Kamer
boeken Kamer boeken
Kamer boeken Kamer boeken
Tafel
reserveren Tafel Reserveren
Tafel reserveren Tafel Reserveren

Onze Keuken

De verniuewde keuken van het Kook Atelier: het samenkomen van (ruwe) ambacht & fine dining op de grens waar zilt & zoet elkaar raken met een Nordic inslag van kweken, foerageren & conserveren.

Wat maakt onze keuken bijzonder?

  • Onze chef's table
  • Koken op open vuur
  • Hout gestookte steenoven
  • Zilte wildpluk: we nemen je mee het Wad op. Op zilt avontuur. Van zilte groentes tot de waddenoester en alikruik. Samen rapen, proeven, genieten. 
  • Eigen kruidentuin 
  • Onze tuin vol met eetbare bloemen

De Oesterhaven

De Oude Oesterhaven op Oost was in de 18e eeuw het kloppende hart van de oester en zeewierhandel op Texel. Ook nu biedt het Wad ons een overvloed aan zilte zaligheden: van oesters tot alikruiken en zeewier. Geniet bij ons restaurant van alles wat het Texelse Wad ons culinair te bieden heeft.

Op slechts een steenworp afstand van de Oude Oesterhaven, op de grens waar zilt & zoet elkaar raken, is straks een plek waar je het eiland in al haar puurheid nog proeft: Kook Atelier op Oost. 

Kook Atelier Op Oost

Ons Menu

Om onszelf en onze gasten te verwonderen, vragen we ons altijd af of het anders, eerlijker en dichterbij kan. In alles wat we doen, blijven we dichtbij onze eigen natuur. We blijven zeker doen wat jullie van ons gewend zijn uit Den Burg. Maar blijven ook altijd op zoek hoe we de gebaande paden kunnen verlaten. Laat je verrassen en ontdek de vernieuwde keuken van het Kook Atelier, op Oost. 

Onze Dranken

We serveren bij ons menu graag een bijpassend glas wijn of home made non alcohol. Het team verrast je graag met de bijzondere wijnen en virgin cocktails. De unieke kruiden infusies uit de tuin kunnen je verwonderen.  

Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 11
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 9
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 3
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 6
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 2
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 4

Reserveren

Sinds 1 november 2019 hebben wij de sleutel in handen van onze prachtige authentieke stolpboerderij met wierschuur en heerlijke tuin. Sindsdien zijn we volop aan het verbouwen. De suites zijn vanaf Mei klaar voor jullie komst (mits toegestaan i.v.m COVID-19). De verbouwing van het restaurant in de oude wierschuur is in juni 2020 afgerond. 

- Ons restaurant is in de vroege zomer van 2020 op Oost geopend -