Herontdek de natuur in jezelf en de natuur van ons eiland. Sla de gebaande paden over en leef als een local. We nemen je graag mee op avontuur en bieden een moment van rust of juist van uitdaging. Ontdek wat er te doen is op Texel. Een plek waar zilt & zoet elkaar raken, rust en kwaliteit de boventoon voeren en de natuur 'het hoogste woord' heeft.
Benieuwd naar een nieuwe eetbare wereld vol met wilde kruiden, inheemse struiken, bessen en zeewier? Herontdek de natuur en leer alles van onze tuinman Albert. Hij neemt je mee op avontuur en leert je alles over de wilde eetbare natuur, vogels en het Wad. Met als startpunt onze tuin op Oost.
Boek een zilt avontuur onder begeleiding van onze oesterman en leer alles over de oester, de historie, hoe je oesters raapt en.... opent. Uiteraard maakt hij een aantal oesters open onder het genot van een glas Vuurzee, Cuvée Prestige, Vonkelbier. De kosten voor dit zilte avontuur bedragen € 39 p.p.
Op basis van beschikbaarheid en in overleg.
Laura tovert jouw suite om tot een bijzonder selfcare moment. Ze maakt gebruik van aromatherapie, edelstenen en kruiden uit de tuin. Als je wilt, ontvangen we je graag met een 'cacaotje'. Een warme drank van 100% pure biologische en fairtrade cacao.
Laura van Chillen & Kamille verzorgt inroom massages op donderdag, vrijdag & zaterdag vanaf € 60 p.p. voor 1,5 uur heerlijk genieten. Ook verzorgt ze privé yoga sessies aan het Wad en in de tuin.
De vele natuurgebieden rondom Oost laten je zien hoe krachtig stilte kan zijn. Wandel door de Slufter, Bollenkamer of de Dennen en proef de wilde kruiden. Voel de wind tegen je huid en hoor de vogels in de verte. De wind danst met jouw gedachten en nodigt je uit om even helemaal uit te staan.
Onze boomgaard, ook wel bekend als Fruitbedrijf Molenbuurt. Een plek van ruim 6 hectare waar onze appels, peren en pruimen in volle glorie groeien. De komende periode zullen wij de tuin verder uitbreiden op basis van de permacultuur, voedselbos en agroforestry technieken. Deze prachtige producten van eigen bodem vind je terug in ons restaurant en hotel. En deze bijzondere groenten, kruiden en fruit krijgen een plekje in onze Waelde winkel. Net als ons eigen sap, wat tevens verkrijgbaar is bij Hanos.nl
Onze 'Oostories' zijn verhalen van onszelf, van gasten en van partners over alles wat er zich op en om ons boutique hotel op Texel afspeelt. Stories, Op Oost dus. Veel leesplezier.
In de zomer van 2020 openden zij de deuren van op Oost, bestaande uit twaalf suites, eetbare tuin en restaurant het Kook Atelier. Het duurde drie corona jaren en toen konden zij de bouw eindelijk afronden en zo de plek die zij altijd al voor ogen hadden eindelijk vormgeven. En dit werd beloond. “Een bekroning op jullie creativiteit en veerkracht.” aldus de inspecteur van Hotelsterren.
Vijf keer per jaar wisselt chef Joram Timmerman zijn volledige menu. Een behoorlijke klus, maar alles went. Ondertussen kijkt het team er na een paar maanden hetzelfde menu te hebben gedraaid, ook echt weer naar uit. Een interview met de chef uit het Kook Atelier over inspiratie, zijn favoriete gerecht en hoe de natuur terugkomt op je bord.
Waarom houden mensen van bacon? Bij velen loopt het water al in de mond wanneer zij er aan denken. De combinatie van zout, zoet, vet en rook is het geheim. Maar deze combinatie is niet enkel aan de varkensbuik voorbehouden. Ook een mooie vis wordt heerlijk wanneer deze op dezelfde manier wordt bereid. Een lekker wit wijntje erbij en het leven is goed.
We vinden het heel bijzonder om jou te ontmoeten en je weer terug te zien in ons Hotel Op Oost of ons restaurant het Kook Atelier. Volg ons op instagram, meld je aan voor de updates per e-mail en blijf zo op de hoogte van het nieuwe menu, wat de kippen hebben meegemaakt vandaag en wat de natuur op dit moment serveert.