Open menu
Logo Op Oost
Open menu
Served by nature
Served by nature
landingspagina.jpg

het Kook Atelier

In ons restaurant het Kook Atelier kun je genieten van onze Nordic & Botanical Cuisine. 

We zijn op Oost van  november 2022 tot de zomer 2023 gesloten met ons restaurant. Het hotel is wel geopend met de in de achtertuin gelegen suites. In alle rust dus genieten. Ook tijdens de verbouwing.

Culinair genieten kan ook nog steeds! Dat kan op een exclusieve winter editie in Den Burg aan de Vismarkt 2. 

Eten

Diner

In onze nordic & botanical cuisine staat de natuur, kweken, foerageren en conserveren centraal.  Waarbij we veel gebruik maken van wildpluk, verschillende fermentatietechnieken en serveren we vol trots de door onze boer geteelde zilte kruiden en groenten, evenals het vlees en zuivel van op Oost.

Onze vis, schelp en schaaldieren vind je in onze ‘achtertuin’, het Texelse Wad en de zee om ons heen. Zoveel mogelijk van dichtbij, met zo nu en dan een bewust en verantwoord uitstapje naar verder gelegen gebieden.

[ Tijdens de bouw van ons restaurant op Oost tot juli 2023, serveren wij een aangepast menu in onze exclusieve editie in den burg, onze pop up op de eerste verdieping bij Brut Bar Bistro ] 

Paas Lunch

Pasen is het moment om met familie bij elkaar te komen en te genieten van een brunch, lunch, borrel of diner. Ook dit jaar kun je dit moment bij ons in het Kook Atelier vieren. Laat je verrassen door de smaken van het frisse voorjaar. 

Pasen 4 gangen Lunch € 69 |  inclusief amuse & ons huis aperitief 

Maak jouw lunch compleet met een begeleidend wijn- of home made botanical arrangement vanaf € 29

Eten

Menu a la Carte

Kook Atelier a la carte

Tijdens de verbouwing op Oost is ons restaurant in aangepaste vorm geopend in Den Burg. Verheug je op verschillende a la carte gerechten, gedefinieerd door de contrasten in smaak en structuur met ingrediënten van dichtbij.

Reserveer een tafel

Dranken

Wijn & botanicals

Maak de avond compleet met onze home made botanicals. Kies een mooie fles of glas wijn van onze kaart en geniet van de wine tasting bij ons menu.

Reserveer een tafel

Tasting Menu

Tasting Menu> € 74

Geniet van een complete wandeling door onze menukaart met ons 5 gangen verrassingsmenu. De keuken maakt een smakelijke selectie.

Reserveer een tafel
Eten

Exclusieve pop up

Wil je tijdens de verbouwing van ons restaurant op Oost toch nog genieten van onze keuken? Dat kan! Waar? In Den Burg, op de eerste vedieping van Brut Bar Bistro. Net even anders, maar met de smaken die je van ons gewend bent. 

Kook Atelier a la Carte

Frisse, moderne gerechten op bistro wijze geserveerd, waarin nog steeds de natuur het laatste woord heeft. Dit keer een kleine a la carte kaart met ‘guilty pleasures’ omgetoverd tot smakelijke bewuste gerechten. Krachtige smaken, samenzijn, genieten, goede gesprekken, een lekkere buzz en mooie wijnen.

Kun je echt niet kiezen? Laat je dan verrassen met ons 5 gangen tasting menu. 

Voorgerechten

Kook Atelier a la carte Menu

We serveren een garnalen cocktail, koningsvis, gepofte biet en langoustines.

Reserveer een tafel

Hoofdgerechten

Menu a la carte

Als hoofdgerecht kun je kiezen uit vis van het moment, Rib - eye, knolselderij of Hollandse boerderij eend.

Reserveer een tafel

Dessert

Menu a la carte>

Sluit de avond af met een mooi kaasassortiment, tarte tartin, witte chocolade en espresso martini.

Reserveer een tafel

Wat kun je verwachten?

 • Groente helden
  Groente helden

  Groente helden

  Er waren eens drie ambitieuze boeren, een visie, een stuk land en een afnemer. Jan, Ellen en Edwin werden de Groentehelden van Texel. We hebben elkaar gevonden in de kracht tussen ambacht, de natuur en fine dining. Van zeekraal tot kool en lamsoor tot radijs. 

 • Farmers
  Farmers

  Farmers

  Wij hebben een passie voor de mooiste ingrediënten en oude ambachten. We werken daarom graag samen met kleine familiebedrijven en gepassioneerde ambachtslieden zoals Boer Jens uit Oost. Hij levert niet alleen rundvlees, rauwe melk en het dubbeldoel koe & lamsvlees. Maar ook verse eitjes als 'onze dames' het te druk hebben. 

