Kamer
boeken Kamer boeken
Kamer boeken Kamer boeken
Tafel
reserveren Tafel Reserveren
Tafel reserveren Tafel Reserveren

Kook Atelier

Served by Nature

Ervaar ons 'Served by Nature' gedachtegoed op Oost. 

Onze keuken heeft een inslag van kweken, fourageren en conserveren. Dit  zorgt voor een licht, fris en uitdagend menu, waarbij we veel gebruik maken van van wildpluk, zilte groenten uit de tuin, vis, schelp en schaaldieren. Daarnaast serveren wij ook de door onze boer geteelde groentes, eetbare bloemen en kruiden.

Kortom: een menu waarin de natuur het hoogste én laatste woord heeft. 

Nordic & Botanical Cuisine

Wat maakt onze keuken bijzonder?

Ons Served by Nature principe 

Fermenteren & Conserveren 

Home made botanical infusions

Eigen kombucha, waterkefir en kruidenthee

Zilte zaligheden - Fruits de Mer

Wildpluk en tuunwalkruiden 

Onze tuin vol eetbare bloemen, kruiden en zilte smaakmakers

Gastronomie op Oost

Kom heerlijk genieten op Oost. Kijken jullie er ook zo naar uit om weer écht uit eten te gaan? 

Dat moment is nu dichtbij, heel dichtbij. Na een lange tijd gesloten te zijn geweest hebben wij ons menu en ook de openingstijden aangepast naar dit moment. We kunnen niet wachten om weer gasten in ons restaurant te verwelkomen!

Restaurant

 • Dinsdag & woensdag gesloten
 • Uitsluitend op reservering geopend 

Served by Nature Menu

In ons restaurant serveren wij een menu waarbij de natuur het hoogste én laatste woord heeft. 

Served by Nature - vijftien smaakmomenten € 89 p.p.

Verheug je op de verschillende smaakmomenten, allen gedefinieerd door de contrasten in smaak en structuur met ingrediënten van dichtbij.

Maak jouw avond compleet met een spannende begeleiding van botanical infusions, natuurwijnen of micro cuvées.

Fruits de Mer Compleet

Ontdek de zilte zaligheden van het Wad en dichtbij.

Fruits de Mer - € 89 p.p.

 • Verschillende teasers om mee te beginnen
 • Brood & Dip
 • Waddenzee: Kokkels, Oesters, Scheermessen, Alikruiken, Wadden Garnalen 
 • Noordzee: Mosselen, Krab, Langoustine, Amandes, Gamba
 • Bisque
 • Salade
 • Hele kreeft to share 
 • Dessert
 • Tx Branding Koffiecocktail met eigen friandises.

 

Wijn & Botanical Arrangement

In ons restaurant vind je geen cola of sinas. Of de eeuwenoude bekende sauvignon blanc. Waarom? Omdat het simpelweg anders en dichterbij kan. We maken graag bijzondere pairings en serveren ook bio dynamische en natuurwijnen uit minder bekende gebieden. Daarnaast maken wij onze eigen kruiden infusies en geven ze een extra boost met Seedlip Garden of Spice. 

Kweken, fourageren & conserveren

We verrassen je graag met een nieuwe eetbare wereld op Oost. 
Bij de eerste zonnestralen  vind je ons op het Wad, in de weilanden, het bos en de tuunwallen op Oost. De perfecteplek om te fourageren, oftewel wildpluk.

Daarnaast hebben we samen met onze eigen teler en boer een zaai & oogstplan opgesteld. Het op biologische wijze kweken van bijzondere groenten, om zo het gehele jaar door verse groenten in ons menu te verwerken. In de winter conserveren we onze oogst; van fermenteren tot pekelen. 

"Wij hebben ons laten verwonderen 'Op Oost'. Een heerlijke plek op het mooie eiland Texel,
alwaar wij hartelijk welkom werden geheten door de gastvrouw en -heer, die weten dat je Gastvrijheid met een grote 'G' schrijft."
Adri
“We we’re astonished at ‘Op Oost’. A lovely place on the beautiful island Texel, where we were welcomed by a host and hostess where you write hospitality with a capital H”
Adri

Van kop tot staart en graat

Bewust genieten is de basis van ons menu, gedefineerd door contrasten in smaak en structuur. De gerechten geven niet alleen een invulling aan het van 'kop tot staart' principe, maar het menu gaat net een stapje verder; culinair genieten van 'kop tot graat'. Het Kook Atelier...van fine dining tot ruwe ambacht, ons restaurant neemt je graag mee in deze spannende eetbare wereld. 

LiselotteSchoo OpOost Kook-Atelier September2020-005042
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 1
Harder Kook atelier website texel
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 2
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 10
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 2

Onze eetbare tuin

De eerste oogst begint al op te komen. En daar zij we zo trots op! Samen met professionele en thuis tuinders kweken we op biologische wijze onze eigen groenten, kruiden en zilte smaakmakers. Een deel daarvan op onze boerderij, een ander deel komt van dichtbij op Texel. 

Heb je weleens bloemen gegeten? Deze bijzondere verrassingen zijn niet alleen heel gezond voor ons, of een kleurrijke smaakmaker voor de keuken, maar ook nog eens goed voor de wereld. De bijen worden er namelijk heel erg blij van en snoepen lekker met ons mee. 

Vacatures restaurant

Pssst! Er staat weer een hoop te gebeuren op Oost! We hebben tijdens de lockdown niet stilgezeten en de toekomstplannen zijn volop in de maak.Wil jij onderdeel zijn van het team en samen een fantastische plek creëren voor jezelf, collega's en gasten? 

 • Chef - kok
 • Leerling kok
 • Gastheer / vrouw (pt)

Kijk je ernaar uit om op een plek te werken waar de natuur het hoogste én laatste woord heeft? Bekijk hier al onze vacatures en stuur dan een mailtje naar info@opoost.nl met jouw gegevens en CV.

We kijken ernaar uit jou te ontmoeten.

Kook Atelier & Grand Hotel Opduin

In de nazomer van 2021 kunnen jullie op een tweede locatie van onze keuken genieten. Afgelopen jaar hebben wij veel gasten niet kunnen verwelkomen vanwege de grootte van ons tijdelijke GreenHouse restaurant op Oost. Daarnaast gaan we deze winter verbouwen en zouden we graag het restaurant doorzetten. 

Omdat we het graag ‘net even anders’ doen, zochten we ook naar een geschikte locatie buiten Oost.  Zo ontstond het idee om Grand Hotel Opduin te benaderen. En onze culinaire invulling aan hun Greenhouse te geven terwijl we op Oost richting de herfst en de verbouwing in de winter gaan. 

Dankzij ons creatieve en ambitieuze team zijn we er straks weer helemaal klaar voor, op Oost én in Opduin! De exacte datum van de opening van het Kook Atelier Opduin is naar verwachting aan het einde van de nazomer. 

Groente uit het seizoen Texel Kook Atelier Dutch Cuisine Op Oost boer tot bord
DSC 3105~2
Texel op Oost oosterend arrangement gastrofarm overnachting texel natuur retreat
slapen op oost bed arrangement texel oosterend wad
DSC 2540~3
Ontbijt op de kamer koffie Texelse branding Op Oost texel oosterend arrangement waddenzee