Kamer
boeken Kamer boeken
Kamer boeken Kamer boeken
Tafel
reserveren Tafel Reserveren
Tafel reserveren Tafel Reserveren

Kook Atelier Op Oost

Served by....

Ervaar ons 'Served by Nature'  principe op Oost. 

Op de grens waar zilt & zoet elkaar raken, komen ruwe ambacht en fine dining samen. Deze grens is gedefinieerd door natuurlijke contrasten in smaak en structuur. De keuken heeft een Nordic inslag van kweken, foerageren en conserveren. 

Onze gerechten zijn geïnspireerd door de natuur: de ingrediënten komen van dichtbij en rechtstreeks uit de natuur: van tuunwalkruiden tot zilte wildpluk.

Op dit moment mogen wij geen gerechten serveren aan gasten die niet bij ons verblijven.  Verblijf je in één van onz suites of lodges op Oost? Dan is dit dé perfecte Culinaire Escape!

Gastronomische arrangementen

Reserveer jouw culinaire escape op Oost en ervaar ons ‘Served by Nature’ principe. Balanceer op de grens van zilt en zoet, op een plek waar rust, ruimte, ruwe ambacht en fine dining samenkomen.  

Ontdek de stilte, verlaat de gebaande paden en verwonder je over de bijzondere vergezichten vanuit onze tuin. Neem even de tijd om te genieten van de rust. Laat de hectiek van de dag ‘thuis’, zet jouw zintuigen weer op scherp en ervaar een nieuwe eetbare wereld op Oost.

Verblijf je (nog) niet op Oost? Dan is dit jouw kans op een perfecte Culinaire Escape! Ontdek hier onze arrangementen. 

>> Kerst & Feestdagen arrangementen 

Feestdagen op Oost

KERSTVAKANTIE

Het is bij ons 'kerst' van 18 december t/m  3 januari.

 

Ontvangst met oesters & champagne

Geniet beide avonden van een avondvullend gastronomische avontuur.

We gaan Back to Nature met het Served by Nature Diner - Part 1 & Part 2 

Verblijf van twee nachten op Oost  inclusief feestelijk ontbijt 

All inn koffie & thee op de kamer 

Lazy check out om 12.00 uur 

 

Reserveer nu een Arrangement  van 2 nachten vanaf € 409 p.p. 

Het diner iin deze periode is ook los te boeken als hotelgast á € 150 p.p.p.n

Wat kun je verwachten?

Ondanks dat alle horeca gesloten is, mogen wij onze gasten voorzien van heerlijke gerechten. En daar worden we heel blij van!  Geniet en ervaar de lokale gastronomie op Oost.

SERVED BY NATURE - vrijdag & zaterdag tot 18 december
De keuken maakt een smakelijke selectie. We beginnen bij zes gangen, het is aan jou of wij het menu tot acht smaakmomenten mogen uitbreiden. We houden hierbij uiteraard rekening met de tijdig aangegeven dieetwensen.Daarnaast hebben we voldoende diverstiteit in de gerechten om meerdere dagen bij ons te genieten van het menu. 

DAY SPECIAL tot 18 december
Geniet op de donderdag en vrijdag van een culinaire twist: van Cote de Boeuff tot Fruits de Mer. Tijdens de kerstvakantie serveren wij geen los te boeken Day Specials. 

KERSTVAKANTIE vanaf 18 december t/m 3 januari 

Het is op Oost tijdens de Kerstvakantie iedere dag ‘kerst’. Een feest waar de Natuur onze eregast is en wij jullie meenemen in een avondvullend gastronomisch avontuur. We hebben een arrangement samengesteld, maar wil je het diner één avond los reserveren, is dit mogelijk á € 150 p.p. Tijdens de kerstvakantie serveren wij geen los te boeken Day Specials. Alleen in combinatie met een 4 daags arrangement. 

Openingstijden 
Ons restaurant is tot 18 december op donderdag t/m zaterdag gepend voor ontbijt, lunch en diner voor onze hotelgasten. In de kerstvakantie zijn wij 7 dagen per week geopend.

Served by Nature

AMUSE & BROOD


Komkommer | Bleekselderij | Witte Chocolade
Aangezuurde Room | Zeekraal | Olie

Bovenstaande is inclusief binnen het menu.

MENU

Oester ceviche

Kingfish uit Zeeland | Rettich | Mierikswortel

Langoustine | Zeemelde | Bouillon

Babymais | Dragon | Quinoa | Mierikswortel 

Vis uit het Seizoen | Artisjok | Gepekeld Spek | Aardappel | Riesling 

Wilde Eend | Pistache | Knolselderij | Rode Biet

Olijfcake | Tomaat |Tête de Moine | Nootmuskaat

Braam | Geitenkaas | Waterkefir

 

Daarnaast hebben we voldoende diverstiteit in de gerechten om meerdere dagen bij ons te genieten van het Served by Nature menu. 

