Open menu
Logo Op Oost
Open menu
Served by nature
Served by nature
landingspagina.jpg

het Kook Atelier

In ons restaurant het Kook Atelier kun je genieten van onze Nordic & Botanical Cuisine. 

[  We serveren tot de heropening een exclusief to share dining concept in onze achtertuin: Kook Atelier Outdoor. Ons restaurant is tot 1 augustus in verbouwing.

Exclusieve Editie: shared dining

Een exclusieve editie van ons Kook Atelier. Tot aan de heropening op 1 augustus van het nieuw gebouwde restaurant gaan wij op Oost iets doen wat we nog nooit eerder hebben gedaan.

Een heerlijke 'to share' dining ervaring. Geniet in de achtertuin, in onze greenhouse, van al het moois wat het eiland ons te bieden heeft in een stoer outdoor jasje. Een plateau met maar liefst 10 verschillende bites, teasers en gerechtjes. Van volledig vegetarisch tot een smakelijke combinatie met al het moois uit de zee en het Texelse lam.

Uiteraard serveren wij ook nog onze Waddenoesters en kun je dit alles compleet maken met een mooie fles wijn of Vuurzee Vonkelbier. 

Eten
Eten

Diner

In onze nordic & botanical cuisine staat de natuur, kweken, foerageren en conserveren centraal.  Waarbij we veel gebruik maken van wildpluk, verschillende fermentatietechnieken en serveren we vol trots de door onze boer geteelde zilte kruiden en groenten, evenals het vlees en zuivel van op Oost.

Onze vis, schelp en schaaldieren vind je in onze ‘achtertuin’, het Texelse Wad en de zee om ons heen. Zoveel mogelijk van dichtbij, met zo nu en dan een bewust en verantwoord uitstapje naar verder gelegen gebieden.

[ Tijdens de bouw van ons restaurant op Oost, serveren we een aangepast to share outdoor concept in onze achtertuin op Oost. ] 

Menu

Served by Nature

Proef en ervaar onze nordic & botanical cuisine, waarin de natuur het hoogtse en laatste woord heeft.

Reserveer een tafel

Wijn & ...

Pairing

Maak de avond compleet met onze dranken pairing. Van bijzondere mico cuvées, natuurwijnen en Nederlands trots.

Reserveer een tafel

Botanicals

Botanicals >

.Bij ons vind je geen standaard frisdranken. Maar spannende home made botanicals. Van kombucha tot kefir en kruideninfusies.

Reserveer een tafel

Bewust genieten

We willen op Oost graag een fijne plek creëren waar rust, genieten en de verbinding met jezelf en de natuur centraal staan. In alles wat we doen, blijven we dichtbij onze eigen natuur. En vragen we ons altijd af of iets anders, beter, dichterbij of bewuster kan. In ons hotel, in ons restaurant het Kook Atelier en bij onze events.

CUISINE
Image

De verbouwing

De bouw van ons vaste restaurant op Oost. Tot die tijd is ons hotel geopend. Van 18 mei tot de heropening van ons restaurant op Oost serveren wij ons diner exclusief aan onze hotelgasten.

En in de zomer, heropenen we in een prachtig pand met authentieke kenmerken van de boerderij, waar onze botanical & nordic cuisine volledig tot zijn recht komt.

 

Belangrijk om te weten...

Altijd belangrijk om elkaar even vantevoren te spreken. Wat we van elkaar verwachten, waar je je op kunt verheugen en wat belangrijk is om vantevoren te weten....

 • Wij serveren een verrassingsmenu met dagverse en wisselende ingrediënten. We kunnen daarom niet met iedere dieetwens rekening houden. Ons menu is niet aan te passen naar een volledig vegan, lactosevrij of zoutarm dieet.
 • Ons restaurant is geen familie restaurant. Wij serveren geen kindermenu. Komen de mini farmers mee? Dan kunnen zij meegenieten met kleinere porties van het menu (tot 11 jaar). 
 • Honden zijn niet toegestaan in ons restaurant 
 • Parkeer op de daarvoor aangegeven parkeerplaatsen van het restaurant of bij de openbare parkeerplaats aan de Lancasterdijk. De parkeerplaatsen in het dorp zijn uitsluiten voor bewoners. 
Image

Wat kun je verwachten?

