Open menu
Logo Op Oost
Sleep on nature
Sleep on nature
Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Hotel
landingspagina.jpg

The perfect escape
* * * * *

Verlaat de gebaande paden en laat je verwonderen Op Oost. Boek één van onze farm chique suites en geniet van intense vergezichten, rust, ruimte en vrijheid op slechts vijf minuutjes lopen van het Texelse Wad. 

Restaurant

Restaurant

Maak je verblijf af met een culinaire escape in ons restaurant, het Kook Atelier

Reserveer een tafeltje

Onze Suites

Onze Suites

Ons boutique hotel heeft twaalf verschillende suites. Wil je meer weten over de verschillende typen? Klik dan op de link hieronder.

Over onze suites

Arrangementen

Arrangementen

We hebben een aantal arrangementen voor je gemaakt die een verblijf op Oost helemaal compleet maken.

Onze arrangementen

Onze suites

op Oost heeft twaalf farm chique suites verdeeld over onze 18e eeuwse stolpboederij en wierschuur. De suites zijn allen uniek in indeling en karakter. 

Suite
Tuin | Farm | Deluxe | Wellness | Superior 

Vanaf € 139 per nacht & ontbijt 

Gelegen in de achtertuin met openslaande deuren, eigen terrasje en uitzicht op de Waddenzeedijk. 

Wier Lodge 
Omlijst historie geniet je in deze splitlevel suite van de nachtelijke duisternis en sterrenhemel. De badkamer bevindt zich samen met het zitje op de begane grond, de slaapvide is bereikbaar via een trap in de suite. 

Vanaf € 179 per nacht & ontbijt 

** Prijzen kunnen per dag wisselen. Afhankelijk van het moment of een mooie last minute of early bird  korting.
Onze suites zijn stuk voor stuk uniek. Wil je meer weten over wat je kunt verwachten in onze verschillende suites?

Image
Image

Arrangement

One Night - Culi Escape Arrangement
Een welkom met Waddenoesters, bits & bites to share & ons huis aperitief, Signatue Menu - Served by Nature – 15 smaakmomenten
Verblijf in één van onze suites , inclusief ontbijt.


Eén nacht - vanaf € 199 p.p. // Verblijf van twee nachten - vanaf € 259 p.p.
De prijs is afhankelijk van jullie kamer keuze de de periode van verblijf. 

Ons restaurant

In onze nordic & botanical cuisine van het Kook Atelier staat de natuur, kweken, foerageren en conserveren centraal. We maken hierbij veel gebruik van wildpluk en verschillende fermentatietechnieken. Vol trots serveren we de door onze boer geteelde zilte kruiden en groenten. 

Onze vis, schelp en schaaldieren vind je in onze ‘achtertuin’, het Texelse Wad en de zee om ons heen. Zoveel mogelijk van dichtbij, met zo nu en dan een bewust en verantwoord uitstapje naar verder gelegen gebieden in Nederland. 

Michelin gids NL, Lekker500 #67, Gault & Millau, We're Smart Green Guide ****, Dutch Cuisine 

Image
Image

Maak jouw verblijf compleet

op Oost is een bijzondere bestemming aan het Texelse Wad. Tijdens jouw verblijf kun je nog veel meer ontdekken. Van bijzondere natuurgebieden, de pittoreske dorpjes tot vele extra op Oost momenten:

  • Zilt Avontuur; ontdek het Wad met onze oesterman Jan [ woensdag & zaterdag ]  Wanneer het laag water is. Klik hier voor het tij. 
  • Wildpluk & tuin tour: onze tuinman laat je een hele nieuwe eetbare wereld zien. 
  • Yoga: Hanneke verzorgt een privé yoga sessie aan het Wad, in de tuin of onze botanical lounge. 

Deze bijzondere extra's zijn vooraf te reserveren op basis van beschikbaarheid. 

MICHELIN Gids Nederland 2021

MICHELIN Gids NL

"Duurzaamheid voert de boventoon in deze authentieke stolpboerderij, die smaakvol is ingericht en elf prachtkamers telt. U ervaart er de zoete en zilte geneugten van het Wad. De eigen tuin en zelfpluk worden met een nordic filosofie vermengd met lokale vis en vlees. Hier proeft u de brute kracht van de Texelse natuur."

Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Hotel
MICHELIN Gids Nederland 2021

* * * * *

“Een lange reis waar heel veel tijd, energie en een goed ondernemerschap bij komt kijken. Als ik jullie bekijk denk ik dat jullie de tijd al ver vooruitlopen. Ik hoop dat de 5 sterren jullie nog een extra motivatie geven.” Hotelsterren

Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Hotel
Gault & Millau

Gault & Millau 14pnt

Waar wildpluk en lokale plukken zijn credo vormen. Het Wad beschouwt hij als zijn achtertuin en vormt samen met de natuur op het eiland de inspiratiebron voor zijn ‘botanical en Nordic cuisine’.

Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Hotel
Gault & Millau

We're Smart Green Guide ****

"Bewuste en duurzame gastronomie vormt de kern van deze smaakvol ingerichte boerderij, waar chef Joram en zijn team dicht bij de natuur blijven.
Begeleid door prachtige verhalen, nemen ze je mee op een spannende reis door alle ecosystemen van het eiland waarop het menu ‘Served by Nature’ is gebaseerd. Alle ingrediënten zijn ofwel van eigen bodem, uit het wild of zo lokaal en ethisch verantwoord mogelijk afkomstig van lokale leveranciers, en komen samen in gerechten die je gegarandeerd zullen verrassen. We komen terug voor meer!”

Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Hotel
Green Key Goud

Green Key Goud

We vragen ons altijd af of iets anders, natuurlijker en dichterbij kan. Bekijk onze MVO - verklaring en alle ins & outs van Green Key Nederland.

Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Hotel
Lekker500

Lekker500 #67

Patron-cuisinier Joram Timmerman en zijn brigade blijven presteren. Hun op de Texelse natuur geïnspireerde Dutch Cuisine lijkt onuitputtelijk. De chef blaast ons omver.

Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Hotel
Dutch Cuisine

Dutch Cuisine

Samen zetten we de moderne Nederlandse keuken terug op de kaart en koken volgens de 5 principes van Dutch Cuisine: Cultuur, Gezond, Natuur, Kwaliteit en Waarde.

Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Hotel
The considerate collection of SLH

Considerate Collection

Het hotel en restaurant is als gastronomische bestemming in Nederland toegelaten tot ‘the considerate collection’ van de internationale reis-community SLH - Small Luxury Hotels of the world. SLH is verdeeld over negentig landen bestaande uit een selecte 520 hotels waarvan slechts vier andere bestemmingen in Nederland.

Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Hotel
previous arrow
next arrow

Bewust genieten

We willen op Oost graag een fijne plek creëren waar rust, genieten en de verbinding met jezelf en de natuur centraal staan. In alles wat we doen, blijven we dichtbij onze eigen natuur. En vragen we ons altijd af of iets anders, beter, dichterbij of bewuster kan. In ons hotel, in ons restaurant het Kook Atelier en bij onze events.

Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Hotel

Eten

Served by nature

In onze keuken komen ruwe ambacht en fine dining samen met een Nordic inslag van kweken, foerageren en conserveren. Ervaar ons 'Served by Nature' gedachtegoed. Welkom in restaurant het Kook Atelier.

Het Kook Atelier

Ontdekken

Ontdekken

Sla de gebaande paden over, ontdek samen ons eiland en voel je een local. Van zilte wildpluk tot oesters rapen of een bijzondere wandeling. Een plek waar zilt & zoet elkaar raken, rust en kwaliteit de boventoon voeren en de natuur het hoogste woord heeft.

Ontdek op Oost

Oostories

Onze 'Oostories' zijn verhalen van onszelf, van gasten en van partners over alles wat er zich op en om ons boutique hotel op Texel afspeelt. Stories, Op Oost dus. Veel leesplezier.

  • Persbericht: ‘op Oost’ bekroond met vijf hotelsterren
    Persbericht: ‘op Oost’ bekroond met vijf hotelsterren

    Persbericht: ‘op Oost’ bekroond met vijf hotelsterren

    In de zomer van 2020 openden zij de deuren van op Oost, bestaande uit twaalf suites, eetbare tuin en restaurant het Kook Atelier. Het duurde drie corona jaren en toen konden zij de bouw eindelijk afronden en zo de plek die zij altijd al voor ogen hadden eindelijk vormgeven. En dit werd beloond. “Een bekroning op jullie creativiteit en veerkracht.” aldus de inspecteur van Hotelsterren. 

    Lees verder

  • Interview met Joram Timmerman: "Proef de lente”
    Interview met Joram Timmerman: "Proef de lente”

    Interview met Joram Timmerman: "Proef de lente”

    Vijf keer per jaar wisselt chef Joram Timmerman zijn volledige menu. Een behoorlijke klus, maar alles went. Ondertussen kijkt het team er na een paar maanden hetzelfde menu te hebben gedraaid, ook echt weer naar uit. Een interview met de chef uit het Kook Atelier over inspiratie, zijn favoriete gerecht en hoe de natuur terugkomt op je bord.

    Lees verder

  • Vis roken
    Vis roken

    Vis roken

    Waarom houden mensen van bacon? Bij velen loopt het water al in de mond wanneer zij er aan denken. De combinatie van zout, zoet, vet en rook is het geheim. Maar deze combinatie is niet enkel aan de varkensbuik voorbehouden. Ook een mooie vis wordt heerlijk wanneer deze op dezelfde manier wordt bereid. Een lekker wit wijntje erbij en het leven is goed.

    Lees verder

Alle verhalen

Alle verhalen

Innercircle

We vinden het heel bijzonder om jou te ontmoeten en je weer terug te zien in ons Hotel Op Oost of ons restaurant het Kook Atelier. Volg ons op instagram, meld je aan voor de updates per e-mail en blijf zo op de hoogte van het nieuwe menu, wat de kippen hebben meegemaakt vandaag en wat de natuur op dit moment serveert.