Kamer
boeken Kamer boeken
Kamer boeken Kamer boeken

Kook Atelier

Served by....

Ervaar ons 'Served by Nature' gedachtegoed op Oost. 

Op de grens waar zilt & zoet elkaar raken, komen ruwe ambacht en fine dining samen. Deze grens is gedefinieerd door natuurlijke contrasten in smaak en structuur. Joram zijn keuken heeft een Nordic inslag van kweken, foerageren en conserveren. 

Alle gerechten zijn geïnspireerd door de natuur; ingrediënten komen van dichtbij en rechtstreeks uit de natuur, van tuunwalkruiden tot de zilte wildpluk. 

Gastronomische arrangementen

Reserveer wanneer het weer kan én mag jouw culinaire escape op Oost. Balanceer op de grens van zilt en zoet, op een plek waar rust, ruimte, ruwe ambacht en fine dining samenkomen.  

Ontdek de stilte, verlaat de gebaande paden en verwonder je over de bijzondere vergezichten vanuit onze tuin. Neem even de tijd om te genieten van de rust. Laat de hectiek van de dag ‘thuis’, zet je zintuigen weer op scherp en ervaar een nieuwe eetbare wereld op Oost. Wees welkom!

Genieten in lockdown

Ook in lockdown tijd  is het heerlijk genieten op Oost. 

Ontbijt
We serveren in de voorjaarsvakantie  een vers ontbijt á € 15.- p.p. in onze picknickmand.  Vanaf 1 maart op zaterdag & zondag. Verse croissants, boerenbrood, Texelse kaas, vers sap, fruit en boeren yoghurt met granola. Mmmm!  Zo kun je op de kamer heerlijk genieten van de ochtend. Hoe laat? Om 9 uur :) 

Inroom dining
Vanaf 5 maart serveren wij op vrijdag en zaterdagavond ons 'Inroom Dining' to share - menu: zes verschillende smaakmomenten á € 39 p.p. Een verrassingsmenu zoals jullie van ons gewend zijn, met de smaken uit het seizoen en ingrediënten van dichtbij. 

Take away & home delivery
Voor op de andere dagen... Voel je 'thuis op Oost' en geniet van de gerechten van onze preferred suppliers op de kamer. Klik hier om deze lijst te bekijken.

Onze Keuken

De keuken van Joram heeft een Nordic inslag van kweken, fourageren en conserveren. De Nordic inslag zorgt voor een licht, fris en uitdagend menu. Een menu waarin de natuur het hoogste én laatste woord heeft. De gerechten typeren zich door contrasten in smaak en structuur.

Wat maakt onze keuken bijzonder?

  • Ons Served by Nature principe 
  • Joram kookt zo veel mogelijk op open vuur en in een op hout gestookte steenoven.
  • De zilte wildpluk; van zilte groentes tot de waddenoester en alikruiken. 
  • Tuunwalkruiden
  • Onze tuin vol met eetbare bloemen en kruiden  
"Wij hebben ons laten verwonderen 'Op Oost'. Een heerlijke plek op het mooie eiland Texel,
alwaar wij hartelijk welkom werden geheten door de gastvrouw en -heer, die weten dat je Gastvrijheid met een grote 'G' schrijft."
Adri
“We we’re astonished at ‘Op Oost’. A lovely place on the beautiful island Texel, where we were welcomed by a host and hostess where you write hospitality with a capital H”
Adri

Kweken, fourageren & conserveren

We verrassen je graag met een nieuwe eetbare wereld op Oost. 
Bij de eerste zonnestralen  vind je ons op het Wad, in de weilanden, het bos en de tuunwallen op Oost. De perfecteplek om te fourageren, oftewel wildpluk.

Daarnaast hebben we samen met onze eigen teler en boer een zaai & oogstplan opgesteld. Het op biologische wijze kweken van bijzondere groenten, om zo het gehele jaar door verse groenten in ons menu te verwerken. In de winter conserveren we onze oogst; van fermenteren tot pekelen. 

Van kop tot staart en graat

Bewust genieten is de basis van ons menu, gedefineerd door contrasten in smaak en structuur. De gerechten geven niet alleen een invulling aan het van 'kop tot staart' principe, maar het menu gaat net een stapje verder; culinair genieten van 'kop tot graat'. Het Kook Atelier...van fine dining tot ruwe ambacht, ons restaurant neemt je graag mee in deze spannende eetbare wereld. 

LiselotteSchoo OpOost Kook-Atelier September2020-00492
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 11
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 1 10
LiselotteSchoo OpOost Kook-Atelier September2020-00610
Kook Atelier op Oost Gastrofarm Texel restaurant 2
LiselotteSchoo OpOost Kook-Atelier September2020-00527

De Oesterhaven

De Oude Oesterhaven op Oost was in de 18e eeuw het kloppende hart van de oester en zeewierhandel op Texel. Ook nu biedt het Wad ons een overvloed aan zilte zaligheden: van oesters tot alikruiken en zeewier. Geniet in ons restaurant van alles wat het Texelse Wad ons culinair te bieden heeft. Een plek waar je het eiland in al haar puurheid nog proeft: het Kook Atelier. 

Greenhouse restaurant

Na een periode van verbouwen en de nodige uitdagingen vanwege COVID-19, hebben we een fantastisch eerste seizoen gedraaid. Onze GreenHouse staat vol planten, waardoor je niet alleen de natuur op het bord aantreft, maar ook om je heen.

Benieuwd hoe de keuken en de plek van de GreenHouse er tijdens de verbouwing uit zag? Niet schrikken....Welkom in onze wierschuur; gebouwd in de 18e eeuw om de oesters en het zeewier te sorteren. 

Vacatures restaurant

Pssst! Er staat weer een hoop te gebeuren op Oost! We hebben tijdens de lockdown niet stilgezeten en de toekomstplannen zijn volop in de maak. Voor wanneer het weer kan en mag... Wil jij onderdeel zijn van het team en samen een fantastische plek creëren voor jezelf, collega's en gasten? 

  • Chef - kok
  • Leerling kok
  • Chef ontbijt & lunch
  • Keuken hulp & afwas talent 
  • Gastheer & gastvrouw 

Kijk je ernaar uit om op een plek te werken waar de natuur het hoogste én laatste woord heeft? Stuur dan een mailtje naar info@opoost.nl met jouw gegevens en CV.

We kijken ernaar uit jou te ontmoeten.

Op Oost oosterend texel natuur retreat arrangement gastrofarm
DSC 3105~2
Texel op Oost oosterend arrangement gastrofarm overnachting texel natuur retreat
slapen op oost bed arrangement texel oosterend wad
Slapen op Oost Cocomat overnachting Texel
Groente uit het seizoen Texel Kook Atelier Dutch Cuisine Op Oost boer tot bord