 • Groente helden
  Groente helden

  Groente helden

  Er waren eens drie ambitieuze boeren, een visie, een stuk land en een afnemer. Jan, Ellen en Edwin werden de Groentehelden van Texel. We hebben elkaar gevonden in de kracht tussen ambacht, de natuur en fine dining. Van zeekraal tot kool en lamsoor tot radijs. 

 • Farmers
  Farmers

  Farmers

  Wij hebben een passie voor de mooiste ingrediënten en oude ambachten. We werken daarom graag samen met kleine familiebedrijven en gepassioneerde ambachtslieden zoals Boer Jens uit Oost. Hij levert niet alleen rundvlees, rauwe melk en het dubbeldoel koe & lamsvlees. Maar ook verse eitjes als 'onze dames' het te druk hebben. 

 • Bijen
  Bijen

  Bijen

  Bijen zijn zo belangrijk voor de wereld van morgen. In de voortuin nabij de wilde en eetbare bloemen staat hun huis. Wees niet bang, ze zullen je niet lastig vallen. Maar genieten van alle bloemen in de tuin, de bloeiende lamsoor bij de Schorren en prachtige bloementuinen nabij Oost. We kijken nu al uit naar onze eerste eigen honing. 

 • Wildpluk
  Wildpluk

  Wildpluk

  Herontdek de natuur met wildplukken. Ervaar hoe smakelijk de wilde kruiden in de tuunwallen zijn. Van duizendblad tot zuring, fluitekruid en postelein. We gaan er dagelijks op uit om deze kruiden en planten te plukken.  Uiteraard met respect voor de natuur.

 • Van het moment
  Van het moment

  Van het moment

  Je kunt iedere dag kiezen om het anders te doen. En dat doen wij graag. Wij kiezen waar mogelijk voor producten die op dat moment van nature beschikbaar zijn en binnen ‘handbereik’. Zo beperken we de logistieke stromingen, eren we de ambachten en de lokale thuis & professionele producenten. Samen met onze leveranciers kijken we naar wat er groener kan en hoe we onze vraag en hun aanbod het beste op elkaar kunnen afstemmen. 

 • Het Wad
  Het Wad

  Het Wad

  Onze zilte achtertuin kenmerkt zich door stilte en bijzondere vergezichten. De zilte smaak van de Waddenoester zijn niet te missen en een belangrijk onderdeel van ons menu.  Net als de scheermessen, alikruiken en kokkels. Deze rapen wij niet zelf, maar kopen deze lokaal bij onze vis specialist. 

 • Van kop tot staart en graat
  Van kop tot staart en graat

  Van kop tot staart en graat

  Bewust genieten is de basis van ons menu, gedefineerd door contrasten in smaak en structuur. De gerechten geven niet alleen een invulling aan het van 'kop tot staart' principe, maar het menu gaat net een stapje verder; culinair genieten van 'kop tot graat'. 

 • Botanicals
  Botanicals

  Botanicals

  In ons restaurant vind je geen cola of sinas. We creëren graag bijzondere pairings en een alcoholvrij moment hoeft bij ons zeker niet saai te zijn. We maken onze eigen kruiden infusies, kombucha, water kefir en botanical cocktail. Waarom? Omdat het simpelweg anders, spannender en dichterbij is. 

 • Eetbare tuin
  Eetbare tuin

  Eetbare tuin

  Onze tuin is bijna volledig eetbaar en onze bijen snoepen daarvan mee. Van salie tot rimpelroos, kruisbes en de vlier. Pluk gerust wat verse kruiden voor jouw eigen kruidenthee of snoep mee van de aardbeien. In de zilte moestuinbakken vind je onze zilte teelt. Een mooie variant op de conventionele teelten en wel zo duurzaam.  

Team

Gedreven door passie voor bewuste gastronomie,ambitie en Texelse gastvrijheid.... Het team van 'op Oost'. Benieuwd naar onze vacatures? Klik hier :)

Joram

Joram

Iedere dag weer met een glimlach aan de slag. Op zoek naar hoe het bewuster en dichterbij kan. En altijd met een blik op de culinaire toekomst.

Valerie

Valerie

Gedreven door de natuur & ambitie, ben ik iedere dag trots op wat we hier samen met ons team hebben neergezet. Ik geniet iedere dag weer en ben altijd nieuwsgierig naar morgen.

Safiya

Safiya

Mensen ontzorgen, laten genieten dat is wat ik het allerleukste vind om te doen! Zelf verlies ik de tijd uit het oog als ik bezig ben met paarden of in mijn moestuin. Daarnaast lekker uit eten of evenementen bezoeken met vrienden of familie om te ontspannen maar ook om zelf weer inspiratie op te doen!

