Kamer
boeken Kamer boeken
Kamer boeken Kamer boeken
Tafel
reserveren Tafel Reserveren
Tafel reserveren Tafel Reserveren

Restaurant

Kook Atelier

In een botanische setting in de Koog, omringd door de duinen en het bos, serveren wij het menu wat jullie van ons gewend zijn; Served by Nature. Geniet van de vijftien smaakmomenten waarbij Oost en West worden samengebracht en ook daar de natuur het hoogste én laatste woord heeft. De greenhouse van Grand Hotel Opduin is het ‘pop up’ toneel voor een speciale editie van het Kook Atelier. 

Het Kook Atelier is geopend tot de voorzomer van 2022, in de Koog

Zee Atelier

Op onze boerderij, geniet je in de kas van ons menu met 'alles uit zee'. Reserveer nu een tafeltje in de nazomer op Oost in ons seizoensrestaurant het Zee Atelier. 

Van Waddenoesters en kokkels, tot mosselen, krab, langoustine en kreeft. Groenten en kruiden uit de tuin en van onze boer, verse vis van de visafslag en zilte kruiden van het Wad. Alle elementen met elkaar verenigd.

Het Zee Atelier is geopend tot 1 november 2021, op Oost.

Reserveren & info

Wat leuk dat je bij ons wilt dineren! 

Informatie

 • Wij hanteren de gestelde covid maatregelen met respect voor jullie privacy
 • Tijdens de winter feestdagen en Oud & Nieuw serveren wij exclusief ons feestelijke All inn Served by Nature menu in de Koog.

Openingstijden

 • Onze restaurants zijn op dinsdag en woensdag gesloten.
 • Ons restaurant het Kook Atelier in de Koog is vanaf 4 november alle dagen geopend.
 • Vanaf 1 november is het Zee Atelier op Oost gesloten voor de winterperiode.
 • Wintersluiting Kook Atelier: 14 t/m 24 november 2021.

Kerst en Oud & Nieuw

December feestmaand..... 24 . 25. 26 & 31 december
Samen sluiten we dit jaar feestelijk af. Geniet in de Koog in een losse en botanische setting, omringd door de duinen en het bos. Een culinair festijn met het menu dat je van ons gewend bent, maar dan nog zoveel meer tijdens de feestdagen. 

Served by Nature - All Inn - € 189 p.p.

 • Amuse & teasers met champagne
 • Served by Nature met vijftien smaakmomenten Menu
 • Een spannende begeleiding van kruideninfusies, natuurwijnen en micro cuvées.
 • Koffie / thee & friandises
 • Tafelwater

Reserveer hier 

Kook Atelier

In ons restaurant in de Koog serveren wij een menu waarbij de natuur het hoogste én laatste woord heeft. 

Served by Nature -Menu  € 89 p.p.

Verheug je op de verschillende smaakmomenten, amuses & teasers. Allen gedefinieerd door de contrasten in smaak en structuur met ingrediënten van dichtbij. 

Wijn & Botanical Arrangement € 49 p.p.

Maak jouw avond compleet met een spannende begeleiding van home made botanical infusions, natuurwijnen en micro cuvées.

All inn genieten € 159 p.p.

Een compleet culinair avontuur langs alle elementen, ontvangst met aperitief en verschillende amuses, bijpassend wijn of botanical arrangement, onbeperkt plat of bruis tafelwater, koffie of thee specialiteit met onze friandises. 

Adres: Ruijslaan 22 - de Koog, Entree Opduin, direct links in de Greenhouse

 

Zee Atelier

Ontdek op Oost de zilte zaligheden van het Wad en dichtbij. 

Fruits de Mer Compleet & Kreeft - € 69 

 • Amuse, Brood & Dip 
 • Geniet van verschillende koude bereidingen, zoals mosselen, krab, kokkels, oesters, scheermessen, alikruiken, Waddenzee garnalen, langoustines en wulken. Vervolgens serveren wij gegrilde gamba's, bisque, salade en een hele kreeft to share. Geserveerd per twee personen 

Catch of the Day - € 49 

 • Amuse, brood & dip
 • Drie gangen verrassingsdiner 
 • Is ook vegetarisch te reserveren 

Kweken, fourageren & conserveren

We verrassen je graag met een nieuwe eetbare wereld op Oost. 
Bij de eerste zonnestralen  vind je ons op het Wad, in de weilanden, het bos en de tuunwallen op Oost. De perfecteplek om te fourageren, oftewel wildpluk.

