Herontdek de natuur in jezelf en de natuur van ons eiland. Sla de gebaande paden over en leef als een local. We nemen je graag mee op avontuur en bieden een moment van rust of juist van uitdaging. Ontdek wat er te doen is op Texel. Een plek waar zilt & zoet elkaar raken, rust en kwaliteit de boventoon voeren en de natuur 'het hoogste woord' heeft.
Benieuwd naar een nieuwe eetbare wereld vol met wilde kruiden, inheemse struiken, bessen en zeewier? Herontdek de natuur en leer alles van onze tuinman Albert. Hij neemt je mee op avontuur en leert je alles over de wilde eetbare natuur, vogels en het Wad. Met als startpunt onze tuin op Oost.
Op basis van beschikbaarheid. Neem contact op met de receptie voor meer informatie en om je avontuur te boeken.
Boek een zilt avontuur onder begeleiding van onze oesterman en leer alles over de oester, de historie, hoe je oesters raapt en.... opent. Uiteraard maakt hij een aantal oesters open onder het genot van een glas Vuurzee, Cuvée Prestige, Vonkelbier. De kosten voor dit zilte avontuur bedragen € 39 p.p.
Op basis van beschikbaarheid. Neem contact op met de receptie voor meer informatie en om je avontuur te boeken.
De vele natuurgebieden rondom Oost laten je zien hoe krachtig stilte kan zijn. Wandel door de Slufter, Bollenkamer of de Dennen en proef de wilde kruiden. Voel de wind tegen je huid en hoor de vogels in de verte. De wind danst met jouw gedachten en nodigt je uit om even helemaal uit te staan.
Onze boomgaard, ook wel bekend als Fruitbedrijf Molenbuurt. Een plek van ruim 6 hectare waar onze appels, peren en pruimen in volle glorie groeien. De komende periode zullen wij de tuin verder uitbreiden op basis van de permacultuur, voedselbos en agroforestry technieken. Deze prachtige producten van eigen bodem vind je terug in ons restaurant en hotel. En deze bijzondere groenten, kruiden en fruit krijgen een plekje in onze Waelde winkel. Net als ons eigen sap, wat tevens verkrijgbaar is bij Hanos.nl
Onze 'Oostories' zijn verhalen van onszelf, van gasten en van partners over alles wat er zich op en om ons boutique hotel op Texel afspeelt. Stories, Op Oost dus. Veel leesplezier.
Het is woensdagochtend 9.30 uur en Joram en ik genieten nog even van ons ochtendritueel; een kopje koffie op bed om samen de dag door te spreken. En daar is het bericht………….Wat een geweldige verrassing! We zijn ontzettend trots en blij om te delen dat ons restaurant Het Kook Atelier is genomineerd voor de prestigieuze Entree Awards in de categorie ‘Best Fine Dining Concept’. Deze nominatie voelt als een prachtige erkenning van ons harde werk, onze visie en vooral onze passie voor alles wat we hier samen met ons team op Oost doen.
De Entree Awards worden ieder jaar uitgereikt aan vernieuwende en opvallende horecaconcepten in Nederland. Dit jaar staan wij in de top 5 in de categorie Fine Dining. Voor ons betekent dit dat we niet alleen onze gasten inspireren en verrassen, maar dat ook de experts in het vak ons werk waarderen.
Iris Kranenborg, hoofdredacteur van Entree Magazine en juryvoorzitter, zei het prachtig: “Van harte gefeliciteerd en meer dan verdiend met deze nieuwe permanente en veelbelovende locatie van het restaurant! Het Kook Atelier past perfect in deze categorie voor Fine Dining, waarbij we ook echt kijken naar de persoonlijke signatuur van de ondernemers in het restaurant. Een zeer terechte plek in de top 5!”
De jury van de Entree Awards beoordeelt op meer dan alleen goed eten. Natuurlijk draait het om de kwaliteit en creativiteit van de gerechten, maar ze kijken ook naar het verhaal achter het restaurant, het design en vooral naar de gastbeleving. Het Kook Atelier is ons persoonlijke project, dat onze liefde voor het vak en de natuur van Texel samenbrengt. Wij geloven dat elk moment een ervaring moet zijn – van het moment dat je binnenkomt tot de laatste smaken die je je herinnert.
De jury let ook op de eigen identiteit van een restaurant en de ondernemers die het tot leven brengen. Dat we met Het Kook Atelier onze unieke culinaire signatuur hebben weten neer te zetten, geeft ons een enorme voldoening.
Het is een spannende tijd voor ons. Naast de nominatie voor de Entree Awards zijn we ook genomineerd voor ‘The Best Discovery’ bij de We’re Smart Green Guide, en staan we vermeld in de Food100-lijst van de meest impactvolle voedselverbeteraars van Nederland. Al deze mooie ontwikkelingen motiveren ons enorm om door te blijven gaan en te blijven innoveren. Maar daarover binnenkort meer :)
Wij willen graag iedereen bedanken die ons tot nu toe heeft gesteund, en natuurlijk ons fantastische team. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest. We zijn ontzettend trots op wat we samen hebben bereikt en kijken vol verwachting uit naar de uitreiking van de Entree Awards!
Blijf ons volgen voor het laatste nieuws – we houden jullie op de hoogte!
In de zomer van 2020 openden zij de deuren van op Oost, bestaande uit twaalf suites, eetbare tuin en restaurant het Kook Atelier. Het duurde drie corona jaren en toen konden zij de bouw eindelijk afronden en zo de plek die zij altijd al voor ogen hadden eindelijk vormgeven. En dit werd beloond. “Een bekroning op jullie creativiteit en veerkracht.” aldus de inspecteur van Hotelsterren.
Veel gasten vragen ons wat ons iedere dag drijft om het ‘anders’ te willen doen. En het antwoord is eigenlijk heel simpel: de natuur. In onszelf, om ons heen en de wilde natuur waar we allemaal impact op hebben.
We nemen je daarom graag in dit blog mee in al onze groene stappen, gedachten en ambities. Maar ook de uitdagingen en dagelijkse struggles die komen kijken bij een natuurinclusieve aanpak.
We vinden het heel bijzonder om jou te ontmoeten en je weer terug te zien in ons Hotel Op Oost of ons restaurant het Kook Atelier. Volg ons op instagram, meld je aan voor de updates per e-mail en blijf zo op de hoogte van het nieuwe menu, wat de kippen hebben meegemaakt vandaag en wat de natuur op dit moment serveert.