Open menu
Logo Op Oost
Open menu
Sleep on nature
Sleep on nature
landingspagina.jpg

The perfect escape

Verlaat de gebaande paden en laat je verwonderen op Oost. Boek één van onze farm chique suites en geniet van intense vergezichten, rust, ruimte en vrijheid op slechts vijf minuutjes lopen van het Wad.

Tijdens de verbouwing van ons restaurant het Kook Atelier op Oost kun je in onze suites & lodges achterin de tuin, nog even heerlijk genieten van het ontwakende voorjaar, het eiland en onze fijne plek. Tijdens de verbouwing ontvang je 20% korting op een doordeweeks verblijf.

In deze periode serveren wij een outdoor shared dining menu in onze achtertuin en kas. 

 

Boutique hotel

MAGISCHE STILTE EN RUST

Kom tot rust, verwonder je over de bijzondere vergezichten, dwaal rond door de eetbare tuin en geniet van onze nordic & botanical cuisine in restaurant het Kook Atelier. Een bijzondere plek aan het Texelse Wad.

Boek een suite

TUIN SUITES

BAREFOOT LUXURY

Ons hotel herbergt 8 unieke suites van waaruit je direct met je blote voetjes de tuin in stapt. In alle tuin suites vind je originele kenmerken van de originele stolp en wierschuur terug. Kies je voor een lodge met vide of liever voor 'farm chique wellness' met een vrijstaand bad in je kamer?

De Tuin Suites

Arrangement

CULI ESCAPE

Maak jouw verblijf op Oost compleet en geniet van onze Nordic & Botanical Cuisine.

restaurant

Bewust genieten

We willen op Oost graag een fijne plek creëren waar rust, genieten en de verbinding met jezelf en de natuur centraal staan. In alles wat we doen, blijven we dichtbij onze eigen natuur. En vragen we ons altijd af of iets anders, beter, dichterbij of bewuster kan. In ons hotel, in ons restaurant het Kook Atelier en bij onze events.

Image

Ons restaurant

In onze nordic & botanical cuisine van het Kook Atelier staat de natuur, kweken, foerageren en conserveren centraal.  Waarbij we veel gebruik maken van wildpluk, verschillende fermentatietechnieken en serveren we vol trots de door onze boer geteelde zilte kruiden en groenten, evenals het vlees en zuivel van op Oost.

Onze vis, schelp en schaaldieren vind je in onze ‘achtertuin’, het Texelse Wad en de zee om ons heen. Zoveel mogelijk van dichtbij, met zo nu en dan een bewust en verantwoord uitstapje naar verder gelegen gebieden.

[ Tijdens de bouw van ons restaurant op Oost, serveren wij tot de heropening in augustus een aangepast concept: Kook Atelier Outdoor] 

Het stoere outdoor zusje: 'vlakbij Oost'

Weiland, paarden, Schotse hooglanders.... En omgeven door het groen. Dat kan jouw uitzicht zijn.

Op slechts een steenworp afstand van ons boutique hotel 'op Oost' vind je het stoere zusje 'vlakbij Oost'. Een ruime suite omgeven door groen, met eigen ingang, terrasje en op loopafstand van diverse restaurantjes, café en cultuur momenten. 

 • Boekbaar vanaf € 125 per nacht exclusief ontbijt. 
 • Let op; dit is een andere locatie dan het boutique hotel en restaurant. 
Image

De verbouwing

De bouw van het restaurant is aan de geheel andere zijde van de tuin. Je verblijft in de tuin suites & lodges in de achtertuin met een prachtig uitzicht naar de Waddenzee dijk. 

En in augustus heropenen we ons restaurant in een prachtig pand met authentieke kenmerken van de boerderij, waar onze botanical & nordic cuisine volledig tot zijn recht komt. Tot die tijd serveren we een apart concept voor onze hotelgasten. 

Vacatures op Oost

We zullen er ook niet omheen draaien. Natuurlijk is het ook bij ons soms hard werken. Maar we doen dit wel écht met elkaar. Het is voor ons daarom belangrijker dat je de juiste mindset hebt, dan het juiste papiertje. Even wat steekwoorden….

Je hebt een open kijk op de wereld, met een hands on mentaliteit. Je bent bewust, flexibel, diervriendelijk, verantwoordelijk en creatief. Daarnaast ben je bereid om volgens de Green Key normen ++ te werken en zie je het werk als een team effort.

