Open menu
Logo Op Oost
Open menu
Inspired by nature
Inspired by nature
landingspagina.jpg

Bewust genieten

Wij willen op Oost graag een fijne plek creëren waar rust, genieten en de verbinding met jezelf en de natuur centraal staan. In alles wat we doen, blijven we dichtbij onze eigen natuur. En vragen we ons altijd  af of iets anders, beter, dichterbij of bewuster kan. In ons hotel, in ons restaurant het Kook Atelier en bij onze events. 

Eten

Served by Nature

In ons restaurant het Kook Atelier kun je genieten van onze Nordic & Botanical Cuisine. Het signature Served by Nature menu geeft de natuur het hoogste en laatste woord, waarin kweken, conserveren en foerageren centraal staan. Ons menu wisselt in detail dagelijks door de wilde kruiden die wij (met respect) plukken. Daarnaast toveren we guilty pleasures graag om tot een bewust geniet moment; zoals met onze vegan foie gras en zelfgemaakte botanicals. Zoveel mogelijk van dichtbij, met zo nu en dan een bewust en verantwoord uitstapje naar verder gelegen gebieden.

In het moment

Je kunt iedere dag kiezen om het anders te doen. En dat doen wij graag. Wij kiezen waar mogelijk voor producten die op dat moment van nature beschikbaar zijn en binnen ‘handbereik’. Zo beperken we de logistieke stromingen, eren we de ambachten en de lokale thuis & professionele producenten. Samen met onze leveranciers kijken we naar wat er groener kan en hoe we onze vraag en hun aanbod het beste op elkaar kunnen afstemmen. We werken nauw samen met de buurt om zo de oogsten te delen en verlies tegen te gaan.

Image

Tuin

Tuin

Onze tuin is bijna volledig eetbaar. Van salie tot rimpelroos, kruisbes en de vlier. Pluk gerust wat verse kruiden voor jouw eigen kruidenthee of snoep mee van de aardbeien. In de zilte moestuinbakken vind je onze zilte teelt. Een mooie variant op de conventionele teelten en wel zo duurzaam. Deze smaakmakers groeien namelijk op verzilte grond.

Wildpluk

Wildpluk

op Oost is net als vele Texelse erven omringd door tuunwallen. Groene afscheidingen met wilde kruiden, oftewel wildpluk. Een belangrijk ingrediënt voor ons restaurant het Kook Atelier. Van duizendblad tot brandnetel, wilde braam en postelein.

Bijen

Bijen

Ze zijn zo belangrijk voor de wereld van morgen. In de voortuin nabij de wilde en eetbare bloemen staat hun huis. Samen met onze Imker Jacco kijken we nu al uit naar onze eerste eigen honing. Proef zijn mede wijn in ons restaurant. Zo bijzonder...

Trash to treasure principe

We gaan net een stapje verder dan alleen het scheiden van afval. Want wij zien afval pas als afval als we er écht niets mee kunnen. In onze keuken koken we van kop tot staart en graat, maken we onze eigen kombucha, kefir en botanicals van wilde bloemen en kruiden en worden alle vegetarische restproducten verwerkt tot kippen en pauwenvoer. Regenwater wordt opgevangen om de tuin mee te besproeien en glazen potjes of flessen worden omgetoverd tot een fles azijn, kruiden olie of een cadeauverpakking. 
CUISINE
MICHELIN Gids Nederland 2021

MICHELIN Gids NL 2021

"Duurzaamheid voert de boventoon in deze authentieke stolpboerderij, die smaakvol is ingericht en elf prachtkamers telt. U ervaart er de zoete en zilte geneugten van het Wad. De eigen tuin en zelfpluk worden met een nordic filosofie vermengd met lokale vis en vlees. Hier proeft u de brute kracht van de Texelse natuur."

The considerate collection of SLH

Considerate Collection

Het hotel en restaurant is als gastronomische bestemming in Nederland toegelaten tot ‘the considerate collection’ van de internationale reis-community SLH - Small Luxury Hotels of the world. SLH is verdeeld over negentig landen bestaande uit een selecte 520 hotels waarvan slechts vier andere bestemmingen in Nederland.

Gault & Millau

Gault & Millau

Waar wildpluk en lokale plukken zijn credo vormen. Het Wad beschouwt hij als zijn achtertuin en vormt samen met de natuur op het eiland de inspiratiebron voor zijn ‘botanical en Nordic cuisine’.

Green Key Goud

Green Key Goud

We vragen ons altijd af of iets anders, natuurlijker en dichterbij kan. Bekijk onze MVO - verklaring en alle ins & outs van Green Key Nederland.

Lekker500

Lekker500

Patron-cuisinier Joram Timmerman en zijn brigade blijven presteren. Hun op de Texelse natuur geïnspireerde Dutch Cuisine lijkt onuitputtelijk. De chef blaast ons omver.

Dutch Cuisine

Dutch Cuisine

Samen zetten we de moderne Nederlandse keuken terug op de kaart en koken volgens de 5 principes van Dutch Cuisine: Cultuur, Gezond, Natuur, Kwaliteit en Waarde.

previous arrow
next arrow
Eten

Native Nature

Volgens jaar is het zover! Samen met Native Nature ontwikkelen we servies en accessoires die bij ons gedachtegoed passen. Natasja maakt voor ons de mooiste borden, kopjes en kannen van Texelse klei, geglaceerd met oester en scheermes schelpen van het Wad en gekleurd met salie en brandnetel. Daarnaast helpt Natasja ons om in het interieur de natuur nog meer te laten spreken en ontwerpt zij bijzondere en stoere wandkleden voor onze suites. Natasja heeft trouwens een boek geschreven: het Brandnetel Boek. 

Een groene nacht

De gasten in ons hotel gaan een bewuste nacht tegemoet met de natuurlijke bedden van Coco Mat en de zelfgemaakte zeep op de kamer. De home zeep en douchegel (ook geschikt als shampoo) is volledig vegan, bio afbreekbaar en op basis van 100% natuurlijke ingrediënten en kleurstoffen. Onze lakens zijn van eco linnen en ook alle schoonmaakmiddelen biologisch afbreekbaar. De bedden zijn gemaakt van uitzonderlijk duurzame materialen zoals natuurlatex, zeewier en cocosvezel. 

De ochtend starten we met ons vegetarische ontbijt in de picknickmand. Geen eindeloos buffet, maar een bewust samengesteld ontbijt met ingrediënten van dichtbij. 

Image
Image

Samen op naar morgen

We werken graag samen om de wereld van morgen groener te maken. Wil je meer weten over onze aanpak, welke uitdagingen we dagelijks etegnkomen, samen een project oppakken of wil je ons mooie bewuste producten leveren? 

Stuur ons een berichtje via info@opoost.nl en we kijken ernaar uit je te verwelkomen op Oost. 

Slapen

Inspired by Nature

In een authentieke Texelse stolpboerderij, op steenworp afstand vanaf de Waddenzee, is ons intieme boutique hotel met twaalf Green Key suites en restaurant het Kook Atelier gevestigd. Omringd door een eetbare tuin met kruiden, bloemen en zilte moestuin ontdek je bij ons het échte Texel.

Boek een suite

Ontdekken

Ontdekken

Sla de gebaande paden over, ontdek samen ons eiland en voel je een local. Van een zilte wildpluk tot oesters rapen of een bijzondere wandeling. Een plek waar zilt & zoet elkaar raken, rust en kwaliteit de boventoon voeren en de natuur het hoogste woord heeft.

Ontdek op Oost