Kamer
boeken Kamer boeken
Kamer boeken Kamer boeken
Tafel
reserveren Tafel Reserveren
Tafel reserveren Tafel Reserveren

Op Oost

Gastrofarm - Texel

Verlaat de gebaande paden en laat je verwonderen door de uitgestrekte leegte van het Wad.

Eet zilt, slaap zacht en geniet zalig.

DSC_2938.jpeg

Op Oost

Gastrofarm - Texel

Verlaat de gebaande paden en laat je verwonderen door de uitgestrekte leegte van het Wad.

Eet zilt, slaap zacht en geniet zalig.

header-mobiel.jpg
 • Slapen

  Slapen

  Onze suites & lodges 

  op Oost is een plek waar de natuur het hoogste én het laatste woord heeft. In een authentieke Texelse stolpboerderij en wierschuur, op slechts 150 meter vanaf de Waddenzee, is gastrofarm "op Oost" gevestigd. Een intiem boutique hotel met twaalf Green Key suites en restauran het Kook Atelier. Een heerlijke plek met uitzicht op de tuin, het idyllische dorpje Oost of de Waddendijk. Onze gastrofarm is omringd door een eetbare tuin met kruiden, bloemen en zilte moestuin. 

  Slapen op Oost
 • Eten

  Eten

  Kook Atelier 

  In ons restaurant komen ruwe ambacht en fine dining samen met een Nordic inslag van kweken, foerageren en conserveren. Ervaar ons "Served by Nature" gedachtengoed op Oost. We kijken enaar uit om jullie weer te verwelkomen in ons restaurant.  

  Eten op Oost
 • Ontdekken

  Ontdekken

  Laat je verwonderen 

  Sla de gebaande paden over, ontdek samen ons eiland en voel je een local. Van een zilte wildpluk tot oesters rapen of een bijzondere wandeling. Een plek waar zilt & zoet elkaar raken, rust en kwaliteit de boventoon voeren en de natuur het hoogste woord heeft.

  Ontdekken op Oost

Slapen op Oost

Green Key Suites & Lodges

Image

Farm Suite

Word wakker met het bijzondere ochtendlicht en geniet met een kopje koffie van het uitzicht. De Farm Suites bevinden zich op de eerste etage. De uitgestrekte vergezichten over de weilanden vormen daardoor een bijzonder decor. Er is keuze uit twee type suites: Farm Suite & Farm Suite Superior. 

De Tuin

Wier Lodge

De lodges hebben allemaal een open vide met een ruime doorkijk en een intieme lounge met (slaap)bank. Dat betekent heerlijk ‘slapen onder de sterren’, en overdag loop je zo op je blote voeten de tuin in. Geniet van jouw eigen terras onder de authentieke boeren veranda en verwonder je over het uitzicht op de tuin, helemaal tot aan de Waddenzee dijk. 

Image

Tuin Suite

Heb je altijd al eens willen overnachten in een authentieke Texelse stolpboerderij? Verblijf dan in één van onze Tuin Suites. Sla ‘s ochtends de tuindeuren open en verwonder je over opkomende zon en de ochtenddauw over de boeren landerijen. Er is keuze uit vier suites: Tuin Suite & Tuin Suite Deluxe, Tuin Suite Wellness en Tuin Suite Superior. Kom je met het gehele gezin? Boek dan onze ensuite familiekamer. 

Culinaire Escape

Kook Atelier & Zee Atelier

Ervaar ons 'Served by Nature' gedachtegoed.

Onze keuken heeft een inslag van kweken, fourageren en conserveren. Dit  zorgt voor een licht, fris en uitdagend menu, waarbij we veel gebruik maken van van wildpluk, zilte groenten uit de tuin, vis, schelp en schaaldieren. Daarnaast serveren wij ook de door onze boer geteelde groentes, eetbare bloemen en kruiden.

Kortom: een menu waarin de natuur het hoogste én laatste woord heeft. Zowel in ons Kook Atelier als in het Zee Atelier. 

slapen op oost bed arrangement texel oosterend wad
Groente uit het seizoen Texel Kook Atelier Dutch Cuisine Op Oost boer tot bord
Texel op Oost oosterend arrangement gastrofarm overnachting texel natuur retreat
Slapen op Oost Cocomat overnachting Texel
Tuin op Oost lavendel wildpluk kruiden texel kook atelier selfcare cosmetica
DSC 3105~2

Online concept & gift store

Verras iemand met een 'Verwonder momentje op Oost'. Van een Zilt Avontuur op het Texelse Wad, tot een compleet Gastronomisch Arrangement. De Cadeautjes op Oost worden binnen enkele dagen bij je thuis bezorgd.  

 • Cadeaubon voor een bijzonder moment
 • Onze Home-made Zeep 
 • Onze Natuur Juwelen 
Image
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 1
LiselotteSchoo OpOost Kook-Atelier September2020-00508
LiselotteSchoo OpOost Kook-Atelier September2020-00527
LiselotteSchoo OpOost Kook-Atelier September2020-00610
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 8
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 13

Ons restaurant in de MICHELIN Gids 2021 Nederland editie

Thanks to het gehele team is er na dit uitdagende en bewogen jaar iets heel bijzonders gebeurd: we zijn voor het eerst vermeld in de MICHELINGids Nederland 2021: "Duurzaamheid voert de boventoon in deze authentieke stolpboerderij, die smaakvol is ingericht en elf prachtkamers telt. U ervaart er de zoete en zilte geneugten van het Wad. De eigen tuin en zelfpluk worden met een nordic filosofie vermengd met lokale vis en vlees. Hier proeft u de brute kracht van de Texelse natuur."

 

Voorwaarden

Voorwaarden

Wij werken volgens de UVH  bekijk hier de voorwaarden.