Kamer
boeken Kamer boeken
Kamer boeken Kamer boeken
Tafel
reserveren Tafel Reserveren
Tafel reserveren Tafel Reserveren

Culinair genieten

Zoals altijd is ons motto; ‘wat kan er wél?’ 

Ontdek overdag het eiland, ga oesters rapen, winkelen of wandelen en geniet in de avond van onze Nordic & Botanical Cuisine met Inroom Dining. Wij toveren jouw suite om tot een volwaardig private dining moment en ervaar ons signature Served by Nature menu of kies een gerechtje van de Chef's favourites ála carte kaart. Onze keukenbrigade staat va donderdag t/m zondag voor je klaar.

Lees dus vooral verder, en boek snel een suite met in-room dining, of een tafeltje in ons restaurant voor de feestdagen.

Ons restaurant

het Kook Atelier

In een botanische setting in de Koog, omringd door de duinen en het bos, serveren wij het "Served by Nature" menu. Geniet in alle rust van vijftien smaakmomenten waarbij Oost en West worden samengebracht en waar de natuur het hoogste én laatste woord heeft. De greenhouse van Grand Hotel Opduin is het ‘pop up’ toneel voor een speciale editie van het Kook Atelier. 

Het Kook Atelier is geopend tot de voorzomer van 2022, in de Koog. Bekijk hier de mogelijkheden om te reserveren. 

Inroom Dining op Oost

Boek nu jouw culinaire escape en verblijf in één van onze covid proof suites en geniet van het Inroom Dining Menu van het Kook Atelier. Van het Served by Nature signature menu tot éla carte, voor ieder wat wils. Zo hoeft het genieten niet na 17.00 uur te eindigen.

Bekijk hieronder de mogelijkheden & beschikbaarheid om jouw culinaire escape suite op Oost te reserveren. 

Reserveren & info

Informatie

  • We hanteren de actuele covid maatregelen met respect voor je privacy
  • We stellen je niet graag teleur, dus overleg tijdig per email jouw dieetwensen (info@opoost.nl)
  • Honden zijn, zowel in ons restaurant als in ons hotel, helaas niet toegestaan
  • Tijdens de winter feestdagen en Oud & Nieuw serveren wij exclusief ons feestelijke All inn Served by Nature menu in de Koog.
  • Adres van restaurant het Kook Atelier: Ruijslaan 122, de Koog, ons hotel is gevestigd op Oost 

Inroom Dining

Maak jouw verblijf op Oost compleet met een Inroom Dining moment. Wij toveren jouw suite om tot een private dining setting en je geniet in alle rust en privacy van een culinair avontuur.

Served by Nature Signature Menu €79 p.p. 

Een avond-vullend avontuur langs alle elementen van de natuur, geserveerd met verschillende amuses, bites en gangen vanaf 18.00 uur.

of.... Chef's Favourites ála Carte gerechtjes

MICHELIN Gids NL: "Duurzaamheid voert de boventoon in deze authentieke stolpboerderij, die smaakvol is ingericht en elf prachtkamers telt. U ervaart er de zoete en zilte geneugten van het Wad. De eigen tuin en zelfpluk worden met een nordic filosofie vermengd met lokale vis en vlees. Hier proeft u de brute kracht van de Texelse natuur."

Het is mogelijk om het diner uit te breiden met spannende begeleiding van home made botanical infusions, natuurwijnen en micro cuvées.

 

Kerst en Oud & Nieuw

December feestmaand..... 24 . 25. 26 & 27 december
Als de maatregelen het toelaten, sluiten we sluiten we dit jaar feestelijk af. Geniet in de Koog in een losse en botanische setting, omringd door de duinen en het bos. Een culinair festijn met het menu dat je van ons gewend bent, maar dan nog zoveel meer tijdens de feestdagen. 

Served by Nature - All Inn - € 189 p.p.

  • Amuse & teasers met champagne
  • Served by Nature met vijftien smaakmomenten Menu
  • Een spannende begeleiding van kruideninfusies, natuurwijnen en micro cuvées.
  • Koffie / thee & friandises
  • Tafelwater

Reserveer hier 

Wijn & Botanical Arrangement

In ons restaurant vind je geen cola of sinas. Of de eeuwenoude bekende sauvignon blanc. Waarom? Omdat het simpelweg anders en dichterbij kan. We maken graag bijzondere pairings en serveren ook bio dynamische en natuurwijnen uit minder bekende gebieden. Daarnaast maken wij onze eigen kruiden infusies en geven ze een extra boost met Seedlip Garden of Spice. 

Kweken, fourageren & conserveren

We verrassen je graag met een nieuwe eetbare wereld op Oost en in het Kook Atelier. 
Bij de eerste zonnestralen  vind je ons op het Wad, in de weilanden, het bos en de tuunwallen op Oost. De perfecteplek om te fourageren, oftewel wildpluk.

Daarnaast hebben we samen met onze eigen teler en boer een zaai & oogstplan opgesteld. Het op biologische wijze kweken van bijzondere groenten, om zo het gehele jaar door verse groenten in ons menu te verwerken. In de winter conserveren we onze oogst; van fermenteren tot pekelen. 