Day Special

De winter is in aantocht. We hebben daarom besloten vanaf 8 november tot aan de kerstvakantie de openingstijden van ons restaurant aan te passen. Tijdens de kerstvakantie serveren wij geen los te boeken Day Specials. 

COTE DE BOEUF - Donderdag
Van de grill, geserveerd met verse frites en kruidensalade uit de tuin € 29 p.p.
Mits tijdig aangegeven kunnen wij altijd een vegetarisch gerecht serveren. 
 

FRUITS DE MER - Vrijdag
Geniet van zilte zaligheden; van oesters tot alikruiken, kokkels, langoustine, mosselen, scheermessen en krab. Koud geserveerd met een warme naservice (gamba's en bisque). Met boerenbrood, boter en dips á € 49 p.p. , met een halve kreeft á € 69 p.p.  

Belangrijk: reserveer tijdig een tafeltje via onze website of via info@opoost.nl Dan ben je zeker van een plekje in ons restaurant. 

Tijdens de kerstvakantie serveren wij geen los te boeken Day Specials. 

We kijken ernaar uit om jouw reservering tot een compleet gastronomisch verblijf te maken. 

Onze Keuken

Chefkok Joram Timmerman en zijn team, bestaande uit Krzysztof, Lien, Pieter en Jan Wolter verrassen je graag met een nieuwe eetbare wereld op Oost. De keuken heeft een Nordic inslag van kweken, fourageren en conserveren. Licht, fris en uitdagend. Waarin de natuur het hoogste én laatste woord heeft. De gerechten zijn gekenmerkt door constracten in smaak en structuur.

Wat maakt onze keuken bijzonder?

  • Served by Nature 
  • Koken op open vuur en een op hout gestookte steenoven (in aanbouw)
  • Zilte wildpluk; van zilte groentes tot de waddenoester en alikruik. 
  • Tuunwalkruiden
  • Onze tuin vol met eetbare bloemen en kruiden  

Wil je de avond compleet maken? Dan verrassen Shari, Hans en Madelie je graag met bijzondere combinaties en kruiden infusies. Benieuwd naar de kruiden en eetbare bloemen in de tuin? Dan neemt Valerie je graag mee op avontuur om ook daarin een hele nieuwe wereld te ontdekken. 

De Oesterhaven

De Oude Oesterhaven op Oost was in de 18e eeuw het kloppende hart van de oester en zeewierhandel op Texel. Ook nu biedt het Wad ons een overvloed aan zilte zaligheden: van oesters tot alikruiken en zeewier. Geniet in ons restaurant van alles wat het Texelse Wad ons culinair te bieden heeft.

Op slechts een steenworp afstand van de Oude Oesterhaven, op de grens waar zilt & zoet elkaar raken, is  een plek waar je het eiland in al haar puurheid nog proeft: het Kook Atelier op Oost.  

Chefkok Joram Timmerman en zijn team, bestaande uit Krzysztof, Mared en Jan Wolter verrast je graag met het 'Served by Nature' principe.

Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 2
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 5
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 12
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 1
LiselotteSchoo OpOost Kook-Atelier September2020-00610
LiselotteSchoo OpOost Kook-Atelier September2020-005042

Ons 'GreenHouse' restaurant

Na een lange periode van verbouwen en de nodige uitdagingen vanwege COVID-19, zijn we eindelijk open. Echter wel in aangepaste vorm. Onze definitieve GreenHouse heeft de meeste vertraging opgelopen met de Corona-levertijd uitdaging waarmee wij te maken hebben gekregen.   

Maar niet getreurd! We hebben een ruime luxe 'glazen' tent geplaatst, met voldoende ventilatie en wanneer nodig verwaming. Deze tijdelijke GreenHouse staat vol planten, waardoor je niet alleen de natuur op het bord aantreft, maar ook om je heen.

We kijken uit naar je komst

Namens het gehele team, heten we je van harte welkom op Oost. Een plek waar de natuur het hoogste en laatste woord heeft. We zijn met ons restaurant het Kook Atelier niet langer geopend in de Gravenstraat, maar we zijn sinds 31 juli geopend op Oost. Op slechts 150 meter vanaf het wad, omringd door bijzondere vergezichten en de natuur. 

We kijken ernaar uit jullie te verwelkomen op Oost en stellen je graag voor aan ons team, de natuur en oost.

Verlaat de gebaande paden en voel je thuis in de leegte van het wad.

Joram & Valerie