Open menu
Logo Op Oost
Open menu
Empowered by nature
Empowered by nature
Oesters rapen Texel, wat te doen texel, wellness texel Ontdek Oost samen met ons | Hotel Op Oost
landingspagina.jpg

Ontdek de natuur

Herontdek de natuur in jezelf en de natuur van ons eiland. Sla de gebaande paden over en leef als een local. We nemen je graag mee op avontuur en bieden een moment van rust of juist van uitdaging. Ontdek wat er te doen is op Texel. Een plek waar zilt & zoet elkaar raken, rust en kwaliteit de boventoon voeren en de natuur 'het hoogste woord' heeft.

Zilt avontuur met onze oesterman

De Oude Oesterhaven op Oost was in de 18e eeuw het kloppende hart van de oester- en zeewierhandel op Texel. Hier kun je zelf oesters rapen.

Boek een zilt avontuur onder begeleiding van onze oesterman en leer alles over de oester, de historie, hoe je oesters raapt en.... opent. Uiteraard maakt hij een aantal oesters open onder het genot van een glas Vuurzee, Cuvée Prestige, Vonkelbier. De kosten voor dit zilte avontuur bedragen € 39 p.p.

Op basis van beschikbaarheid en in overleg. 

Oesters rapen Texel, wat te doen texel, wellness texel Ontdek Oost samen met ons | Hotel Op Oost
Wellness

Massage & Yoga

Laat alles even voor wat het is. Gun jezelf een momentje 'helemaal niets'. Niets anders dan fluitende vogels, een zilte bries, wapperende gordijnen en het zonlicht dat naar binnen komt.

Laura tovert jouw suite om tot een bijzonder selfcare moment. Ze maakt gebruik van aromatherapie, edelstenen en kruiden uit de tuin. Als je wilt, ontvangen we je graag met een 'cacaotje'. Een warme drank van 100% pure biologische en fairtrade cacao.

Laura van Chillen & Kamille verzorgt inroom massages op donderdag, vrijdag & zaterdag vanaf € 60 p.p. voor 1,5 uur heerlijk genieten. Ook verzorgt ze privé yoga sessies aan het Wad en in de tuin.

De kracht van stilte

Texel kent vele gezichten. De natuur kan ruw en stoer zijn, maar ook omarmend en vol van romantiek. 

De vele natuurgebieden rondom Oost laten je zien hoe krachtig stilte kan zijn. Wandel door de Slufter, Bollenkamer of de Dennen en proef de wilde kruiden. Voel de wind tegen je huid en hoor de vogels in de verte. De wind danst met jouw gedachten en nodigt je uit om even helemaal uit te staan.

Oesters rapen Texel, wat te doen texel, wellness texel Ontdek Oost samen met ons | Hotel Op Oost
Wellness

Onze Boomgaard

Gelegen tussen de Waal en Oosterend, een plek vol natuurmagie en bijzondere oogsten; de Waelde Tuin. 

Onze boomgaard, ook wel bekend als Fruitbedrijf Molenbuurt. Een plek van ruim 6 hectare waar onze appels, peren en pruimen in volle glorie groeien. De komende periode zullen wij de tuin verder uitbreiden op basis van de permacultuur, voedselbos en agroforestry technieken. Deze prachtige producten van eigen bodem vind je terug in ons restaurant en hotel. En deze bijzondere groenten, kruiden en fruit krijgen een plekje in onze Waelde winkel. Net als ons eigen sap, wat tevens verkrijgbaar is bij Hanos.nl 

Oesters rapen Texel, wat te doen texel, wellness texel Ontdek Oost samen met ons | Hotel Op Oost

ZILTE WILDPLUK & KRUIDEN

Op Oost ligt slechts 150 meter van het Wad. Een zilte moestuin vol met heerlijke zilte groentes en kruiden.

Ontdek en proef in het juiste seizoen zeekool, zeemelde, zeevenkel, zeekraal, lamsoor en verschillende soorten zeewier. In en om Oost vind je ook de meest fantastische wilde kruiden en planten bomvol heerlijke smaken en vitaminen. Struin de tuunwallen en bermen af en ontdek een hele nieuwe eetbare wereld met duizendblad, kamille, brandnetel, angelica wortel, veld zuring en kaasjeskruid.

We vertellen je graag meer over onze eigen pluk routes. Wil je zelf op ontdekkingsreis? Pak dan het Wildplukboek van de Buitenkeuken mee vanuit je suite.

Onze Tuin

Onze Tuin

Onze tuin is nog volop in ontwikkeling. Maar we mogen dit jaar al wel genieten van een eerste oogst. Denk bijvoorbeeld aan alle verschillende kruiden zoals lavendel, rozemarijn, kamille en salie. Een heerlijke basis voor al onze siropen en zelfgemaakte wellness producten. De wilde bloemen op de tuunwallen, de walnoot, hazelnoot, bessen en rozen laten zich zien. Struin lekker rond door de tuin en laat je verwonderen door de heerlijke geuren en kleuren.

Oesters rapen Texel, wat te doen texel, wellness texel Ontdek Oost samen met ons | Hotel Op Oost

Slapen

Farm Chique Suites

In een authentieke Texelse stolpboerderij, op steenworp afstand vanaf de Waddenzee, is ons intieme boutique hotel met twaalf luxe Green Key suites en restaurant het Kook Atelier gevestigd. Omringd door een eetbare tuin met kruiden, bloemen en zilte moestuin ontdek je bij ons het échte overnachten op Texel.

Boek een overnachting op Texel

Eten

Served by nature

In onze keuken komen ruwe ambacht en fine dining samen met een Nordic inslag van kweken, foerageren en conserveren. Ervaar ons 'Served by Nature' gedachtegoed. Welkom in restaurant het Kook Atelier.

Restaurant Het Kook Atelier

Oostories

Onze 'Oostories' zijn verhalen van onszelf, van gasten en van partners over alles wat er zich op en om ons boutique hotel op Texel afspeelt. Stories, Op Oost dus. Veel leesplezier.

 • Vis roken
  Vis roken

  Vis roken

  Waarom houden mensen van bacon? Bij velen loopt het water al in de mond wanneer zij er aan denken. De combinatie van zout, zoet, vet en rook is het geheim. Maar deze combinatie is niet enkel aan de varkensbuik voorbehouden. Ook een mooie vis wordt heerlijk wanneer deze op dezelfde manier wordt bereid. Een lekker wit wijntje erbij en het leven is goed.

  Lees verder

 • Wildpluk | Zuring
  Wildpluk

  Wildpluk | Zuring

  Wil je onze eetbare wereld ontdekken? op Oost nemen we je graag mee langs alle tuunwallen, weilanden, duinpannen en de uiteinden van het wad. Samen op zoek naar…. wilde kruiden, groenten, bloemen, paddestoelen en zoveel ander moois. 

  Lees verder

 • Zilt avontuur
  Zilt avontuur

  Zilt avontuur

  We nemen je mee op zilt avontuur. Lees onderstaand recept en laat je verwonderen… op Oost. 

  Lees verder

Alle verhalen

Alle verhalen

Innercircle

We vinden het heel bijzonder om jou te ontmoeten en je weer terug te zien in ons Hotel Op Oost of ons restaurant het Kook Atelier. Volg ons op instagram, meld je aan voor de updates per e-mail en blijf zo op de hoogte van het nieuwe menu, wat de kippen hebben meegemaakt vandaag en wat de natuur op dit moment serveert.