Shari

Shari

Je vindt mij in het restaurant als gastvrouw en sommelier. Waar ik blij van word? Het proeven en selecteren van wijn. Maar daarnaast ook om te zien dat de gasten blij en tevreden de deur uit gaan, dan weet je zeker dat het allemaal klopt.

Joery

Youri

Het altijd bezig blijven om nieuwe smaakcombinaties te bedenken, testen en fine-tunen om ze uiteindelijk tot één geheel in een gerecht te kunnen serveren. Daar word ik blij van! En het zorgt ervoor dat ik veel bewuster kijk naar wat er op dat moment te verkrijgen is. Met de producten. Maar ook zeker met de wildpluk waar we volop gebruik van maken. Want er groeit zo ontzettend veel om je heel waar je geen idee van hebt.

Glenn

Glenn

Geboren en getogen Texelaar en trots op wat het eiland allemaal qua natuur te bieden heeft. Ik ben dan ook vaak te vinden bij het bos of het strand. Gastvrijheid zie ik als iets vanzelfsprekends, en beschouw het daardoor ook als één van de dingen wat ik het leukste vind. Zelf geniet ik ook erg graag van lekker eten en goede wijn :)

Denise

Denise

Hi! Mijn naam is Denise, je vindt mij als gastvrouw in het restaurant. Ik steek mijn tijd in het bedenken en maken van botanicals en cocktails die we serveren naast het eten. Het is voor mij belangrijk om zo veel mogelijk mooie producten uit de omgeving te gebruiken; het eiland heeft zo veel te bieden! Ik denk graag na over smaak en de combinaties met het eten. De dag is compleet als de gasten met een lach en een ervaring rijker de deur uit gaan.

Raymundes

Hanneke, Albert & Simone

Ons tuin team staat iedere dag voor ons klaar om de verse kruiden te plukken, de bloemen te oogsten en nieuwe plannen te bedenken om nóg meer uit onze tuin te halen. Wil je meer weten over alles wat in onze tuin groeit? Vraag het en ontdek met elkaar een hele eetbare wereld.

Freya

Micka

Als Texelaar opgegroeid in Den Burg en De Koog. Vroeger was ik altijd al onder de gasten bij de verhuur van mijn moeder, daar leerde ik op jonge leeftijd eigenlijk al het gastheerschap. Toen ik op 14 jarige leeftijd parttime begon in de horeca vond ik het zo leuk dat ik meteen wist dat ik in een restaurant wilde werken. Gasten een fijne dag/avond bezorgen is dan ook waar ik het gelukkigste van word.

Daniël

Daniël

Ik vind het werk bij op oost super leuk, wat me vooral aantrekt is veel bezig zijn met de natuur en het wad en het werken met streekproducten.

Nicole

Nicole

Ik verzorg samen met met mijn collega het ontbijt op Oost. Op Oost een heerlijke werkplek. De rust, sfeer, collega's. Zorgen voor en contact met onze gasten daar word ik blij van en natuurlijk van de eenden, kippen en pauwen die me smorgens vroeg komen begroeten.

Edgar

Edgar

Met een hoop enthousiasme en toewijding voor lokale producten hopen Nicole en ik jullie s morgens te verrassen met een lekker ontbijt. Een vers gemaakte fruit smoothie of het maken van huisgemaakte granola zijn een voorbeeld van waar wij blij van worden.
Ook het ondersteunen van de avondploeg en dus helpen met de voorbereidingen. Alles met het doel uw verblijf zo aangenaam en relaxed te laten verlopen.

Bart

Bart

Bart | Woont en werkt 'aan de overkant' als online strateeg maar is als het even kan op Oost te vinden. Waar ik blij van word? Een vol hotel en restaurant met gasten die wij blij maken, en die ons blij maken. De perfecte gastreis realiseren, van online naar offline, daar doen we het voor!

previous arrow
next arrow
CUISINE

Zilt Avontuur

De Oude Oesterhaven op Oost was in de 18e eeuw het kloppende hart van de oester en zeewierhandel op Texel. Hier kun je zelf oesters rapen.

