Open menu
Logo Op Oost
Open menu
Sleep on nature
Sleep on nature
landingspagina.jpg

The perfect escape

Verlaat de gebaande paden en laat je verwonderen op Oost. Boek één van onze twaalf farm chique suites en geniet van intense vergezichten, rust, ruimte en vrijheid. Op slechts vijf minuutjes lopen vanaf het Texelse Wad, vind je op Oost. Laat de hectiek van de dag voor wat het is en boek jouw perfecte escape.

** Ons restaurant het Kook Atelier is tot 31 oktober op Oost geopend, daarna in een exclusieve winter locatie. ** 

Boutique hotel

MAGISCHE STILTE EN RUST

Kom tot rust, verwonder je over de bijzondere vergezichten, dwaal rond door de eetbare tuin en geniet van onze nordic & botanical cuisine in restaurant het Kook Atelier. Een bijzondere plek aan het Texelse Wad.

Boek een suite

TUIN SUITES

BAREFOOT LUXURY

Ons hotel herbergt 8 unieke suites van waaruit je direct met je blote voetjes de tuin in stapt. In alle tuin suites vind je originele kenmerken van de originele stolp en wierschuur terug. Kies je voor een lodge met vide of liever voor 'farm chique wellness' met een vrijstaand bad in je kamer?

De Tuin Suites

Arrangement

CULI ESCAPE

Ook tijdens de sluiting van ons restaurant kun je van een compleet culinair verblijf genieten. Verblijf op Oost en diner in ons winter restaurant in Den burg.

restaurant

Hotel

Bewust genieten

We willen op Oost graag een fijne plek creëren waar rust, genieten en de verbinding met jezelf en de natuur centraal staan. In alles wat we doen, blijven we dichtbij onze eigen natuur. En vragen we ons altijd af of iets anders, beter, dichterbij of bewuster kan. In ons hotel, in ons restaurant het Kook Atelier en bij onze events.

Image

De voorpret kan bijna beginnen

We vinden het belangrijk dat iedereen in alle vrijheid kan genieten. Daarom een paar spelregels voor je verblijf op Oost:

  • Honden zijn niet toegestaan, we hebben namelijk loslopende kippen. De hele tuin is eetbaar, dat is helaas geen match met de enthousiaste viervoeters. 
  • Op Oost is een culinaire getaway, geen familiehotel
  • We hebben een heerlijk restaurant, het Kook Atelier. We vragen je daarom geen eigen dranken of etenswaren mee te nemen. Dit is niet van toepassing tijdens de wintersluiting. Dan is er een honestybar aanwezig en een minibar op de kamer. 
  • Als je kruiden plukt of oesters raapt; pak alleen wat je werkelijk opeet. 
  • Parkeer op ons eigen parkeerterrein.
  • In de weekenden en vakanties wordt er niet gebouwd en kun je in alle rust blijven genieten. 
  • Het belangrijkste; voel je thuis en geniet!

Het stoere outdoor zusje: 'vlakbij Oost'

Weiland, paarden, Schotse hooglanders.... En omgeven door het groen. Dat kan jouw uitzicht zijn.

Op slechts een steenworp afstand van ons boutique hotel 'op Oost' vind je het stoere zusje 'vlakbij Oost'. Een ruime range suite met een ensuite slaapkamer, omgeven door groen, met eigen ingang, terrasje en op loopafstand van diverse restaurantjes, café en cultuur momenten. 

  • Boekbaar vanaf € 125 per nacht exclusief ontbijt. 
  • Let op; dit is een andere locatie dan het boutique hotel en restaurant. 
Culi Winter Escape

Culi Winter Escape

De winter.... een periode van rust, stilte, je terugtrekken. En waar kan dat beter dan op Texel? Laat je verwonderen door de leegte van het Wad. Even helemaal ertussenuit, juist nu het eiland zo rustig is. En voor je het weet heb je het strand helemaal voor jezelf alleen. 

Culi Winter Escape

Kom in twee overnachtingen helemaal tot rust en geniet iedere ochtend van ons Farmers ontbijt. Ervaar een fijn welkom met een fles cava met bits & bites op de kamer. En geniet vrijdagavond van ons Tasting Menu in onze exclusieve winter pop up in Den Burg; het Kook Atelier a la carte. Uiteraard dragen wij bij aan het vervoer en ontvang je 25% korting op een rit met de taxi. 

Reserveren - vanaf € 225 p.p.
Dit arrangement is uitsluitend boekbaar op vrijdag & zaterdag tot 15 februari 2023, via een persoonlijke reservering via info@opoost.nl of 0222-729088. Prijs is afhankelijk van de suite en periode naar keus. 

MICHELIN Gids Nederland 2021

MICHELIN Gids NL 2021

"Duurzaamheid voert de boventoon in deze authentieke stolpboerderij, die smaakvol is ingericht en elf prachtkamers telt. U ervaart er de zoete en zilte geneugten van het Wad. De eigen tuin en zelfpluk worden met een nordic filosofie vermengd met lokale vis en vlees. Hier proeft u de brute kracht van de Texelse natuur."

The considerate collection of SLH

Considerate Collection

Het hotel en restaurant is als gastronomische bestemming in Nederland toegelaten tot ‘the considerate collection’ van de internationale reis-community SLH - Small Luxury Hotels of the world. SLH is verdeeld over negentig landen bestaande uit een selecte 520 hotels waarvan slechts vier andere bestemmingen in Nederland.

Gault & Millau

Gault & Millau

Waar wildpluk en lokale plukken zijn credo vormen. Het Wad beschouwt hij als zijn achtertuin en vormt samen met de natuur op het eiland de inspiratiebron voor zijn ‘botanical en Nordic cuisine’.

Green Key Goud

Green Key Goud

We vragen ons altijd af of iets anders, natuurlijker en dichterbij kan. Bekijk onze MVO - verklaring en alle ins & outs van Green Key Nederland.

Lekker500

Lekker500

Patron-cuisinier Joram Timmerman en zijn brigade blijven presteren. Hun op de Texelse natuur geïnspireerde Dutch Cuisine lijkt onuitputtelijk. De chef blaast ons omver.

Dutch Cuisine

Dutch Cuisine

Samen zetten we de moderne Nederlandse keuken terug op de kaart en koken volgens de 5 principes van Dutch Cuisine: Cultuur, Gezond, Natuur, Kwaliteit en Waarde.

previous arrow
next arrow

Eten

Served by nature

In onze keuken komen ruwe ambacht en fine dining samen met een Nordic inslag van kweken, foerageren en conserveren. Ervaar ons 'Served by Nature' gedachtengoed. Welkom in restaurant het Kook Atelier.

Het Kook Atelier

Ontdekken

Ontdekken

Sla de gebaande paden over, ontdek samen ons eiland en voel je een local. Van zilte wildpluk tot oesters rapen of een bijzondere wandeling. Een plek waar zilt & zoet elkaar raken, rust en kwaliteit de boventoon voeren en de natuur het hoogste woord heeft.

Ontdek op Oost