier is genomineerd voor de prestigieuze Entree Awards in de categorie ‘Best Fine Dining Concept’. Deze nominatie voelt als een prachtige erkenning van ons harde werk, onze visie en vooral onze passie voor alles wat we hier samen met ons team op Oost doen.
De Entree Awards worden ieder jaar uitgereikt aan vernieuwende en opvallende horecaconcepten in Nederland. Dit jaar staan wij in de top 5 in de categorie Fine Dining. Voor ons betekent dit dat we niet alleen onze gasten inspireren en verrassen, maar dat ook de experts in het vak ons werk waarderen.
Iris Kranenborg, hoofdredacteur van Entree Magazine en juryvoorzitter, zei het prachtig: “Van harte gefeliciteerd en meer dan verdiend met deze nieuwe permanente en veelbelovende locatie van het restaurant! Het Kook Atelier past perfect in deze categorie voor Fine Dining, waarbij we ook echt kijken naar de persoonlijke signatuur van de ondernemers in het restaurant. Een zeer terechte plek in de top 5!”
De jury van de Entree Awards beoordeelt op meer dan alleen goed eten. Natuurlijk draait het om de kwaliteit en creativiteit van de gerechten, maar ze kijken ook naar het verhaal achter het restaurant, het design en vooral naar de gastbeleving. Het Kook Atelier is ons persoonlijke project, dat onze liefde voor het vak en de natuur van Texel samenbrengt. Wij geloven dat elk moment een ervaring moet zijn – van het moment dat je binnenkomt tot de laatste smaken die je je herinnert.
De jury let ook op de eigen identiteit van een restaurant en de ondernemers die het tot leven brengen. Dat we met Het Kook Atelier onze unieke culinaire signatuur hebben weten neer te zetten, geeft ons een enorme voldoening.
Het is een spannende tijd voor ons. Naast de nominatie voor de Entree Awards zijn we ook genomineerd voor ‘The Best Discovery’ bij de We’re Smart Green Guide, en staan we vermeld in de Food100-lijst van de meest impactvolle voedselverbeteraars van Nederland. Al deze mooie ontwikkelingen motiveren ons enorm om door te blijven gaan en te blijven innoveren. Maar daarover binnenkort meer :)
Wij willen graag iedereen bedanken die ons tot nu toe heeft gesteund, en natuurlijk ons fantastische team. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest. We zijn ontzettend trots op wat we samen hebben bereikt en kijken vol verwachting uit naar de uitreiking van de Entree Awards!
Blijf ons volgen voor het laatste nieuws – we houden jullie op de hoogte!
In de zomer van 2020 openden zij de deuren van op Oost, bestaande uit twaalf suites, eetbare tuin en restaurant het Kook Atelier. Het duurde drie corona jaren en toen konden zij de bouw eindelijk afronden en zo de plek die zij altijd al voor ogen hadden eindelijk vormgeven. En dit werd beloond. “Een bekroning op jullie creativiteit en veerkracht.” aldus de inspecteur van Hotelsterren.
Veel gasten vragen ons wat ons iedere dag drijft om het ‘anders’ te willen doen. En het antwoord is eigenlijk heel simpel: de natuur. In onszelf, om ons heen en de wilde natuur waar we allemaal impact op hebben.
We nemen je daarom graag in dit blog mee in al onze groene stappen, gedachten en ambities. Maar ook de uitdagingen en dagelijkse struggles die komen kijken bij een natuurinclusieve aanpak.
We vinden het heel bijzonder om jou te ontmoeten en je weer terug te zien in ons Hotel Op Oost of ons restaurant het Kook Atelier. Volg ons op instagram, meld je aan voor de updates per e-mail en blijf zo op de hoogte van het nieuwe menu, wat de kippen hebben meegemaakt vandaag en wat de natuur op dit moment serveert.