Kamer
boeken Kamer boeken
Kamer boeken Kamer boeken
Tafel
reserveren Tafel Reserveren

Tafel reserveren Tafel Reserveren

Kook Atelier Op Oost

Served by Nature

Ervaar ons 'Served by Nature' principe op Oost. 

Op de grens waar zilt & zoet elkaar raken, komen ruwe ambacht en fine dining samen. Deze grens is gedefinieerd door natuurlijke contrasten in smaak en structuur. De keuken heeft een Nordic inslag van kweken, foerageren en conserveren. We koken ook op open vuur en uit een op hout gestookte steenoven. 

Onze gerechten zijn geïnspireerd door de natuur: de ingrediënten komen van dichtbij en rechtsreeks uit de natuur: van tuunwalkruiden tot zilte wildpluk.

Gastronomische arrangementen

Reserveer jouw culinaire escape op Oost en ervaar ons ‘Served by Nature’ principe. Balanceer op de grens van zilt en zoet, op een plek waar rust, ruimte, ruwe ambacht en fine dining samenkomen.  

Ontdek de stilte, verlaat de gebaande paden en verwonder je over de bijzondere vergezichten vanuit onze tuin. Neem even de tijd om te genieten van de rust. Laat de hectiek van de dag ‘thuis’, zet jouw zintuigen weer op scherp en ervaar een nieuwe eetbare wereld op Oost.

'Served by Nature' Menu

Wij serveren ons 'Served by Nature' diner op woensdag t/m zaterdag (vanaf 31 juli).  De keuken maakt een smakelijke selectie. We beginnen bij vier gangen, het is aan jou met hoeveel smaakmomenten we jullie mogen verrassen.We houden hierbij uiteraard rekening met de aangegeven dieetwensen. 

Menu 

4 gangen € 49 / 5 gangen €59 / 6  gangen € 69 / 7 gangen € 79

All Inn Menu 
Onbezorgd genieten van heerlijke en spannend drank & spijscombinaties? We serveren bij ons menu graag een bijpassend glas wijn of home made non alcohol. Het team verrast je met de bijzondere wijnen en unieke kruiden infusies uit de tuin. 

Huisaperitief // Menu // Bijpassend dranken arrangement // Tafelwater // Koffie en thee met huisgemaakte friandises 

4 gangen € 105 / 5 gangen €120 / 6  gangen € 135 / 7 gangen €150 

Menu

AMUSE & BROOD
Komkommer | Bleekselderij | Witte Chocolade
Aangezuurde Room | Zeekraal | Olie

Bovenstaande is inclusief binnen het menu.

MENU

Artisjok | Gepofte Knoflook | Kippenhuid | Vadouvan Olie
Makreel | Indische Kers | Verveine
Alikruiken | Daslook
Vissenhuid | Citroen | Waddenzee Garnalen | Dragon
Bloedworst | Geitenkaas
Oester Ceviche | Prei |Komkommer |Rettich | Bosui
Harder | Rammenas | Groene Aardbei |Lamsoor | Scheermes
Langoustine | Zeemelde | Bouillon
Hooi | Gerookte Eidooier| Kruiden Emulsie | Tuunwal Kruiden
Ossentong | Meloeskes | Zeekraal | Rode Biet
Kaas | Suikerbrood
Peterselie Sorbet | Peer | Geiten Yoghurt | Limoen | Kervel 

Wij serveren ons 'Served by Nature' diner op woensdag t/m zaterdag (vanaf 31 juli).  De keuken maakt een smakelijke selectie. We beginnen bij vier gangen, het is aan jou met hoeveel smaakmomenten we jullie mogen verrassen.We houden hierbij uiteraard rekening met de aangegeven dieetwensen. 

Menu 

4 gangen € 49 / 5 gangen €59 / 6  gangen € 69 / 7 gangen € 79

All Inn Menu 
Onbezorgd genieten van heerlijke en spannend drank & spijscombinaties? We serveren bij ons menu graag een bijpassend glas wijn of home made non alcohol. Het team verrast je met de bijzondere wijnen en unieke kruiden infusies uit de tuin. 

Huisaperitief // Menu // Tafelwater // Koffie en thee met huisgemaakte friandises 

4 gangen € 105 / 5 gangen €120 / 6  gangen € 135 / 7 gangen €150 

Onze Keuken

Chefkok Joram Timmerman en zijn team, bestaande uit Krzysztof, Mared en Jan Wolter verrast je graag met een nieuwe eetbare wereld op Oost. De keuken heeft een Nordic inslag van kweken, fourageren en conserveren. Licht, fris en uitdagend. Gekenmerkt door constracten in smaak en structuur.

Wat maakt onze keuken bijzonder?

  • Served by Nature' 
  • Koken op open vuur en een op hout gestookte steenoven
  • Zilte wildpluk; van zilte groentes tot de waddenoester en alikruik. 
  • Tuunwalkruiden
  • Onze tuin vol met eetbare bloemen en kruiden  

De Oesterhaven

De Oude Oesterhaven op Oost was in de 18e eeuw het kloppende hart van de oester en zeewierhandel op Texel. Ook nu biedt het Wad ons een overvloed aan zilte zaligheden: van oesters tot alikruiken en zeewier. Geniet in ons restaurant van alles wat het Texelse Wad ons culinair te bieden heeft.

Op slechts een steenworp afstand van de Oude Oesterhaven, op de grens waar zilt & zoet elkaar raken, is  een plek waar je het eiland in al haar puurheid nog proeft: het Kook Atelier op Oost.  

Chefkok Joram Timmerman en zijn team, bestaande uit Krzysztof, Mared en Jan Wolter verrast je graag met het 'Served by Nature' principe.

Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 10
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 4
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 5
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 9
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 12
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 3

Ons 'GreenHouse' restaurant

We heropenen onze deuren op Oost!  Na een lange periode van verbouwen en de nodige uitdagingen vanwege COVID-19, gaan we eindelijk open. Echter wel in aangepaste vorm. We kunnen  namelijk helaas pas in november onze definitieve GreenHouse plaatsen, deze heeft de meeste vertraging opgelopen met de Corona-levertijd uitdaging waarmee wij te maken hebben gekregen.   

Maar niet getreurd! We hebben een ruime luxe 'glazen' tent geplaatst, met voldoende ventilatie en wanneer nodig verwaming. Deze tijdelijke GreenHouse staat vol planten, waardoor je niet alleen de natuur op het bord aantreft, maar ook om je heen.

We zullen zoals altijd ons uiterste best doen om jullie verrassen met al het moois dat de natuur te bieden heeft. En hopen op jullie begrip na de rare tijd die we (hopelijk) met elkaar achter de rug hebben. 

Openingstijden

Openingstijden
Wij zijn vanaf 31 juli op woensdag t/m zaterdag geopend voor ons 'Served by Nature' menu. 

Verblijf je in ons hotel? Op zondag & dinsdag serveren wij een Chef's Special. Deze is alleen te reservern bij jullie boeking, via info@opoost.nl  of bij check-in. 

Chefkok Joram Timmerman en zijn team, bestaande uit Krzysztof, Mared en Jan Wolter verrasen je graag met het 'Served by Nature' principe. Hans, Shari, Jurijan en Nicole kijken ernaar uit je te verwonderen met de heerlijke drank & spijs combinaties. 

Kortom; we kijken ernaar uit je te verwelkomen op Oost!