Open menu
Logo Op Oost
Inspired by nature
Inspired by nature
Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Ons concept
landingspagina.jpg

Ons concept

op Oost is onze bewuste gastronomische bestemming aan het  Texelse Wad. Een plek waar we je willen verbinden met jezelf en de natuur. Waar we niet alleen in het seizoen werken, maar met de seizoenen mee bewegen. De ecosystemen en daarmee de verschillende elementen van de natuur staan hierin centraal. Wandel met ons mee door de verschillende ecosystemen en ontdek hoe de natuur zich laat zien, horen, proeven en voelen. 

Eten

Waddenzee

Aan de oostzijde van ons eiland vind je het Texelse Wad. Uitgestrekte vergezichten in vele tinten grijs, omlijnd door dromerige wolken en een frisse bries. Zilte kruiden en zonsopkomst kleuren het Wad en de verschillende wieren vormen een thuis voor onze schelp en schaaldieren. De Waddendijk, Schorren, Utopia en Ceres...

Element Water | Oost

Het oosten staat voor ons symbool voor het element water. Het Wad, een plek waar je je herinnert wie je bent en droomt over morgen. Waar je je weer even kind voelt bij het rapen van oesters en het zoeken naar wilde zilte kruiden. De plek waar ons nieuwe avontuur begon. 

Bos & heide

Daar waar je ons eiland betreedt. Waar de duinen overgaan van heide naar bos. Heuvelachtige landschappen van zand en gras, de verbinding van Oost naar West, Waddenzee naar de Noordzee. Begeef je in enkele stappen in een andere wereld tussen het strand, bos en de heide. 

Element Aarde | Zuid

Wanneer we door het dennebos lopen over het knisperende pad, worden we betoverd door de lichtinval, het fluiten van de vogels en de geuren van hout, dennenappels en gevallen bladeren. Aardse tinten versieren het pad, de barsten in de stam brengen je in het moment. De overgang van lente naar zomer is zichtbaar, voelbaar. Het geeft rust, kalmte en tegelijkertijd de behoefte om een volgende stap te zetten. 

 

Image
Image

Strand & duinen

Aan de andere kant van ons eiland tref je onze gouden kust. Oneindig lang zandstrand, omlijnd met wilde duinlandschappen en glooiende graslanden. Eb en vloed, onder invloed van de maan, bepalen hier wat jij ervaart. Een pier bedekt met zeewier en schetterende vogels, op zoek naar de verse mosselen en krabben. De schelpen die breken onder je voeten en duinpannetjes vol geheimen. Het Westen herbergt vele gezichten. 

Element Vuur | West

De ondergaande zon kleurt dit moment. De dag komt ten einde aan de andere zijde van ons eiland. 

Weide

De polder, de akkers en de weilanden. Maar ook zeker de tuunwallen. Niet door de natuur gecreërd, maar inmiddels een onderdeel van het Nederlandse en ook Texelse landschap. Wilde bloemen kleuren de randen van de akkers en en insecten dwalen vrolijk rond. De tuunwallen herbergen vele krachtige wilde kruiden. Een molen kenmerkt de horizon, waar de boeren tot laat hun oogst verwelkomen. 

Element Lucht | Noord

De weidevogels laten ons weten welk seizoen zich aandient, de akkers kleuren mee met de korenbloem, klaproos en het riet. Wilde kruiden sieren de berm en de authentieke Texelse tuunwallen. Verdwaal tussen de vele velden en ontdek een hele nieuwe eetbare wereld. 

Eten

Slapen

Inspired by Nature

In een authentieke Texelse stolpboerderij, op steenworp afstand vanaf de Waddenzee, is ons intieme boutique hotel met twaalf Green Key suites en restaurant het Kook Atelier gevestigd. Omringd door een eetbare tuin met kruiden, bloemen en zilte moestuin ontdek je bij ons het échte Texel.

Boek een suite

Ontdekken

Ontdekken

Sla de gebaande paden over, ontdek samen ons eiland en voel je een local. Van een zilte wildpluk tot oesters rapen of een bijzondere wandeling. Een plek waar zilt & zoet elkaar raken, rust en kwaliteit de boventoon voeren en de natuur het hoogste woord heeft.

Ontdek op Oost

Oostories

Onze 'Oostories' zijn verhalen van onszelf, van gasten en van partners over alles wat er zich op en om ons boutique hotel op Texel afspeelt. Stories, Op Oost dus. Veel leesplezier.

 • Persbericht: ‘op Oost’ bekroond met vijf hotelsterren
  Persbericht: ‘op Oost’ bekroond met vijf hotelsterren

  Persbericht: ‘op Oost’ bekroond met vijf hotelsterren

  In de zomer van 2020 openden zij de deuren van op Oost, bestaande uit twaalf suites, eetbare tuin en restaurant het Kook Atelier. Het duurde drie corona jaren en toen konden zij de bouw eindelijk afronden en zo de plek die zij altijd al voor ogen hadden eindelijk vormgeven. En dit werd beloond. “Een bekroning op jullie creativiteit en veerkracht.” aldus de inspecteur van Hotelsterren. 

  Lees verder

 • Interview met Joram Timmerman: "Proef de lente”
  Interview met Joram Timmerman: "Proef de lente”

  Interview met Joram Timmerman: "Proef de lente”

  Vijf keer per jaar wisselt chef Joram Timmerman zijn volledige menu. Een behoorlijke klus, maar alles went. Ondertussen kijkt het team er na een paar maanden hetzelfde menu te hebben gedraaid, ook echt weer naar uit. Een interview met de chef uit het Kook Atelier over inspiratie, zijn favoriete gerecht en hoe de natuur terugkomt op je bord.

  Lees verder

 • Vis roken
  Vis roken

  Vis roken

  Waarom houden mensen van bacon? Bij velen loopt het water al in de mond wanneer zij er aan denken. De combinatie van zout, zoet, vet en rook is het geheim. Maar deze combinatie is niet enkel aan de varkensbuik voorbehouden. Ook een mooie vis wordt heerlijk wanneer deze op dezelfde manier wordt bereid. Een lekker wit wijntje erbij en het leven is goed.

  Lees verder

Alle verhalen

Alle verhalen

Innercircle

We vinden het heel bijzonder om jou te ontmoeten en je weer terug te zien in ons Hotel Op Oost of ons restaurant het Kook Atelier. Volg ons op instagram, meld je aan voor de updates per e-mail en blijf zo op de hoogte van het nieuwe menu, wat de kippen hebben meegemaakt vandaag en wat de natuur op dit moment serveert.