Kamer
boeken Kamer boeken
Kamer boeken Kamer boeken
Tafel
reserveren Tafel Reserveren
Tafel reserveren Tafel Reserveren

Kook Atelier

Served by....

Ervaar ons 'Served by Nature' gedachtegoed op Oost. 

Op de grens waar zilt & zoet elkaar raken, komen ruwe ambacht en fine dining samen. Deze grens is gedefinieerd door natuurlijke contrasten in smaak en structuur. Joram zijn keuken heeft een Nordic inslag van kweken, foerageren en conserveren. 

Alle gerechten zijn geïnspireerd door de natuur; ingrediënten komen van dichtbij en rechtstreeks uit de natuur, van tuunwalkruiden tot de zilte wildpluk. 

Gastronomische arrangementen

Reserveer wanneer het weer kan én mag jouw culinaire escape op Oost. Balanceer op de grens van zilt en zoet, op een plek waar rust, ruimte, ruwe ambacht en fine dining samenkomen.  

Ontdek de stilte, verlaat de gebaande paden en verwonder je over de bijzondere vergezichten vanuit onze tuin. Neem even de tijd om te genieten van de rust. Laat de hectiek van de dag ‘thuis’, zet je zintuigen weer op scherp en ervaar een nieuwe eetbare wereld op Oost. Wees welkom!

Gastronomie op Oost

Kom heerlijk genieten op Oost. Als gast van ons boutique hotel én van ons terras. 

Restaurant

  • Hotel: geopend van woensdag t/m maandag  voor Inroom Dining
  • Terras: Yes! Ons terras is vanaf 28 april geopend voor lunch op woensdag t/m zondag. Wij serveren ons 6 gangen Served by Nature menu of Fruits de Mer. Reserveer nu jouw lang verwachte culi moment op Oost! 

Menu Inroom Dining  (hotel guest only)

Geniet iedere dag van een ander diner op jouw kamer, of op jouw privé terras bij jouw kamer. 

Served by Nature 6 gangen Menu

  • Donderdag en zaterdag: Part 1 á € 69 p.p.
  • Vrijdag en zondag: Part 2 á € 69

Fruits de Mer

Woensdag, vrijdag & zaterdag: Zilte zaligheden met een hele kreeft á € 69 p.p. (vanaf twee personen)

Hele Zeebaars in Zoutkorst to share

Maandag: geserveerd met verse frites & salade á € 24,50 p.p.
Uitgebreid genieten? Reserveer onze Waddenoesters of Waddenzeegarnalen vooraf en een heerlijk desert na. 

Culi Take away
Verblijf je niet op Oost maar wil je wel van de keuken van het Kook Atelier genieten? Vraag dan naar de beschikbaarheid van jouw culi take away via 0222-729088 of boek online. Alleen afhalen. 

Served by Nature Part 1 - 6 gangen

Donderdag & zaterdag 

  • Koningsvis | Zeewier | Oesterblad | Rettich | Granny Smith
  • Koolrabi | Schapenkaas | Kaviaar | Veldzuring
  • Oester Rockefeller
  • Langoustine | Gefermenteerde Winterpeen | Bisque | Winterpostelein | Daslook
  • Rouleau van Gevogelte | Aardpeer | Morilles 
  • Lady Blue blauwe schimmelkaas | Witte Chocolade | Gefermenteerde Duindoorn | Maanzaad

Zin in een mooi glas wijn? Klik hier voor onze wijnkaart. 

Lunch
Op donderdag & zaterdag om 12.30 of 13.00 uur, reserveren is verplicht. 

