Kamer
boeken Kamer boeken
Kamer boeken Kamer boeken
Tafel
reserveren Tafel Reserveren

Tafel reserveren Tafel Reserveren

Kook Atelier Op Oost

Served by....

Ervaar ons 'Served by Nature' & 'Served by the Sea' principe op Oost. 

Op de grens waar zilt & zoet elkaar raken, komen ruwe ambacht en fine dining samen. Deze grens is gedefinieerd door natuurlijke contrasten in smaak en structuur. De keuken heeft een Nordic inslag van kweken, foerageren en conserveren. 

Onze gerechten zijn geïnspireerd door de natuur: de ingrediënten komen van dichtbij en rechtstreeks uit de natuur: van tuunwalkruiden tot zilte wildpluk.

Gastronomische arrangementen

Reserveer jouw culinaire escape op Oost en ervaar ons ‘Served by Nature’ principe. Balanceer op de grens van zilt en zoet, op een plek waar rust, ruimte, ruwe ambacht en fine dining samenkomen.  

Ontdek de stilte, verlaat de gebaande paden en verwonder je over de bijzondere vergezichten vanuit onze tuin. Neem even de tijd om te genieten van de rust. Laat de hectiek van de dag ‘thuis’, zet jouw zintuigen weer op scherp en ervaar een nieuwe eetbare wereld op Oost.

Wat kun je verwachten?

Wij serveren ons 'Served by Nature' Menu diner op woensdag t/m zaterdag. 

De keuken maakt een smakelijke selectie. We beginnen bij vier gangen (op zaterdag vanaf zes gangen), het is aan jou met hoeveel smaakmomenten we jullie mogen verrassen.We houden hierbij uiteraard rekening met de aangegeven dieetwensen. 

Op zondag & maandag serveren wij het Zilt gerecht:

Zondag | Fruits de Mer | € 49 p.p.

Geniet van heerlijke zilte zaligheden. Van oesters tot alikruik, mosselen en langoustine. Geserveerd met boerenbrood, boter en kruidensalade. 

Supplement: Een hele kreeft € 49 per tafel 

Maandag | Hele vis in Zout | € 29 

Geniet van een hele vis in zoutkorst, met verse frites en kruidensalade uit de tuin.

Dit zijn geen keuze menu's. Als je liever geen Vis of Fruits de Mer eet, verzoeken wij een andere avond te reserveren.

 

 

 

 

Menu

AMUSE & BROOD


Komkommer | Bleekselderij | Witte Chocolade
Aangezuurde Room | Zeekraal | Olie

Bovenstaande is inclusief binnen het menu.

MENU

Oester ceviche

Corvina | Rammenas | Lamsoor | Scheermes

Langoustine | Zeemelde | Bouillon

Babymais | Dragon | Quinoa | Mierikswortel 

Vis uit het Seizoen | Artisjok | Gepekeld Spek | Aardappel | Riesling 

Wilde Eend | Pistache | Knolselderij | Rode Biet

Olijfcake | Tomaat |Tête de Moine | Nootmuskaat

Braam | Geitenkaas | Waterkefir

Served by Nature Menu 

4 gangen € 49 | 5 gangen €59 | 6  gangen € 69 | 7 gangen € 79 | 8 gangen € 89

All Inn Menu 
Onbezorgd genieten van heerlijke en spannend drank & spijscombinaties? We serveren bij ons menu graag een bijpassend glas wijn of home made non alcohol. Het team verrast je met de bijzondere wijnen en unieke kruiden infusies uit de tuin. 

Huisaperitief | Menu | Bijpassend wijn of non alcohol arrangement | Tafelwater | Koffie en thee met huisgemaakte friandises 

4 gangen € 105 | 5 gangen €120 | 6  gangen € 135 | 7 gangen €150 | 8 gangen € 165

Onze Keuken

Chefkok Joram Timmerman en zijn team, bestaande uit Krzysztof, Mared en Jan Wolter verrassen je graag met een nieuwe eetbare wereld op Oost. De keuken heeft een Nordic inslag van kweken, fourageren en conserveren. Licht, fris en uitdagend. Gekenmerkt door constracten in smaak en structuur.

Wat maakt onze keuken bijzonder?

  • Served by Nature 
  • Koken op open vuur en een op hout gestookte steenoven (in aanbouw)
  • Zilte wildpluk; van zilte groentes tot de waddenoester en alikruik. 
  • Tuunwalkruiden
  • Onze tuin vol met eetbare bloemen en kruiden  

De Oesterhaven

De Oude Oesterhaven op Oost was in de 18e eeuw het kloppende hart van de oester en zeewierhandel op Texel. Ook nu biedt het Wad ons een overvloed aan zilte zaligheden: van oesters tot alikruiken en zeewier. Geniet in ons restaurant van alles wat het Texelse Wad ons culinair te bieden heeft.

Op slechts een steenworp afstand van de Oude Oesterhaven, op de grens waar zilt & zoet elkaar raken, is  een plek waar je het eiland in al haar puurheid nog proeft: het Kook Atelier op Oost.  

Chefkok Joram Timmerman en zijn team, bestaande uit Krzysztof, Mared en Jan Wolter verrast je graag met het 'Served by Nature' principe.

Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 1
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 3
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 5
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 8
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 2
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 12

Ons 'GreenHouse' restaurant

We heropenen onze deuren op Oost!  Na een lange periode van verbouwen en de nodige uitdagingen vanwege COVID-19, gaan we eindelijk open. Echter wel in aangepaste vorm. We kunnen  namelijk helaas pas in november onze definitieve GreenHouse plaatsen, deze heeft de meeste vertraging opgelopen met de Corona-levertijd uitdaging waarmee wij te maken hebben gekregen.   

Maar niet getreurd! We hebben een ruime luxe 'glazen' tent geplaatst, met voldoende ventilatie en wanneer nodig verwaming. Deze tijdelijke GreenHouse staat vol planten, waardoor je niet alleen de natuur op het bord aantreft, maar ook om je heen.

We zullen zoals altijd ons uiterste best doen om jullie verrassen met al het moois dat de natuur te bieden heeft. En hopen op jullie begrip na de rare tijd die we (hopelijk) met elkaar achter de rug hebben. 

We kijken uit naar je komst

Namens het gehele team, heten we je van harte welkom op Oost. Een plek waar de natuur het hoogste en laatste woord heeft. We zijn met ons restaurant het Kook Atelier niet langer geopend in de Gravenstraat, maar we zijn sinds 31 juli geopend op Oost. Op slechts 150 meter vanaf het wad, omringd door bijzondere vergezichten en de natuur. 

We kijken ernaar uit jullie te verwelkomen op Oost en stellen je graag voor aan ons team, de natuur en oost.

Verlaat de gebaande paden en voel je thuis in de leegte van het wad.

Joram & Valerie 

Openingstijden

Openingstijden
Wij zijn alleen geopend voor diner.


Op woensdag t/m zaterdag geopend voor ons 'Served by Nature' menu.

Op zondag & maandag serveren wij een Zilt 'Served by the Sea' Menu.

Dinsdag zijn wij gesloten.