Verlaat de gebaande paden en laat je verwonderen op Oost. Boek één van onze farm chique suites en geniet van intense vergezichten, rust, ruimte en vrijheid op slechts vijf minuutjes lopen van het Wad.
Tijdens de verbouwing van ons restaurant het Kook Atelier op Oost kun je in onze suites & lodges achterin de tuin, nog even heerlijk genieten van het ontwakende voorjaar, het eiland en onze fijne plek. Tijdens de verbouwing ontvang je 20% korting op een doordeweeks verblijf.
In deze periode serveren wij een outdoor shared dining menu in onze achtertuin en kas.
We willen op Oost graag een fijne plek creëren waar rust, genieten en de verbinding met jezelf en de natuur centraal staan. In alles wat we doen, blijven we dichtbij onze eigen natuur. En vragen we ons altijd af of iets anders, beter, dichterbij of bewuster kan. In ons hotel, in ons restaurant het Kook Atelier en bij onze events.
In onze nordic & botanical cuisine van het Kook Atelier staat de natuur, kweken, foerageren en conserveren centraal. Waarbij we veel gebruik maken van wildpluk, verschillende fermentatietechnieken en serveren we vol trots de door onze boer geteelde zilte kruiden en groenten, evenals het vlees en zuivel van op Oost.
Onze vis, schelp en schaaldieren vind je in onze ‘achtertuin’, het Texelse Wad en de zee om ons heen. Zoveel mogelijk van dichtbij, met zo nu en dan een bewust en verantwoord uitstapje naar verder gelegen gebieden.
[ Tijdens de bouw van ons restaurant op Oost, serveren wij tot de heropening in augustus een aangepast concept: Kook Atelier Outdoor]
Weiland, paarden, Schotse hooglanders.... En omgeven door het groen. Dat kan jouw uitzicht zijn.
Op slechts een steenworp afstand van ons boutique hotel 'op Oost' vind je het stoere zusje 'vlakbij Oost'. Een ruime suite omgeven door groen, met eigen ingang, terrasje en op loopafstand van diverse restaurantjes, café en cultuur momenten.
De bouw van het restaurant is aan de geheel andere zijde van de tuin. Je verblijft in de tuin suites & lodges in de achtertuin met een prachtig uitzicht naar de Waddenzee dijk.
En in augustus heropenen we ons restaurant in een prachtig pand met authentieke kenmerken van de boerderij, waar onze botanical & nordic cuisine volledig tot zijn recht komt. Tot die tijd serveren we een apart concept voor onze hotelgasten.
We zullen er ook niet omheen draaien. Natuurlijk is het ook bij ons soms hard werken. Maar we doen dit wel écht met elkaar. Het is voor ons daarom belangrijker dat je de juiste mindset hebt, dan het juiste papiertje. Even wat steekwoorden….
Je hebt een open kijk op de wereld, met een hands on mentaliteit. Je bent bewust, flexibel, diervriendelijk, verantwoordelijk en creatief. Daarnaast ben je bereid om volgens de Green Key normen ++ te werken en zie je het werk als een team effort.
Je denkt in mogelijkheden en vindt jouw leven naast het werk net zo belangrijk als het leven op het werk. En door samen die juiste balans te vinden, staan wij iedere dag fris & fruitig te trappelen om met elkaar het weer nét even anders en bewuster te doen.
Onze 'Oostories' zijn verhalen van onszelf, van gasten en van partners over alles wat er zich op en om ons boutique hotel afspeelt. Stories, op Oost dus. Veel leesplezier.
Waarom houden mensen van bacon? Bij velen loopt het water al in de mond wanneer zij er aan denken. De combinatie van zout, zoet, vet en rook is het geheim. Maar deze combinatie is niet enkel aan de varkensbuik voorbehouden. Ook een mooie vis wordt heerlijk wanneer deze op dezelfde manier wordt bereid. Een lekker wit wijntje erbij en het leven is goed.
Wil je onze eetbare wereld ontdekken? op Oost nemen we je graag mee langs alle tuunwallen, weilanden, duinpannen en de uiteinden van het wad. Samen op zoek naar…. wilde kruiden, groenten, bloemen, paddestoelen en zoveel ander moois.
We nemen je mee op zilt avontuur. Lees onderstaand recept en laat je verwonderen… op Oost.
We vinden het heel bijzonder om jou te ontmoeten en je weer terug te zien op Oost. Volg ons op instagram, meld je aan voor de updates per email en blijf zo op de hoogte van het nieuwe menu, wat de kippen hebben meegemaakt vandaag en wat de natuur op dit moment serveert.