Open menu
Logo Op Oost
Open menu
Served by nature
Served by nature
landingspagina.jpg

het Kook Atelier

In ons restaurant het Kook Atelier kun je genieten van onze Nordic & Botanical Cuisine. 

Eten

Diner

In onze nordic & botanical cuisine staat de natuur, kweken, foerageren en conserveren centraal.  Waarbij we veel gebruik maken van wildpluk, eetbare bloemen en kruiden uit eigen tuin. 

Served by nature menu - € 99 

We serveren vol trots de door onze boer geteelde zilte kruiden en groenten, evenals het vlees en zuivel van op Oost. Onze vis, schelp en schaaldieren vind je in onze ‘achtertuin’, het Texelse Wad en de zee om ons heen. Zoveel mogelijk van dichtbij, met zo nu en dan een bewust en verantwoord uitstapje naar verder gelegen gebieden.

Served by Nature

Served by Nature signature Menu
€ 99 p.p.

Herontdek de natuur. Verheug je op vijftien verschillende smaakmomenten, gedefinieerd door de contrasten in smaak en structuur met ingrediënten van dichtbij. Daardoor wisselt ons verrassingsmenu dagelijks in detail.

Reserveer een tafel

Wijn & Botanical Arrangement

Wijn & Botanical Arrangement
€ 54 p.p.

Maak de avond compleet met een spannende begeleiding van home made botanical infusions, natuurwijnen en micro cuvées.

Reserveer een tafel

All in genieten

All in genieten
€ 174 p.p.

Geniet van een compleet culinair avontuur langs alle elementen met ons signature menu, aperitief, bijpassend wijn of botanical arrangement, onbeperkt tafelwater en koffie of thee specialiteit met onze home made friandises.

Reserveer een tafel

Zilt Avontuur

De Oude Oesterhaven op Oost was in de 18e eeuw het kloppende hart van de oester en zeewierhandel op Texel. Hier kun je zelf oesters rapen.

Oesters rapen - € 39 

Boek een zilt avontuur onder begeleiding van onze oesterman en leer alles over de oester, de historie, hoe je oesters raapt en.... opent. Uiteraard maakt hij een aantal oesters open onder het genot van een glas Vuurzee, Cuvée Prestige, Vonkelbier. De kosten voor dit zilte avontuur bedragen € 39 p.p.

CUISINE
Eten

Event: Texel Culinair

Het culinaire evenement voor de fijnproevers. In één weekend van 23 - 25 september verzamelen vele restaurants van het eiland zich in de dorpsstraat van de Koog om hun keuken te presenteren aan de gasten van ons eiland. Met dit jaar als thema: herfst. Bekijk alle info en deelnemers online via www.texelculinair.nl 

Kook Atelier Event Menu - € 39 

Geniet op Texel Culinair van een all inn driegangen menu en twee oesters om mee te beginnen. Drie verschillende gerechtjes met een wijn of non alcohol pairing. 

Kook Atelier stand #1 op het plein. 

MICHELIN Gids Nederland 2021

MICHELIN Gids NL 2021

"Duurzaamheid voert de boventoon in deze authentieke stolpboerderij, die smaakvol is ingericht en elf prachtkamers telt. U ervaart er de zoete en zilte geneugten van het Wad. De eigen tuin en zelfpluk worden met een nordic filosofie vermengd met lokale vis en vlees. Hier proeft u de brute kracht van de Texelse natuur."

The considerate collection of SLH

Considerate Collection

Het hotel en restaurant is als gastronomische bestemming in Nederland toegelaten tot ‘the considerate collection’ van de internationale reis-community SLH - Small Luxury Hotels of the world. SLH is verdeeld over negentig landen bestaande uit een selecte 520 hotels waarvan slechts vier andere bestemmingen in Nederland.

Gault & Millau

Gault & Millau

Waar wildpluk en lokale plukken zijn credo vormen. Het Wad beschouwt hij als zijn achtertuin en vormt samen met de natuur op het eiland de inspiratiebron voor zijn ‘botanical en Nordic cuisine’.

Green Key Goud

Green Key Goud

We vragen ons altijd af of iets anders, natuurlijker en dichterbij kan. Bekijk onze MVO - verklaring en alle ins & outs van Green Key Nederland.

Lekker500

Lekker500

Patron-cuisinier Joram Timmerman en zijn brigade blijven presteren. Hun op de Texelse natuur geïnspireerde Dutch Cuisine lijkt onuitputtelijk. De chef blaast ons omver.

Dutch Cuisine

Dutch Cuisine

Samen zetten we de moderne Nederlandse keuken terug op de kaart en koken volgens de 5 principes van Dutch Cuisine: Cultuur, Gezond, Natuur, Kwaliteit en Waarde.

previous arrow
next arrow

Wat kun je verwachten?

