Herontdek de natuur in jezelf en de natuur van ons eiland. Sla de gebaande paden over en leef als een local. We nemen je graag mee op avontuur en bieden een moment van rust of juist van uitdaging. Ontdek wat er te doen is op Texel. Een plek waar zilt & zoet elkaar raken, rust en kwaliteit de boventoon voeren en de natuur 'het hoogste woord' heeft.
Boek een zilt avontuur onder begeleiding van onze oesterman en leer alles over de oester, de historie, hoe je oesters raapt en.... opent. Uiteraard maakt hij een aantal oesters open onder het genot van een glas Vuurzee, Cuvée Prestige, Vonkelbier. De kosten voor dit zilte avontuur bedragen € 39 p.p.
Op basis van beschikbaarheid en in overleg.
Laura tovert jouw suite om tot een bijzonder selfcare moment. Ze maakt gebruik van aromatherapie, edelstenen en kruiden uit de tuin. Als je wilt, ontvangen we je graag met een 'cacaotje'. Een warme drank van 100% pure biologische en fairtrade cacao.
Laura van Chillen & Kamille verzorgt inroom massages op donderdag, vrijdag & zaterdag vanaf € 60 p.p. voor 1,5 uur heerlijk genieten. Ook verzorgt ze privé yoga sessies aan het Wad en in de tuin.
De vele natuurgebieden rondom Oost laten je zien hoe krachtig stilte kan zijn. Wandel door de Slufter, Bollenkamer of de Dennen en proef de wilde kruiden. Voel de wind tegen je huid en hoor de vogels in de verte. De wind danst met jouw gedachten en nodigt je uit om even helemaal uit te staan.
Ontdek en proef in het juiste seizoen zeekool, zeemelde, zeevenkel, zeekraal, lamsoor en verschillende soorten zeewier. In en om Oost vind je ook de meest fantastische wilde kruiden en planten bomvol heerlijke smaken en vitaminen. Struin de tuunwallen en bermen af en ontdek een hele nieuwe eetbare wereld met duizendblad, kamille, brandnetel, angelica wortel, veld zuring en kaasjeskruid.
We vertellen je graag meer over onze eigen pluk routes. Wil je zelf op ontdekkingsreis? Pak dan het Wildplukboek van de Buitenkeuken mee vanuit je suite.
Onze 'Oostories' zijn verhalen van onszelf, van gasten en van partners over alles wat er zich op en om ons boutique hotel op Texel afspeelt. Stories, Op Oost dus. Veel leesplezier.
Waarom houden mensen van bacon? Bij velen loopt het water al in de mond wanneer zij er aan denken. De combinatie van zout, zoet, vet en rook is het geheim. Maar deze combinatie is niet enkel aan de varkensbuik voorbehouden. Ook een mooie vis wordt heerlijk wanneer deze op dezelfde manier wordt bereid. Een lekker wit wijntje erbij en het leven is goed.
Wil je onze eetbare wereld ontdekken? op Oost nemen we je graag mee langs alle tuunwallen, weilanden, duinpannen en de uiteinden van het wad. Samen op zoek naar…. wilde kruiden, groenten, bloemen, paddestoelen en zoveel ander moois.
We nemen je mee op zilt avontuur. Lees onderstaand recept en laat je verwonderen… op Oost.
We vinden het heel bijzonder om jou te ontmoeten en je weer terug te zien in ons Hotel Op Oost of ons restaurant het Kook Atelier. Volg ons op instagram, meld je aan voor de updates per e-mail en blijf zo op de hoogte van het nieuwe menu, wat de kippen hebben meegemaakt vandaag en wat de natuur op dit moment serveert.