Oesters rapen - € 39 

Boek een zilt avontuur onder begeleiding van onze oesterman en leer alles over de oester, de historie, hoe je oesters raapt en.... opent. Uiteraard maakt hij een aantal oesters open onder het genot van een glas Vuurzee, Cuvée Prestige, Vonkelbier. De kosten voor dit zilte avontuur bedragen € 39 p.p.

MICHELIN Gids Nederland 2021

MICHELIN Gids NL

"Duurzaamheid voert de boventoon in deze authentieke stolpboerderij, die smaakvol is ingericht en elf prachtkamers telt. U ervaart er de zoete en zilte geneugten van het Wad. De eigen tuin en zelfpluk worden met een nordic filosofie vermengd met lokale vis en vlees. Hier proeft u de brute kracht van de Texelse natuur."

The considerate collection of SLH

Considerate Collection

Het hotel en restaurant is als gastronomische bestemming in Nederland toegelaten tot ‘the considerate collection’ van de internationale reis-community SLH - Small Luxury Hotels of the world. SLH is verdeeld over negentig landen bestaande uit een selecte 520 hotels waarvan slechts vier andere bestemmingen in Nederland.

Gault & Millau

Gault & Millau 14pnt

Waar wildpluk en lokale plukken zijn credo vormen. Het Wad beschouwt hij als zijn achtertuin en vormt samen met de natuur op het eiland de inspiratiebron voor zijn ‘botanical en Nordic cuisine’.

Green Key Goud

Green Key Goud

We vragen ons altijd af of iets anders, natuurlijker en dichterbij kan. Bekijk onze MVO - verklaring en alle ins & outs van Green Key Nederland.

Lekker500

Lekker500 #73

Patron-cuisinier Joram Timmerman en zijn brigade blijven presteren. Hun op de Texelse natuur geïnspireerde Dutch Cuisine lijkt onuitputtelijk. De chef blaast ons omver.

Dutch Cuisine

Dutch Cuisine

Samen zetten we de moderne Nederlandse keuken terug op de kaart en koken volgens de 5 principes van Dutch Cuisine: Cultuur, Gezond, Natuur, Kwaliteit en Waarde.

previous arrow
next arrow

Slapen

Served by nature

In een authentieke Texelse stolpboerderij, op steenworp afstand vanaf de Waddenzee, is ons intieme boutique hotel met twaalf Green Key suites en restaurant gevestigd. Omringd door een eetbare tuin met kruiden, bloemen en zilte moestuin ontdek je bij ons het échte Texel.

Boek een suite

Ontdekken

Ontdekken

Sla de gebaande paden over, ontdek samen ons eiland en voel je een local. Van zilte wildpluk tot oesters rapen of een bijzondere wandeling. Een plek waar zilt & zoet elkaar raken, rust en kwaliteit de boventoon voeren en de natuur het hoogste woord heeft.

Ontdek op Oost

Oostories

Onze 'Oostories' zijn verhalen van onszelf, van gasten en van partners over alles wat er zich op en om ons boutique hotel afspeelt. Stories, op Oost dus. Veel leesplezier.

 • Vis roken
  Vis roken

  Vis roken

  Waarom houden mensen van bacon? Bij velen loopt het water al in de mond wanneer zij er aan denken. De combinatie van zout, zoet, vet en rook is het geheim. Maar deze combinatie is niet enkel aan de varkensbuik voorbehouden. Ook een mooie vis wordt heerlijk wanneer deze op dezelfde manier wordt bereid. Een lekker wit wijntje erbij en het leven is goed.

  Lees verder

 • Wildpluk | Zuring
  Wildpluk | Zuring

  Wildpluk | Zuring

  Wil je onze eetbare wereld ontdekken? op Oost nemen we je graag mee langs alle tuunwallen, weilanden, duinpannen en de uiteinden van het wad. Samen op zoek naar…. wilde kruiden, groenten, bloemen, paddestoelen en zoveel ander moois. 

  Lees verder

 • Zilt avontuur
  Zilt avontuur

  Zilt avontuur

  We nemen je mee op zilt avontuur. Lees onderstaand recept en laat je verwonderen… op Oost. 

  Lees verder

Alle verhalen

Alle verhalen

Innercircle

We vinden het heel bijzonder om jou te ontmoeten en je weer terug te zien op Oost. Volg ons op instagram, meld je aan voor de updates per email en blijf zo op de hoogte van het nieuwe menu, wat de kippen hebben meegemaakt vandaag en wat de natuur op dit moment serveert. 

Ik wil graag de nieuwsbrief van Op Oost ontvangen