Verlaat de gebaande paden en laat je verwonderen Op Oost. Boek één van onze farm chique suites en geniet van intense vergezichten, rust, ruimte en vrijheid op slechts vijf minuutjes lopen van het Texelse Wad.
Tijdens de inrichting van ons restaurant het Kook Atelier Op Oost, kun je in onze luxe suites & lodges achterin de tuin culinair overnachten en nog even heerlijk genieten van de rust, het eiland en onze fijne plek. Tot 1 augustus ontvang je 20% korting op een doordeweeks verblijf.
Op 10 augustus heropend ons restaurant. Tot die tijd kun je uiteraard genieten van onze lounge, tuin en day bites & snacks.
We willen op Oost graag een fijne plek creëren waar rust, genieten en de verbinding met jezelf en de natuur centraal staan. In alles wat we doen, blijven we dichtbij onze eigen natuur. En vragen we ons altijd af of iets anders, beter, dichterbij of bewuster kan. In ons hotel, in ons restaurant het Kook Atelier en bij onze events.
In onze nordic & botanical cuisine van het Kook Atelier staat de natuur, kweken, foerageren en conserveren centraal. We maken hierbij veel gebruik van wildpluk en verschillende fermentatietechnieken. Vol trots serveren we de door onze boer geteelde zilte kruiden en groenten.
Onze vis, schelp en schaaldieren vind je in onze ‘achtertuin’, het Texelse Wad en de zee om ons heen. Zoveel mogelijk van dichtbij, met zo nu en dan een bewust en verantwoord uitstapje naar verder gelegen gebieden.
[ Tijdens de inrichting van ons restaurant het Kook Atelier Op Oost, serveren wij tot 10 augustus geen diner. Uiteraard kun je wel genieten van ons ontbijt en day bites & drinks.]
Weiland, paarden, Schotse hooglanders.... En omgeven door het groen. Dat kan jouw uitzicht zijn.
Op slechts een steenworp afstand van ons boutique hotel 'op Oost' vind je het stoere zusje 'vlakbij Oost'. Een ruime luxe suite omgeven door groen, met eigen ingang, terrasje en op loopafstand van diverse restaurantjes, cafés en cultuurmomenten.
Je verblijft in de tuin suites & lodges in de achtertuin met een prachtig uitzicht naar de Waddenzee dijk.
Op 10 augustus heropenen we ons restaurant in een prachtig pand met authentieke kenmerken van de boerderij, waar onze botanical & nordic cuisine volledig tot zijn recht komt.
We zullen er ook niet omheen draaien. Natuurlijk is het ook bij ons soms hard werken. Maar we doen dit wel écht met elkaar. Het is voor ons daarom belangrijker dat je de juiste mindset hebt, dan het juiste papiertje. Even wat steekwoorden….
Je hebt een open kijk op de wereld, met een hands on mentaliteit. Je bent bewust, flexibel, diervriendelijk, verantwoordelijk en creatief. Daarnaast ben je bereid om volgens de Green Key normen ++ te werken en zie je het werk als een team effort.
Je denkt in mogelijkheden en vindt jouw leven naast het werk net zo belangrijk als het leven op het werk. En door samen die juiste balans te vinden, staan wij iedere dag fris & fruitig te trappelen om met elkaar het weer nét even anders en bewuster te doen.
Onze 'Oostories' zijn verhalen van onszelf, van gasten en van partners over alles wat er zich op en om ons boutique hotel op Texel afspeelt. Stories, Op Oost dus. Veel leesplezier.
Waarom houden mensen van bacon? Bij velen loopt het water al in de mond wanneer zij er aan denken. De combinatie van zout, zoet, vet en rook is het geheim. Maar deze combinatie is niet enkel aan de varkensbuik voorbehouden. Ook een mooie vis wordt heerlijk wanneer deze op dezelfde manier wordt bereid. Een lekker wit wijntje erbij en het leven is goed.
Wil je onze eetbare wereld ontdekken? op Oost nemen we je graag mee langs alle tuunwallen, weilanden, duinpannen en de uiteinden van het wad. Samen op zoek naar…. wilde kruiden, groenten, bloemen, paddestoelen en zoveel ander moois.
We nemen je mee op zilt avontuur. Lees onderstaand recept en laat je verwonderen… op Oost.
We vinden het heel bijzonder om jou te ontmoeten en je weer terug te zien in ons Hotel Op Oost of ons restaurant het Kook Atelier. Volg ons op instagram, meld je aan voor de updates per e-mail en blijf zo op de hoogte van het nieuwe menu, wat de kippen hebben meegemaakt vandaag en wat de natuur op dit moment serveert.