 • Groente helden
  Groente helden

  Groente helden

  Er waren eens drie ambitieuze boeren, een visie, een stuk land en een afnemer. Jan, Ellen en Edwin werden de Groentehelden van Texel. We hebben elkaar gevonden in de kracht tussen ambacht, de natuur en fine dining. Van zeekraal tot kool en lamsoor tot radijs. 

 • Farmers
  Farmers

  Farmers

  Wij hebben een passie voor de mooiste ingrediënten en oude ambachten. We werken daarom graag samen met kleine familiebedrijven en gepassioneerde ambachtslieden zoals Boer Jens uit Oost. Hij levert niet alleen rundvlees, rauwe melk en het dubbeldoel koe & lamsvlees. Maar ook verse eitjes als 'onze dames' het te druk hebben. 

 • Bijen
  Bijen

  Bijen

  Bijen zijn zo belangrijk voor de wereld van morgen. In de voortuin nabij de wilde en eetbare bloemen staat hun huis. Wees niet bang, ze zullen je niet lastig vallen. Maar genieten van alle bloemen in de tuin, de bloeiende lamsoor bij de Schorren en prachtige bloementuinen nabij Oost. We kijken nu al uit naar onze eerste eigen honing. 

 • Wildpluk
  Wildpluk

  Wildpluk

  Herontdek de natuur met wildplukken. Ervaar hoe smakelijk de wilde kruiden in de tuunwallen zijn. Van duizendblad tot zuring, fluitekruid en postelein. We gaan er dagelijks op uit om deze kruiden en planten te plukken.  Uiteraard met respect voor de natuur.

 • Van het moment
  Van het moment

  Van het moment

  Je kunt iedere dag kiezen om het anders te doen. En dat doen wij graag. Wij kiezen waar mogelijk voor producten die op dat moment van nature beschikbaar zijn en binnen ‘handbereik’. Zo beperken we de logistieke stromingen, eren we de ambachten en de lokale thuis & professionele producenten. Samen met onze leveranciers kijken we naar wat er groener kan en hoe we onze vraag en hun aanbod het beste op elkaar kunnen afstemmen. 

 • Het Wad
  Het Wad

  Het Wad

  Onze zilte achtertuin kenmerkt zich door stilte en bijzondere vergezichten. De zilte smaak van de Waddenoester zijn niet te missen en een belangrijk onderdeel van ons menu.  Net als de scheermessen, alikruiken en kokkels. Deze rapen wij niet zelf, maar kopen deze lokaal bij onze vis specialist. 

 • Van kop tot staart en graat
  Van kop tot staart en graat

  Van kop tot staart en graat

  Bewust genieten is de basis van ons menu, gedefineerd door contrasten in smaak en structuur. De gerechten geven niet alleen een invulling aan het van 'kop tot staart' principe, maar het menu gaat net een stapje verder; culinair genieten van 'kop tot graat'. 

 • Botanicals
  Botanicals

  Botanicals

  In ons restaurant vind je geen cola of sinas. We creëren graag bijzondere pairings en een alcoholvrij moment hoeft bij ons zeker niet saai te zijn. We maken onze eigen kruiden infusies, kombucha, water kefir en botanical cocktail. Waarom? Omdat het simpelweg anders, spannender en dichterbij is. 

 • Eetbare tuin
  Eetbare tuin

  Eetbare tuin

  Onze tuin is bijna volledig eetbaar en onze bijen snoepen daarvan mee. Van salie tot rimpelroos, kruisbes en de vlier. Pluk gerust wat verse kruiden voor jouw eigen kruidenthee of snoep mee van de aardbeien. In de zilte moestuinbakken vind je onze zilte teelt. Een mooie variant op de conventionele teelten en wel zo duurzaam.  

Bewust genieten

We willen op Oost graag een fijne plek creëren waar rust, genieten en de verbinding met jezelf en de natuur centraal staan. In alles wat we doen, blijven we dichtbij onze eigen natuur. En vragen we ons altijd af of iets anders, beter, dichterbij of bewuster kan. In ons hotel, in ons restaurant het Kook Atelier en bij onze events.

CUISINE

Slapen

Served by nature

In een authentieke Texelse stolpboerderij, op steenworp afstand vanaf de Waddenzee, is ons intieme boutique hotel met twaalf Green Key suites en restaurant gevestigd. Omringd door een eetbare tuin met kruiden, bloemen en zilte moestuin ontdek je bij ons het échte Texel.

Boek een suite

Ontdekken

Ontdekken

Sla de gebaande paden over, ontdek samen ons eiland en voel je een local. Van zilte wildpluk tot oesters rapen of een bijzondere wandeling. Een plek waar zilt & zoet elkaar raken, rust en kwaliteit de boventoon voeren en de natuur het hoogste woord heeft.

Ontdek op Oost