Diner
Voor onze hotelgasten serveren wij dit menu exclusief als inroom dining 

 

Served by Nature Part 2 - 6 Gangen

Vrijdag & Zondag 

  • Ode aan het voorjaar
    Schapenkaas | Mizuna | Snijboon | Meiraap | Courgette  
  • Koningsvis | Paarse Radijs | Roze Peper | Ingelegd Rozenblad 
  • Ui | Geitenyoghurt | Gefermenteerde Groene Asperge | Daslook | Nigella
  • Inktvis | Schaaldier olie | Pompoenpit | Limoen
  • Vis uit het Seizoen | Spitskool | Prei | Paling
  • Karnemelk |Dragon | Schorseneren |Red Currant Flower 

Lunch
Op vrijdag & zondag om 12.30 of 13.00 uur,  reserveren is verplicht. 

Diner
Voor onze hotelgasten serveren wij dit menu exclusief als inroom dining. 

Fruits de Mer

Zilte zaligheden

Terras: Lunch woensdag t/m zondag 
Inroom Dining: Woensdag, vrijdag en zaterdag (hotel guest only)

Fruits de Mer 

  • Brood & Dip
  • Waddenzee: Kokkels, Oesters, Scheermessen, Alikruiken, Wadden Garnalen 
  • Noordzee: Mosselen, Krab, Langoustine, Amandes, Gamba
  • Bisque
  • Supplement hele kreeft á € 40 

 

Wijn & Virgin Cocktail Arrangement

In ons restaurant vind je geen cola of sinas. Of de eeuwenoude bekende sauvignon blanc. Waarom? Omdat het simpelweg anders en dichterbij kan. We maken graag bijzondere pairings en serveren ook bio dynamische en natuurwijnen uit minder bekende gebieden. Daarnaast maken wij onze eigen kruiden infusies en geven ze een extra boost met Seedlip Garden of Spice. 

Inroom Dining Arrangement

Geniet van onze bijzondere wijnen en non alcohol pairings tijdens jouw Inroom Dining moment op Oost. En maak zo jouw culinaire escape compleet. We adviseren je graag of neem zelf een kijkje in onze online drankenkaart. 

Ons terras

Wat zijn we blij, de terrassen zijn weer geopend. In de voortuin, op het terras van het Kook Atelier op Oost, serveren wij voor onze GreenHouse de lunch. Van Fruits de Mer tot het Served by Nature 6 gangen Lunch Menu. 

Belangrijk:

  • Reserveren is verplicht.
  • We serveren onze lunch om 12.00, 12.30 of om 13.00 uur. Dan kun je op je gemak genieten van al het lekkers. 
  • Het terras is alleen in combinatie met onze lunch te reserveren. 
  • Honden zijn niet toegestaan. 
  • Onze achtertuin is exclusief voor onze hotelgasten. 
  • Parkeren: verblijf je niet in ons hotel? Dan verzoeken wij je om te parkeren aan de dijk, bij de Krassekeet, op slechts 100 meter vanaf op Oost. 

 

Onze Keuken

De keuken van Joram heeft een Nordic inslag van kweken, fourageren en conserveren. De Nordic inslag zorgt voor een licht, fris en uitdagend menu. Een menu waarin de natuur het hoogste én laatste woord heeft. De gerechten typeren zich door contrasten in smaak en structuur.

Wat maakt onze keuken bijzonder?

  • Ons Served by Nature principe 
  • Joram kookt zo veel mogelijk op open vuur en in een op hout gestookte steenoven.
  • De zilte wildpluk; van zilte groentes tot de waddenoester en alikruiken. 
  • Tuunwalkruiden
  • Onze tuin vol met eetbare bloemen en kruiden  

Kweken, fourageren & conserveren

We verrassen je graag met een nieuwe eetbare wereld op Oost. 
Bij de eerste zonnestralen  vind je ons op het Wad, in de weilanden, het bos en de tuunwallen op Oost. De perfecteplek om te fourageren, oftewel wildpluk.

Daarnaast hebben we samen met onze eigen teler en boer een zaai & oogstplan opgesteld. Het op biologische wijze kweken van bijzondere groenten, om zo het gehele jaar door verse groenten in ons menu te verwerken. In de winter conserveren we onze oogst; van fermenteren tot pekelen. 