Daarnaast hebben we samen met onze eigen teler en boer een zaai & oogstplan opgesteld. Het op biologische wijze kweken van bijzondere groenten, om zo het gehele jaar door verse groenten in ons menu te verwerken. In de winter conserveren we onze oogst; van fermenteren tot pekelen. 

Wijn & Botanical Arrangement

In ons restaurant vind je geen cola of sinas. Of de eeuwenoude bekende sauvignon blanc. Waarom? Omdat het simpelweg anders en dichterbij kan. We maken graag bijzondere pairings en serveren ook bio dynamische en natuurwijnen uit minder bekende gebieden. Daarnaast maken wij onze eigen kruiden infusies en geven ze een extra boost met Seedlip Garden of Spice. 

Van kop tot staart en graat

Bewust genieten is de basis van ons menu, gedefineerd door contrasten in smaak en structuur. De gerechten geven niet alleen een invulling aan het van 'kop tot staart' principe, maar het menu gaat net een stapje verder; culinair genieten van 'kop tot graat'. Geniet van vis uit onze rookkast. Het Kook Atelier...van fine dining tot ruwe ambacht, ons restaurant neemt je graag mee in deze spannende eetbare wereld. 

Onze eetbare tuin

De eerste oogst begint al op te komen. En daar zij we zo trots op! Samen met professionele en thuis tuinders kweken we op biologische wijze onze eigen groenten, kruiden en zilte smaakmakers. Een deel daarvan op onze boerderij, een ander deel komt van dichtbij op Texel. 

Heb je weleens bloemen gegeten? Deze bijzondere verrassingen zijn niet alleen heel gezond voor ons, of een kleurrijke smaakmaker voor de keuken, maar ook nog eens goed voor de wereld. De bijen worden er namelijk heel erg blij van en snoepen lekker met ons mee. 

Onze Farmers

In alles wat we doen, blijven we dichtbij onze natuur. Dichtbij onze passie voor de mooiste ingrediënten en oude ambachten.We werken daarom graag samen met kleine familiebedrijven en gepassioneerde ambachtslieden zoals Boer Jens uit Oost. Hij levert niet alleen rundvlees, rauwe melk en het lamsvlees. Maar ook verse eitjes als 'onze dames' het te druk hebben.
"Wij hebben ons laten verwonderen 'Op Oost'. Een heerlijke plek op het mooie eiland Texel,
alwaar wij hartelijk welkom werden geheten door de gastvrouw en -heer, die weten dat je Gastvrijheid met een grote 'G' schrijft."
Adri
“We we’re astonished at ‘Op Oost’. A lovely place on the beautiful island Texel, where we were welcomed by a host and hostess where you write hospitality with a capital H”
Adri
LiselotteSchoo OpOost Kook-Atelier September2020-00527
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 8
LiselotteSchoo OpOost Kook-Atelier September2020-00492
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 2
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 11
LiselotteSchoo OpOost Kook-Atelier September2020-00467

Vacatures restaurant

Pssst! Er staat weer een hoop te gebeuren op Oost! We hebben tijdens de lockdown niet stilgezeten en de toekomstplannen zijn volop in de maak.Wil jij onderdeel zijn van het team en samen een fantastische plek creëren voor jezelf, collega's en gasten? 

 • Gastheer / vrouw (pt) 

Kijk je ernaar uit om op een plek te werken waar de natuur het hoogste én laatste woord heeft? Bekijk hier al onze vacatures en stuur dan een mailtje naar info@opoost.nl met jouw gegevens en CV.

We kijken ernaar uit jou te ontmoeten.

Kook Atelier in de Koog: exclusieve pop up in Grand Hotel Opduin

Wanneer de avonden frisser worden en de nachten langer, serveren wij ons menu op een nieuwe prachtige locatie. Vanaf september openen wij een speciale editie van ons restaurant het Kook Atelier, in Grand Hotel Opduin. Een heerlijke plek aan de andere zijde van ons eiland en een thuishaven voor deze nazomer én voor wanneer we deze winter gaan verbouwen. Daar zijn we na zo’n bewogen jaar ontzettend blij mee!  

Texel op Oost oosterend arrangement gastrofarm overnachting texel natuur retreat
DSC 2540~3
Slapen op Oost Cocomat overnachting Texel
Op Oost oosterend texel natuur retreat arrangement gastrofarm
Ontbijt op de kamer koffie Texelse branding Op Oost texel oosterend arrangement waddenzee
Groente uit het seizoen Texel Kook Atelier Dutch Cuisine Op Oost boer tot bord