 • Bijen
  Bijen

  Bijen

  Bijen zijn zo belangrijk voor de wereld van morgen. In de voortuin nabij de wilde en eetbare bloemen staat hun huis. Wees niet bang, ze zullen je niet lastig vallen. Maar genieten van alle bloemen in de tuin, de bloeiende lamsoor bij de Schorren en prachtige bloementuinen nabij Oost. We kijken nu al uit naar onze eerste eigen honing. 

 • Wildpluk
  Wildpluk

  Wildpluk

  Herontdek de natuur met wildplukken. Ervaar hoe smakelijk de wilde kruiden in de tuunwallen zijn. Van duizendblad tot zuring, fluitekruid en postelein. We gaan er dagelijks op uit om deze kruiden en planten te plukken.  Uiteraard met respect voor de natuur.

 • Van het moment
  Van het moment

  Van het moment

  Je kunt iedere dag kiezen om het anders te doen. En dat doen wij graag. Wij kiezen waar mogelijk voor producten die op dat moment van nature beschikbaar zijn en binnen ‘handbereik’. Zo beperken we de logistieke stromingen, eren we de ambachten en de lokale thuis & professionele producenten. Samen met onze leveranciers kijken we naar wat er groener kan en hoe we onze vraag en hun aanbod het beste op elkaar kunnen afstemmen. 

 • Het Wad
  Het Wad

  Het Wad

  Onze zilte achtertuin kenmerkt zich door stilte en bijzondere vergezichten. De zilte smaak van de Waddenoester zijn niet te missen en een belangrijk onderdeel van ons menu.  Net als de scheermessen, alikruiken en kokkels. Deze rapen wij niet zelf, maar kopen deze lokaal bij onze vis specialist. 

 • Van kop tot staart en graat
  Van kop tot staart en graat

  Van kop tot staart en graat

  Bewust genieten is de basis van ons menu, gedefineerd door contrasten in smaak en structuur. De gerechten geven niet alleen een invulling aan het van 'kop tot staart' principe, maar het menu gaat net een stapje verder; culinair genieten van 'kop tot graat'. 

 • Botanicals
  Botanicals

  Botanicals

  In ons restaurant vind je geen cola of sinas. We creëren graag bijzondere pairings en een alcoholvrij moment hoeft bij ons zeker niet saai te zijn. We maken onze eigen kruiden infusies, kombucha, water kefir en botanical cocktail. Waarom? Omdat het simpelweg anders, spannender en dichterbij is. 

 • Eetbare tuin
  Eetbare tuin

  Eetbare tuin

  Onze tuin is bijna volledig eetbaar en onze bijen snoepen daarvan mee. Van salie tot rimpelroos, kruisbes en de vlier. Pluk gerust wat verse kruiden voor jouw eigen kruidenthee of snoep mee van de aardbeien. In de zilte moestuinbakken vind je onze zilte teelt. Een mooie variant op de conventionele teelten en wel zo duurzaam.  

Zilt Avontuur

De Oude Oesterhaven op Oost was in de 18e eeuw het kloppende hart van de oester en zeewierhandel op Texel. Hier kun je zelf oesters rapen.

Oesters rapen - € 39 

Boek een zilt avontuur onder begeleiding van onze oesterman en leer alles over de oester, de historie, hoe je oesters raapt en.... opent. Uiteraard maakt hij een aantal oesters open onder het genot van een glas Vuurzee, Cuvée Prestige, Vonkelbier. De kosten voor dit zilte avontuur bedragen € 39 p.p.

CUISINE

Bewust genieten

We willen op Oost graag een fijne plek creëren waar rust, genieten en de verbinding met jezelf en de natuur centraal staan. In alles wat we doen, blijven we dichtbij onze eigen natuur. En vragen we ons altijd af of iets anders, beter, dichterbij of bewuster kan. In ons hotel, in ons restaurant het Kook Atelier en bij onze events.

CUISINE

Slapen

Served by nature

In een authentieke Texelse stolpboerderij, op steenworp afstand vanaf de Waddenzee, is ons intieme boutique hotel met twaalf Green Key suites en restaurant gevestigd. Omringd door een eetbare tuin met kruiden, bloemen en zilte moestuin ontdek je bij ons het échte Texel.

Boek een suite

Ontdekken

Ontdekken

Sla de gebaande paden over, ontdek samen ons eiland en voel je een local. Van zilte wildpluk tot oesters rapen of een bijzondere wandeling. Een plek waar zilt & zoet elkaar raken, rust en kwaliteit de boventoon voeren en de natuur het hoogste woord heeft.

Ontdek op Oost