"Wij hebben ons laten verwonderen 'Op Oost'. Een heerlijke plek op het mooie eiland Texel,
alwaar wij hartelijk welkom werden geheten door de gastvrouw en -heer, die weten dat je Gastvrijheid met een grote 'G' schrijft."
Adri
“We we’re astonished at ‘Op Oost’. A lovely place on the beautiful island Texel, where we were welcomed by a host and hostess where you write hospitality with a capital H”
Adri

Van kop tot staart en graat

Bewust genieten is de basis van ons menu, gedefineerd door contrasten in smaak en structuur. De gerechten geven niet alleen een invulling aan het van 'kop tot staart' principe, maar het menu gaat net een stapje verder; culinair genieten van 'kop tot graat'. Het Kook Atelier...van fine dining tot ruwe ambacht, ons restaurant neemt je graag mee in deze spannende eetbare wereld. 

Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 8
LiselotteSchoo OpOost Kook-Atelier September2020-00467
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 13
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 9
Harder Kook atelier website texel
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 2

Onze eetbare tuin

De eerste oogst begint al op te komen. En daar zij we zo trots op! Samen met professionele en thuis tuinders kweken we op biologische wijze onze eigen groenten, kruiden en zilte smaakmakers. Een deel daarvan op onze boerderij, een ander deel komt van dichtbij op Texel. Waarom zou je namelijk allemaal je 'eigen' groententuin aanleggen? Als je ook een inkoopcollectief kunt creëren? Wel zo bewust & duurzaam. 

Heb je weleens bloemen gegeten? Deze bijzondere verrassingen zijn niet alleen heel gezond voor ons, of een kleurrijke smaakmaker voor de keuken, maar ook nog eens goed voor de wereld. De bijen worden er namelijk heel erg blij van en snoepen lekker met ons mee. 

De Oesterhaven

De Oude Oesterhaven op Oost was in de 18e eeuw het kloppende hart van de oester en zeewierhandel op Texel. Ook nu biedt het Wad ons een overvloed aan zilte zaligheden: van oesters tot alikruiken en zeewier. Geniet in ons restaurant van alles wat het Texelse Wad ons culinair te bieden heeft. Een plek waar je het eiland in al haar puurheid nog proeft: het Kook Atelier. 

Greenhouse restaurant

Na een periode van verbouwen en de nodige uitdagingen vanwege COVID-19, hebben we een fantastisch eerste seizoen gedraaid. Onze GreenHouse staat vol planten, waardoor je niet alleen de natuur op het bord aantreft, maar ook om je heen.

Benieuwd hoe de keuken en de plek van de GreenHouse er tijdens de verbouwing uit zag? Niet schrikken....Welkom in onze wierschuur; gebouwd in de 18e eeuw om de oesters en het zeewier te sorteren. 

Vacatures restaurant het Kook Atelier op Oost

Pssst! Er staat weer een hoop te gebeuren op Oost! We hebben tijdens de lockdown niet stilgezeten en de toekomstplannen zijn volop in de maak. Voor wanneer het weer kan en mag... Wil jij onderdeel zijn van het team en samen een fantastische plek creëren voor jezelf, collega's en gasten? 

  • Chef - kok
  • Leerling kok
  • Keuken hulp & afwas talent 

Kijk je ernaar uit om op een plek te werken waar de natuur het hoogste én laatste woord heeft? Bekijk hier al onze vacatures en stuur dan een mailtje naar info@opoost.nl met jouw gegevens en CV.

We kijken ernaar uit jou te ontmoeten.

Tuin op Oost lavendel wildpluk kruiden texel kook atelier selfcare cosmetica
DSC 2540~3
slapen op oost bed arrangement texel oosterend wad
Ontbijt op de kamer koffie Texelse branding Op Oost texel oosterend arrangement waddenzee
Groente uit het seizoen Texel Kook Atelier Dutch Cuisine Op Oost boer tot bord
Slapen op Oost Cocomat overnachting Texel