In ons restaurant het Kook Atelier kun je genieten van onze Nordic & Botanical Cuisine.
[ We serveren tot de heropening een exclusief to share dining concept in onze achtertuin: Kook Atelier Outdoor. Ons restaurant is tot 1 augustus in verbouwing. ]
Een exclusieve editie van ons Kook Atelier. Tot aan de heropening op 1 augustus van het nieuw gebouwde restaurant gaan wij op Oost iets doen wat we nog nooit eerder hebben gedaan.
Een heerlijke 'to share' dining ervaring. Geniet in de achtertuin, in onze greenhouse, van al het moois wat het eiland ons te bieden heeft in een stoer outdoor jasje. Een plateau met maar liefst 10 verschillende bites, teasers en gerechtjes. Van volledig vegetarisch tot een smakelijke combinatie met al het moois uit de zee en het Texelse lam.
Uiteraard serveren wij ook nog onze Waddenoesters en kun je dit alles compleet maken met een mooie fles wijn of Vuurzee Vonkelbier.
In onze nordic & botanical cuisine staat de natuur, kweken, foerageren en conserveren centraal. Waarbij we veel gebruik maken van wildpluk, verschillende fermentatietechnieken en serveren we vol trots de door onze boer geteelde zilte kruiden en groenten, evenals het vlees en zuivel van op Oost.
Onze vis, schelp en schaaldieren vind je in onze ‘achtertuin’, het Texelse Wad en de zee om ons heen. Zoveel mogelijk van dichtbij, met zo nu en dan een bewust en verantwoord uitstapje naar verder gelegen gebieden.
[ Tijdens de bouw van ons restaurant op Oost, serveren we een aangepast to share outdoor concept in onze achtertuin op Oost. ]
We willen op Oost graag een fijne plek creëren waar rust, genieten en de verbinding met jezelf en de natuur centraal staan. In alles wat we doen, blijven we dichtbij onze eigen natuur. En vragen we ons altijd af of iets anders, beter, dichterbij of bewuster kan. In ons hotel, in ons restaurant het Kook Atelier en bij onze events.
De bouw van ons vaste restaurant op Oost. Tot die tijd is ons hotel geopend. Van 18 mei tot de heropening van ons restaurant op Oost serveren wij ons diner exclusief aan onze hotelgasten.
En in de zomer, heropenen we in een prachtig pand met authentieke kenmerken van de boerderij, waar onze botanical & nordic cuisine volledig tot zijn recht komt.
Altijd belangrijk om elkaar even vantevoren te spreken. Wat we van elkaar verwachten, waar je je op kunt verheugen en wat belangrijk is om vantevoren te weten....
Er waren eens drie ambitieuze boeren, een visie, een stuk land en een afnemer. Jan, Ellen en Edwin werden de Groentehelden van Texel. We hebben elkaar gevonden in de kracht tussen ambacht, de natuur en fine dining. Van zeekraal tot kool en lamsoor tot radijs.
Wij hebben een passie voor de mooiste ingrediënten en oude ambachten. We werken daarom graag samen met kleine familiebedrijven en gepassioneerde ambachtslieden zoals Boer Jens uit Oost. Hij levert niet alleen rundvlees, rauwe melk en het dubbeldoel koe & lamsvlees. Maar ook verse eitjes als 'onze dames' het te druk hebben.
Bijen zijn zo belangrijk voor de wereld van morgen. In de voortuin nabij de wilde en eetbare bloemen staat hun huis. Wees niet bang, ze zullen je niet lastig vallen. Maar genieten van alle bloemen in de tuin, de bloeiende lamsoor bij de Schorren en prachtige bloementuinen nabij Oost. We kijken nu al uit naar onze eerste eigen honing.
Herontdek de natuur met wildplukken. Ervaar hoe smakelijk de wilde kruiden in de tuunwallen zijn. Van duizendblad tot zuring, fluitekruid en postelein. We gaan er dagelijks op uit om deze kruiden en planten te plukken. Uiteraard met respect voor de natuur.
Je kunt iedere dag kiezen om het anders te doen. En dat doen wij graag. Wij kiezen waar mogelijk voor producten die op dat moment van nature beschikbaar zijn en binnen ‘handbereik’. Zo beperken we de logistieke stromingen, eren we de ambachten en de lokale thuis & professionele producenten. Samen met onze leveranciers kijken we naar wat er groener kan en hoe we onze vraag en hun aanbod het beste op elkaar kunnen afstemmen.
Onze zilte achtertuin kenmerkt zich door stilte en bijzondere vergezichten. De zilte smaak van de Waddenoester zijn niet te missen en een belangrijk onderdeel van ons menu. Net als de scheermessen, alikruiken en kokkels. Deze rapen wij niet zelf, maar kopen deze lokaal bij onze vis specialist.
Bewust genieten is de basis van ons menu, gedefineerd door contrasten in smaak en structuur. De gerechten geven niet alleen een invulling aan het van 'kop tot staart' principe, maar het menu gaat net een stapje verder; culinair genieten van 'kop tot graat'.
In ons restaurant vind je geen cola of sinas. We creëren graag bijzondere pairings en een alcoholvrij moment hoeft bij ons zeker niet saai te zijn. We maken onze eigen kruiden infusies, kombucha, water kefir en botanical cocktail. Waarom? Omdat het simpelweg anders, spannender en dichterbij is.
Onze tuin is bijna volledig eetbaar en onze bijen snoepen daarvan mee. Van salie tot rimpelroos, kruisbes en de vlier. Pluk gerust wat verse kruiden voor jouw eigen kruidenthee of snoep mee van de aardbeien. In de zilte moestuinbakken vind je onze zilte teelt. Een mooie variant op de conventionele teelten en wel zo duurzaam.
Gedreven door passie voor bewuste gastronomie,ambitie en Texelse gastvrijheid.... Het team van 'op Oost'. Benieuwd naar onze vacatures? Klik hier :)
De Oude Oesterhaven op Oost was in de 18e eeuw het kloppende hart van de oester en zeewierhandel op Texel. Hier kun je zelf oesters rapen.
Boek een zilt avontuur onder begeleiding van onze oesterman en leer alles over de oester, de historie, hoe je oesters raapt en.... opent. Uiteraard maakt hij een aantal oesters open onder het genot van een glas Vuurzee, Cuvée Prestige, Vonkelbier. De kosten voor dit zilte avontuur bedragen € 39 p.p.
Onze 'Oostories' zijn verhalen van onszelf, van gasten en van partners over alles wat er zich op en om ons boutique hotel afspeelt. Stories, op Oost dus. Veel leesplezier.
Waarom houden mensen van bacon? Bij velen loopt het water al in de mond wanneer zij er aan denken. De combinatie van zout, zoet, vet en rook is het geheim. Maar deze combinatie is niet enkel aan de varkensbuik voorbehouden. Ook een mooie vis wordt heerlijk wanneer deze op dezelfde manier wordt bereid. Een lekker wit wijntje erbij en het leven is goed.
Wil je onze eetbare wereld ontdekken? op Oost nemen we je graag mee langs alle tuunwallen, weilanden, duinpannen en de uiteinden van het wad. Samen op zoek naar…. wilde kruiden, groenten, bloemen, paddestoelen en zoveel ander moois.
We nemen je mee op zilt avontuur. Lees onderstaand recept en laat je verwonderen… op Oost.
We vinden het heel bijzonder om jou te ontmoeten en je weer terug te zien op Oost. Volg ons op instagram, meld je aan voor de updates per email en blijf zo op de hoogte van het nieuwe menu, wat de kippen hebben meegemaakt vandaag en wat de natuur op dit moment serveert.