Open menu
Logo Op Oost
Sleep on nature
Sleep on nature
Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Slapen
landingspagina.jpg

The perfect escape
* * * * *

Verlaat de gebaande paden en laat je verwonderen Op Oost. Boek één van onze farm chique suites en geniet van intense vergezichten, rust, ruimte en vrijheid op slechts vijf minuutjes lopen van het Texelse Wad. 

Onze Suites

Onze Suites

Ons boutique hotel heeft twaalf verschillende suites. Wil je meer weten over de verschillende typen? Klik dan op de link hieronder.

Over onze suites

Arrangementen

Arrangementen

We hebben een aantal arrangementen voor je gemaakt die een verblijf op Oost helemaal compleet maken.

Onze arrangementen

Restaurant

Restaurant

Maak je verblijf af met een culinaire escape in ons restaurant, het Kook Atelier

Reserveer een tafeltje

Onze suites

op Oost heeft twaalf farm chique suites verdeeld over onze 18e eeuwse stolpboederij en wierschuur. De suites zijn allen uniek in indeling en karakter. 

Suite
Tuin | Farm | Deluxe | Wellness | Superior 

Vanaf € 139 per nacht & ontbijt 

Gelegen in de achtertuin met openslaande deuren, eigen terrasje en uitzicht op de Waddenzeedijk. 

Wier Lodge 
Omlijst historie geniet je in deze splitlevel suite van de nachtelijke duisternis en sterrenhemel. De badkamer bevindt zich samen met het zitje op de begane grond, de slaapvide is bereikbaar via een trap in de suite. 

Vanaf € 179 per nacht & ontbijt 

** Prijzen kunnen per dag wisselen. Afhankelijk van het moment of een mooie last minute of early bird  korting.
Onze suites zijn stuk voor stuk uniek. Wil je meer weten over wat je kunt verwachten in onze verschillende suites?

Image
Image

Culinair Escape Arrangement

Beleef een magische winter op Oost. Laat je verwonderen door de stilte en rust van het Texelse Wad. Reserveer nu jouw verblijf vanaf € 199 
  • Geniet van een culinair welkom met oesters & cava 
  • Rust uit tijdens een overnachting met ons farmers ontbijt 
  • Op de dag van aankomst serveren wij ons Signature Menu 
Info:
  • Boek voor 15 oktober voor een verblijf in de periode van 1 november t/m 20 december en 15 februari t/m 31 maart 2025 en geniet van een bijzondere winter magie korting á 15%
  • De winter magie korting wordt automatisch in de arrangementsprijs verwerkt wanneer je het Culinair Escape Arrangement boekt in de genoemde periode
  • De totaalprijs is afhankelijk van de periode, aantal nachten en gekozen suite

Winter Magie Korting

Verblijf in ons hotel en ontdek de stilte, verlaat de gebaande paden en verwonder je over de bijzondere vergezichten in de winter. Boek nu een suite met een magische najaar & winter korting á 15%. 

Info:
  • Boek voor 15 oktober voor een verblijf in de periode van 1 november t/m 20 december en 15 februari t/m 31 maart 2025 en geniet van deze bijzondere winter magie korting á 15%
  • De totaalprijs is afhankelijk van de periode, aantal nachten en gekozen suite
  • Boek je in deze periode ook een Culinair Escape Arrangement, dan wordt de korting op je suite automatisch verrekend
Image
Green guide

We're Smart Green Guide ****

"Bewuste en duurzame gastronomie vormt de kern van deze smaakvol ingerichte boerderij, waar chef Joram en zijn team dicht bij de natuur blijven."

"Conscious and sustainable gastronomy are at the heart of this tastefully decorated farmhouse, where chef Joram and his team stay close to nature."

Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Slapen
The considerate collection of SLH

NorthSeaChefs

NorthSeaChefs moedigt chefs, hobbykoks en consumenten aan om op een verantwoorde manier om te gaan met onbeminde en minder bekende vissoorten en bijvangst, gevangen door Belgische & Nederlandse vissers.

NorthSeaChefs encourages chefs, home cooks, and consumers to responsibly use underappreciated and lesser-known fish species, as well as bycatch, caught by Belgian and Dutch fishermen.

Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Slapen
MICHELIN Gids Nederland 2021

MICHELIN Gids NL

"Duurzaamheid voert de boventoon in deze authentieke stolpboerderij, die smaakvol is ingericht en elf prachtkamers telt. U ervaart er de zoete en zilte geneugten van het Wad. De eigen tuin en zelfpluk worden met een nordic filosofie vermengd met lokale vis en vlees. Hier proeft u de brute kracht van de Texelse natuur."

Sustainability reigns in this authentic cheese-cover farmhouse, which is tastefully furnished and has eleven splendid rooms. You will experience the sweet and salty delights of the Wadden Sea. Its own garden and self-picking are mixed with local fish and meat with a nordic philosophy. Here you taste the brute force of Texel's nature."

Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Slapen
Gault & Millau

Gault & Millau 14pnt

Waar wildpluk en lokale plukken zijn credo vormen. Het Wad beschouwt hij als zijn achtertuin en vormt samen met de natuur op het eiland de inspiratiebron voor zijn ‘botanical en Nordic cuisine’.

Where wild and local picking are his credo. He considers the Wadden as his backyard and, together with nature on the island, is the inspiration for his "botanical and Nordic cuisine.

Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Slapen
Green Key Goud

Green Key Goud

We vragen ons altijd af of iets anders, natuurlijker en dichterbij kan. Bekijk onze MVO - verklaring en alle ins & outs van Green Key Nederland.

We always ask ourselves if something can be done differently, more natural and closer to home. Check out our CSR - statement and all the ins & outs of Green Key Netherlands.

Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Slapen
Dutch Cuisine

Dutch Cuisine

Samen zetten we de moderne Nederlandse keuken terug op de kaart en koken volgens de 5 principes van Dutch Cuisine: Cultuur, Gezond, Natuur, Kwaliteit en Waarde.

Together we put modern Dutch cuisine back on the map and cook according to the 5 principles of Dutch Cuisine: Culture, Healthy, Nature, Quality and Value.

Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Slapen
Lekker500

Lekker500 #67

Patron-cuisinier Joram Timmerman en zijn brigade blijven presteren. Hun op de Texelse natuur geïnspireerde Dutch Cuisine lijkt onuitputtelijk. De chef blaast ons omver.

Patron-cuisinier Joram Timmerman and his brigade continue to perform. Their Texel-inspired Dutch Cuisine seems inexhaustible. The chef blows us away.

Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Slapen
The considerate collection of SLH

Considerate Collection

Het hotel en restaurant is als gastronomische bestemming in Nederland toegelaten tot ‘the considerate collection’ van de internationale reis-community SLH - Small Luxury Hotels of the world. SLH is verdeeld over negentig landen bestaande uit een selecte 520 hotels waarvan slechts vier andere bestemmingen in Nederland.

The hotel and restaurant have been admitted as a gourmet destination in the Netherlands to "the considerate collection" of the international travel community SLH - Small Luxury Hotels of the world. SLH is spread over ninety countries consisting of a select 520 hotels of which only four other destinations in the Netherlands.

Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Slapen
The considerate collection of SLH

Slowfood Professionals

De weg naar een good, clean & fair voedselsysteem is uitdagend en samenwerking is essentieel. Samen met Slow Food Professional zetten we ons in om het voedselsysteem te verduurzamen.

The path to a good, clean, and fair food system is challenging, and collaboration is essential. Together with Slow Food Professional, we are committed to transforming the food system.

Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Slapen
MICHELIN Gids Nederland 2021

* * * * *

“Een lange reis waar heel veel tijd, energie en een goed ondernemerschap bij komt kijken. Als ik jullie bekijk denk ik dat jullie de tijd al ver vooruitlopen. Ik hoop dat de 5 sterren jullie nog een extra motivatie geven.” Hotelsterren

“A long journey that has involved a lot of time, energy and good entrepreneurship. Looking at this team, I think they are already way ahead of their times. “I hope the 5 stars will motivate you even more." Hotel Stars

Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Slapen
previous arrow
next arrow

Ons restaurant

In onze nordic & botanical cuisine van het Kook Atelier staat de natuur, kweken, foerageren en conserveren centraal. We maken hierbij veel gebruik van wildpluk en verschillende fermentatietechnieken. Vol trots serveren we de door onze boer geteelde zilte kruiden en groenten. 

Onze vis, schelp en schaaldieren vind je in onze ‘achtertuin’, het Texelse Wad en de zee om ons heen. Zoveel mogelijk van dichtbij, met zo nu en dan een bewust en verantwoord uitstapje naar verder gelegen gebieden in Nederland. 

Michelin gids NL, Lekker500 #67, Gault & Millau, We're Smart Green Guide ****, Dutch Cuisine 

Image
Image

Maak jouw verblijf compleet

op Oost is een bijzondere bestemming aan het Texelse Wad. Tijdens jouw verblijf kun je nog veel meer ontdekken. Van bijzondere natuurgebieden, de pittoreske dorpjes tot vele speciale op Oost momenten:

  • Zilt Avontuur; ontdek het Wad met onze oesterman Jan wanneer het laagwater is.
  • Wildpluk & tuin tour: onze tuinman laat je een hele nieuwe eetbare wereld zien.

Deze bijzondere extra's zijn vooraf te reserveren op basis van beschikbaarheid. Neem contact op met de receptie om te je avontuur te boeken!

Bewust genieten

We willen op Oost graag een fijne plek creëren waar rust, genieten en de verbinding met jezelf en de natuur centraal staan. In alles wat we doen, blijven we dichtbij onze eigen natuur. En vragen we ons altijd af of iets anders, beter, dichterbij of bewuster kan. In ons hotel, in ons restaurant het Kook Atelier en bij onze events.

Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Slapen

Oostories

Onze 'Oostories' zijn verhalen van onszelf, van gasten en van partners over alles wat er zich op en om ons boutique hotel op Texel afspeelt. Stories, Op Oost dus. Veel leesplezier.

