Wij willen op Oost graag een fijne plek creëren waar rust, genieten en de verbinding met jezelf en de natuur centraal staan. In alles wat we doen, blijven we dichtbij onze eigen natuur. En vragen we ons altijd af of iets anders, beter, dichterbij of bewuster kan. In ons hotel, in ons restaurant het Kook Atelier en bij onze events.
In ons restaurant het Kook Atelier kun je genieten van onze Nordic & Botanical Cuisine. Het signature Served by Nature menu geeft de natuur het hoogste en laatste woord, waarin kweken, conserveren en foerageren centraal staan. Ons menu wisselt in detail dagelijks door de wilde kruiden die wij (met respect) plukken. Daarnaast toveren we guilty pleasures graag om tot een bewust geniet moment; zoals met onze vegan foie gras en zelfgemaakte botanicals. Zoveel mogelijk van dichtbij, met zo nu en dan een bewust en verantwoord uitstapje naar verder gelegen gebieden.
Je kunt iedere dag kiezen om het anders te doen. En dat doen wij graag. Wij kiezen waar mogelijk voor producten die op dat moment van nature beschikbaar zijn en binnen ‘handbereik’. Zo beperken we de logistieke stromingen, eren we de ambachten en de lokale thuis & professionele producenten. Samen met onze leveranciers kijken we naar wat er groener kan en hoe we onze vraag en hun aanbod het beste op elkaar kunnen afstemmen. We werken nauw samen met de buurt om zo de oogsten te delen en verlies tegen te gaan.
We gaan net een stapje verder dan alleen het scheiden van afval. Want wij zien afval pas als afval als we er écht niets mee kunnen. In onze keuken koken we van kop tot staart en graat, maken we onze eigen kombucha, kefir en botanicals van wilde bloemen en kruiden en worden alle vegetarische restproducten verwerkt tot kippen en pauwenvoer. Regenwater wordt opgevangen om de tuin mee te besproeien en glazen potjes of flessen worden omgetoverd tot een fles azijn, kruiden olie of een cadeauverpakking.
Volgens jaar is het zover! Samen met Native Nature ontwikkelen we servies en accessoires die bij ons gedachtegoed passen. Natasja maakt voor ons de mooiste borden, kopjes en kannen van Texelse klei, geglaceerd met oester en scheermes schelpen van het Wad en gekleurd met salie en brandnetel. Daarnaast helpt Natasja ons om in het interieur de natuur nog meer te laten spreken en ontwerpt zij bijzondere en stoere wandkleden voor onze suites. Natasja heeft trouwens een boek geschreven: het Brandnetel Boek.
De gasten in ons hotel gaan een bewuste nacht tegemoet met de natuurlijke bedden van Coco Mat en de zelfgemaakte zeep op de kamer. De home zeep en douchegel (ook geschikt als shampoo) is volledig vegan, bio afbreekbaar en op basis van 100% natuurlijke ingrediënten en kleurstoffen. Onze lakens zijn van eco linnen en ook alle schoonmaakmiddelen biologisch afbreekbaar. De bedden zijn gemaakt van uitzonderlijk duurzame materialen zoals natuurlatex, zeewier en cocosvezel.
De ochtend starten we met ons vegetarische ontbijt in de picknickmand. Geen eindeloos buffet, maar een bewust samengesteld ontbijt met ingrediënten van dichtbij.
We werken graag samen om de wereld van morgen groener te maken. Wil je meer weten over onze aanpak, welke uitdagingen we dagelijks etegnkomen, samen een project oppakken of wil je ons mooie bewuste producten leveren?
Stuur ons een berichtje via info@opoost.nl en we kijken ernaar uit je te verwelkomen op Oost.
Onze 'Oostories' zijn verhalen van onszelf, van gasten en van partners over alles wat er zich op en om ons boutique hotel afspeelt. Stories, op Oost dus. Veel leesplezier.
Waarom houden mensen van bacon? Bij velen loopt het water al in de mond wanneer zij er aan denken. De combinatie van zout, zoet, vet en rook is het geheim. Maar deze combinatie is niet enkel aan de varkensbuik voorbehouden. Ook een mooie vis wordt heerlijk wanneer deze op dezelfde manier wordt bereid. Een lekker wit wijntje erbij en het leven is goed.
Wil je onze eetbare wereld ontdekken? op Oost nemen we je graag mee langs alle tuunwallen, weilanden, duinpannen en de uiteinden van het wad. Samen op zoek naar…. wilde kruiden, groenten, bloemen, paddestoelen en zoveel ander moois.
We nemen je mee op zilt avontuur. Lees onderstaand recept en laat je verwonderen… op Oost.
We vinden het heel bijzonder om jou te ontmoeten en je weer terug te zien op Oost. Volg ons op instagram, meld je aan voor de updates per email en blijf zo op de hoogte van het nieuwe menu, wat de kippen hebben meegemaakt vandaag en wat de natuur op dit moment serveert.