Je denkt in mogelijkheden en vindt jouw leven naast het werk net zo belangrijk als het leven op het werk. En door samen die juiste balans te vinden, staan wij iedere dag fris & fruitig te trappelen om met elkaar het weer nét even anders en bewuster te doen. 

Image

Eten

Served by nature

In onze keuken komen ruwe ambacht en fine dining samen met een Nordic inslag van kweken, foerageren en conserveren. Ervaar ons 'Served by Nature' gedachtengoed. Welkom in restaurant het Kook Atelier.

Het Kook Atelier

Ontdekken

Ontdekken

Sla de gebaande paden over, ontdek samen ons eiland en voel je een local. Van zilte wildpluk tot oesters rapen of een bijzondere wandeling. Een plek waar zilt & zoet elkaar raken, rust en kwaliteit de boventoon voeren en de natuur het hoogste woord heeft.

Ontdek op Oost
MICHELIN Gids Nederland 2021

MICHELIN Gids NL

"Duurzaamheid voert de boventoon in deze authentieke stolpboerderij, die smaakvol is ingericht en elf prachtkamers telt. U ervaart er de zoete en zilte geneugten van het Wad. De eigen tuin en zelfpluk worden met een nordic filosofie vermengd met lokale vis en vlees. Hier proeft u de brute kracht van de Texelse natuur."

The considerate collection of SLH

Considerate Collection

Het hotel en restaurant is als gastronomische bestemming in Nederland toegelaten tot ‘the considerate collection’ van de internationale reis-community SLH - Small Luxury Hotels of the world. SLH is verdeeld over negentig landen bestaande uit een selecte 520 hotels waarvan slechts vier andere bestemmingen in Nederland.

Gault & Millau

Gault & Millau 14pnt

Waar wildpluk en lokale plukken zijn credo vormen. Het Wad beschouwt hij als zijn achtertuin en vormt samen met de natuur op het eiland de inspiratiebron voor zijn ‘botanical en Nordic cuisine’.

Green Key Goud

Green Key Goud

We vragen ons altijd af of iets anders, natuurlijker en dichterbij kan. Bekijk onze MVO - verklaring en alle ins & outs van Green Key Nederland.

Lekker500

Lekker500 #73

Patron-cuisinier Joram Timmerman en zijn brigade blijven presteren. Hun op de Texelse natuur geïnspireerde Dutch Cuisine lijkt onuitputtelijk. De chef blaast ons omver.

Dutch Cuisine

Dutch Cuisine

Samen zetten we de moderne Nederlandse keuken terug op de kaart en koken volgens de 5 principes van Dutch Cuisine: Cultuur, Gezond, Natuur, Kwaliteit en Waarde.

previous arrow
next arrow

Oostories

Onze 'Oostories' zijn verhalen van onszelf, van gasten en van partners over alles wat er zich op en om ons boutique hotel afspeelt. Stories, op Oost dus. Veel leesplezier.

 • Vis roken
  Vis roken

  Vis roken

  Waarom houden mensen van bacon? Bij velen loopt het water al in de mond wanneer zij er aan denken. De combinatie van zout, zoet, vet en rook is het geheim. Maar deze combinatie is niet enkel aan de varkensbuik voorbehouden. Ook een mooie vis wordt heerlijk wanneer deze op dezelfde manier wordt bereid. Een lekker wit wijntje erbij en het leven is goed.

  Lees verder

 • Wildpluk | Zuring
  Wildpluk | Zuring

  Wildpluk | Zuring

  Wil je onze eetbare wereld ontdekken? op Oost nemen we je graag mee langs alle tuunwallen, weilanden, duinpannen en de uiteinden van het wad. Samen op zoek naar…. wilde kruiden, groenten, bloemen, paddestoelen en zoveel ander moois. 

  Lees verder

 • Zilt avontuur
  Zilt avontuur

  Zilt avontuur

  We nemen je mee op zilt avontuur. Lees onderstaand recept en laat je verwonderen… op Oost. 

  Lees verder

Alle verhalen

Alle verhalen

Innercircle

We vinden het heel bijzonder om jou te ontmoeten en je weer terug te zien op Oost. Volg ons op instagram, meld je aan voor de updates per email en blijf zo op de hoogte van het nieuwe menu, wat de kippen hebben meegemaakt vandaag en wat de natuur op dit moment serveert. 

Ik wil graag de nieuwsbrief van Op Oost ontvangen