  • We zijn genomineerd voor Entree Award ‘Best Fine Dining Concept'
    We zijn genomineerd voor Entree Award ‘Best Fine Dining Concept'

    We zijn genomineerd voor Entree Award ‘Best Fine Dining Concept'

    Het is woensdagochtend 9.30 uur en Joram en ik genieten nog even van ons ochtendritueel; een kopje koffie op bed om samen de dag door te spreken. En daar is het bericht………….Wat een geweldige verrassing! We zijn ontzettend trots en blij om te delen dat ons restaurant Het Kook Atelier is genomineerd voor de prestigieuze Entree Awards in de categorie ‘Best Fine Dining Concept’. Deze nominatie voelt als een prachtige erkenning van ons harde werk, onze visie en vooral onze passie voor alles wat we hier samen met ons team op Oost doen.


    De Entree Awards worden ieder jaar uitgereikt aan vernieuwende en opvallende horecaconcepten in Nederland. Dit jaar staan wij in de top 5 in de categorie Fine Dining. Voor ons betekent dit dat we niet alleen onze gasten inspireren en verrassen, maar dat ook de experts in het vak ons werk waarderen.

    Wat zegt de jury?

    Iris Kranenborg, hoofdredacteur van Entree Magazine en juryvoorzitter, zei het prachtig: “Van harte gefeliciteerd en meer dan verdiend met deze nieuwe permanente en veelbelovende locatie van het restaurant! Het Kook Atelier past perfect in deze categorie voor Fine Dining, waarbij we ook echt kijken naar de persoonlijke signatuur van de ondernemers in het restaurant. Een zeer terechte plek in de top 5!”

    Waar let de jury op? 

    De jury van de Entree Awards beoordeelt op meer dan alleen goed eten. Natuurlijk draait het om de kwaliteit en creativiteit van de gerechten, maar ze kijken ook naar het verhaal achter het restaurant, het design en vooral naar de gastbeleving. Het Kook Atelier is ons persoonlijke project, dat onze liefde voor het vak en de natuur van Texel samenbrengt. Wij geloven dat elk moment een ervaring moet zijn – van het moment dat je binnenkomt tot de laatste smaken die je je herinnert.

    De jury let ook op de eigen identiteit van een restaurant en de ondernemers die het tot leven brengen. Dat we met Het Kook Atelier onze unieke culinaire signatuur hebben weten neer te zetten, geeft ons een enorme voldoening.

    Een spannende tijd op Oost

    Het is een spannende tijd voor ons. Naast de nominatie voor de Entree Awards zijn we ook genomineerd voor ‘The Best Discovery’ bij de We’re Smart Green Guide, en staan we vermeld in de Food100-lijst van de meest impactvolle voedselverbeteraars van Nederland. Al deze mooie ontwikkelingen motiveren ons enorm om door te blijven gaan en te blijven innoveren. Maar daarover binnenkort meer :)

    Wij willen graag iedereen bedanken die ons tot nu toe heeft gesteund, en natuurlijk ons fantastische team. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest. We zijn ontzettend trots op wat we samen hebben bereikt en kijken vol verwachting uit naar de uitreiking van de Entree Awards!

    Blijf ons volgen voor het laatste nieuws – we houden jullie op de hoogte!

    Lees verder

  • Persbericht: ‘op Oost’ bekroond met vijf hotelsterren
    Persbericht: ‘op Oost’ bekroond met vijf hotelsterren

    Persbericht: ‘op Oost’ bekroond met vijf hotelsterren

    In de zomer van 2020 openden zij de deuren van op Oost, bestaande uit twaalf suites, eetbare tuin en restaurant het Kook Atelier. Het duurde drie corona jaren en toen konden zij de bouw eindelijk afronden en zo de plek die zij altijd al voor ogen hadden eindelijk vormgeven. En dit werd beloond. “Een bekroning op jullie creativiteit en veerkracht.” aldus de inspecteur van Hotelsterren. 

    Lees verder

  • Duurzaamheid op Oost: ontdek de magie van de natuur
    Duurzaamheid op Oost: ontdek de magie van de natuur

    Duurzaamheid op Oost: ontdek de magie van de natuur

    Veel gasten vragen ons wat ons iedere dag drijft om het ‘anders’ te willen doen. En het antwoord is eigenlijk heel simpel: de natuur. In onszelf, om ons heen en de wilde natuur waar we allemaal impact op hebben.
    We nemen je daarom graag in dit blog mee in al onze groene stappen, gedachten en ambities. Maar ook de uitdagingen en dagelijkse struggles die komen kijken bij een natuurinclusieve aanpak.

    Lees verder

Alle verhalen

Alle verhalen

Innercircle

We vinden het heel bijzonder om jou te ontmoeten en je weer terug te zien in ons Hotel Op Oost of ons restaurant het Kook Atelier. Volg ons op instagram, meld je aan voor de updates per e-mail en blijf zo op de hoogte van het nieuwe menu, wat de kippen hebben meegemaakt vandaag en wat de natuur op dit moment serveert.