Kamer
boeken Kamer boeken
Kamer boeken Kamer boeken

Lock - down 2020 & 2021

We hebben met veel spanning de persconferentie gezien en zijn waarschijnlijk net als velen even geschrokken van de harde maatregelen. Het is helaas niet meer mogelijk om een compleet gastronomisch verblijf aan jullie te bieden. Wij mogen geen roomservice verlenen en serveren geen ontbijt op de kamer. 

Deze maatregelen zijn t/m 19 januai 2021 van kracht. 

Kook Atelier Op Oost

Served by....

Ervaar ons 'Served by Nature'  principe op Oost. 

Op de grens waar zilt & zoet elkaar raken, komen ruwe ambacht en fine dining samen. Deze grens is gedefinieerd door natuurlijke contrasten in smaak en structuur. De keuken heeft een Nordic inslag van kweken, foerageren en conserveren. 

Onze gerechten zijn geïnspireerd door de natuur: de ingrediënten komen van dichtbij en rechtstreeks uit de natuur: van tuunwalkruiden tot zilte wildpluk.

Gastronomische arrangementen

Reserveer wanneer het weer kan én mag jouw culinaire escape op Oost en ervaar ons ‘Served by Nature’ principe. Balanceer op de grens van zilt en zoet, op een plek waar rust, ruimte, ruwe ambacht en fine dining samenkomen.  

Ontdek de stilte, verlaat de gebaande paden en verwonder je over de bijzondere vergezichten vanuit onze tuin. Neem even de tijd om te genieten van de rust. Laat de hectiek van de dag ‘thuis’, zet jouw zintuigen weer op scherp en ervaar een nieuwe eetbare wereld op Oost.

Onze Keuken

Chefkok Joram Timmerman en zijn team, bestaande uit Krzysztof, Lien, Pieter en Jan Wolter verrassen je graag met een nieuwe eetbare wereld op Oost. De keuken heeft een Nordic inslag van kweken, fourageren en conserveren. Licht, fris en uitdagend. Waarin de natuur het hoogste én laatste woord heeft. De gerechten zijn gekenmerkt door constracten in smaak en structuur.

Wat maakt onze keuken bijzonder?

  • Served by Nature 
  • Koken op open vuur en een op hout gestookte steenoven (in aanbouw)
  • Zilte wildpluk; van zilte groentes tot de waddenoester en alikruik. 
  • Tuunwalkruiden
  • Onze tuin vol met eetbare bloemen en kruiden  

Wil je de avond compleet maken? Dan verrassen Shari, Hans en Madelie je graag met bijzondere combinaties en kruiden infusies. Benieuwd naar de kruiden en eetbare bloemen in de tuin? Dan neemt Valerie je graag mee op avontuur om ook daarin een hele nieuwe wereld te ontdekken. 

De Oesterhaven

De Oude Oesterhaven op Oost was in de 18e eeuw het kloppende hart van de oester en zeewierhandel op Texel. Ook nu biedt het Wad ons een overvloed aan zilte zaligheden: van oesters tot alikruiken en zeewier. Geniet in ons restaurant van alles wat het Texelse Wad ons culinair te bieden heeft.

Op slechts een steenworp afstand van de Oude Oesterhaven, op de grens waar zilt & zoet elkaar raken, is  een plek waar je het eiland in al haar puurheid nog proeft: het Kook Atelier op Oost.  

Chefkok Joram Timmerman en zijn team, bestaande uit Krzysztof, Ed, Lien & Pieter verrassen je graag met het 'Served by Nature' principe.

Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 2
LiselotteSchoo OpOost Kook-Atelier September2020-00492
Harder Kook atelier website texel
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 9
LiselotteSchoo OpOost Kook-Atelier September2020-00467
LiselotteSchoo OpOost Kook-Atelier September2020-00610

We kijken uit naar de toekomst

COVID gooit wederom roet in het eten...Maar voor wanneer het weer in volle glorie mag én kan...

Namens het gehele team, heten we je van harte welkom op Oost. Een plek waar de natuur het hoogste en laatste woord heeft. We zijn met ons restaurant het Kook Atelier niet langer geopend in de Gravenstraat, maar we zijn sinds 31 juli geopend op Oost. Op slechts 150 meter vanaf het wad, omringd door bijzondere vergezichten en de natuur. 

We kijken ernaar uit jullie te verwelkomen op Oost en stellen je graag voor aan ons team, de natuur en Oost.

Verlaat de gebaande paden en voel je thuis in de leegte van het wad.

Joram & Valerie