Onze eetbare tuin

De eerste oogst begint al op te komen. En daar zij we zo trots op! Samen met professionele en thuis tuinders kweken we op biologische wijze onze eigen groenten, kruiden en zilte smaakmakers. Een deel daarvan op onze boerderij, een ander deel komt van dichtbij op Texel. 

Heb je weleens bloemen gegeten? Deze bijzondere verrassingen zijn niet alleen heel gezond voor ons, of een kleurrijke smaakmaker voor de keuken, maar ook nog eens goed voor de wereld. De bijen worden er namelijk heel erg blij van en snoepen lekker met ons mee. 

Van kop tot staart en graat

Bewust genieten is de basis van ons menu, gedefineerd door contrasten in smaak en structuur. De gerechten geven niet alleen een invulling aan het van 'kop tot staart' principe, maar het menu gaat net een stapje verder; culinair genieten van 'kop tot graat'. Geniet van vis uit onze rookkast. Het Kook Atelier...van fine dining tot ruwe ambacht, ons restaurant neemt je graag mee in deze spannende eetbare wereld. 

Onze Farmers

In alles wat we doen, blijven we dichtbij onze natuur. Dichtbij onze passie voor de mooiste ingrediënten en oude ambachten.We werken daarom graag samen met kleine familiebedrijven en gepassioneerde ambachtslieden zoals Boer Jens uit Oost. Hij levert niet alleen rundvlees, rauwe melk en het lamsvlees. Maar ook verse eitjes als 'onze dames' het te druk hebben.

Kom ook bij ons slapen

Wil je jouw verblijf op Oost omtoveren tot een compleet gastronomisch moment? Dat kan!

De huidige maatregelen (Nov/Dec 21) maken dat je van donderdag t/m zondag bij ons culinair kunt genieten van inroom dining, in je suite op Oost. Op zaterdag en zondag kun je in ons restaurant in de Koog komen genieten van het "Served By Nature" menu, tijdens de lunch. Onderstaande prijzen zijn exclusief de prijs voor je suite:

Gastronomisch weekend € 169 p.p.
·Welkomst aperitief
·Served by Nature Part 1 & Part 2
·Twee avonden een culinair avondvullend diner.

Geniet weekend € 129 p.p.
·Welkomst aperitief
·Served by Nature menu: een culinair avondvullend diner.
·Een 3 gangen diner: voorgerecht - een hele Zeebaars in Zoutkorst to share, met frites, salade - dessert

Culinaire escape € 89 p.p.
·Welkomst aperitief
·Served by Nature menu: een culinair avondvullend diner.

Verblijf je op Oost en wil je lunchen in het Kook Atelier in de Koog ? Dan verzorgen wij voor een kleine vergoeding á € 5 p.p. het vervoer. 

"Wij hebben ons laten verwonderen 'Op Oost'. Een heerlijke plek op het mooie eiland Texel,
alwaar wij hartelijk welkom werden geheten door de gastvrouw en -heer, die weten dat je Gastvrijheid met een grote 'G' schrijft."
Adri
“We we’re astonished at ‘Op Oost’. A lovely place on the beautiful island Texel, where we were welcomed by a host and hostess where you write hospitality with a capital H”
Adri
LiselotteSchoo OpOost Kook-Atelier September2020-00467
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 8
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 12
LiselotteSchoo OpOost Kook-Atelier September2020-00527
LiselotteSchoo OpOost Kook-Atelier September2020-00508
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 13

Vacatures restaurant

Pssst! Er staat weer een hoop te gebeuren op Oost! We hebben niet stilgezeten en de toekomstplannen zijn volop in de maak.Wil jij onderdeel zijn van het team en samen een fantastische plek creëren voor jezelf, collega's en gasten? 

Kijk je ernaar uit om op een plek te werken waar de natuur het hoogste én laatste woord heeft? Stuur dan een mailtje naar info@opoost.nl met jouw gegevens en CV.

We kijken ernaar uit jou te ontmoeten.

Kook Atelier in de Koog: exclusieve pop up in Grand Hotel Opduin

Wanneer de dagen frisser worden en de nachten langer, serveren wij ons menu op een nieuwe prachtige locatie. 

Geniet deze winter en voorjaar in een speciale editie van ons restaurant het Kook Atelier, in Grand Hotel Opduin. Een heerlijke plek aan de andere zijde van ons eiland en een thuishaven voor deze herst en winter én voor wanneer we gaan verbouwen.
Daar zijn we tijdens zo’n bewogen jaar ontzettend blij mee!  

DSC 2540~3
Ontbijt op de kamer koffie Texelse branding Op Oost texel oosterend arrangement waddenzee
Slapen op Oost Cocomat overnachting Texel
Op Oost oosterend texel natuur retreat arrangement gastrofarm
Texel op Oost oosterend arrangement gastrofarm overnachting texel natuur retreat
DSC 3105~2