Open menu
Logo Op Oost
Open menu
Sleep on nature
Sleep on nature
landingspagina.jpg

The perfect escape

Verlaat de gebaande paden en laat je verwonderen op Oost. Boek één van onze twaalf farm chique suites en geniet van intense vergezichten, rust, ruimte en vrijheid. Op slechts vijf minuutjes lopen vanaf het Texelse Wad, vind je op Oost. Laat de hectiek van de dag voor wat het is en boek jouw perfecte escape.

Boutique hotel

MAGISCHE STILTE EN RUST

Kom tot rust, verwonder je over de bijzondere vergezichten, dwaal rond door de eetbare tuin en geniet van onze nordic & botanical cuisine in restaurant het Kook Atelier. Een bijzondere plek aan het Texelse Wad.

Boek een suite

TUIN SUITES

BAREFOOT LUXURY

Ons hotel herbergt 8 unieke suites van waaruit je direct met je blote voetjes de tuin in stapt. In alle tuin suites vind je originele kenmerken van de originele stolp en wierschuur terug. Kies je voor een lodge met vide of liever voor 'farm chique wellness' met een vrijstaand bad in je kamer?

De Tuin Suites

Farm Suites

ROOM WITH A VIEW

De 4 Farm Suites bevinden zich allemaal op de eerste verdieping van onze 18e eeuwse stolpboerderij. Kom je slapen in onze loft, in de nok van de boerderij, of kies je voor een wellness kamer met bad en uitzicht over de landerijen?

De Farm Suites

Hotel

Bewust genieten

We willen op Oost graag een fijne plek creëren waar rust, genieten en de verbinding met jezelf en de natuur centraal staan. In alles wat we doen, blijven we dichtbij onze eigen natuur. En vragen we ons altijd af of iets anders, beter, dichterbij of bewuster kan. In ons hotel, in ons restaurant het Kook Atelier en bij onze events.

Culi Escape Arrangement

Culi Escape Arrangement

Uitwaaien, bijkomen en opladen... en dat in één nacht. Daar mag een culinair moment natuurlijk niet in ontbreken. 

Verblijf één nacht op Oost en wordt ontvangen met glas cava op de kamer en zilte bits & bites to share, geniet vervolgens van het signature vijftien smaakmomenten, "Served by Nature" diner in ons restaurant; het Kook Atelier. Na deze nacht geniet je van ons Farmers ontbijt. 

Reserveren - vanaf € 229 p.p.
Dit arrangement is boekbaar op maandag en dinsdag en vanaf oktober ook op de zondag, de prijs is afhankelijk van type suite en periode. En uitsluitend boekbaar via een persoonlijke reservering via info@opoost.nl of 0222-729088 

Oester & Vuurzee Arrangement

Oester & Vuurzee Arrangement

Ontdek Oost op haar mooist en proef de zilte zaligheden van het Texelse Wad. 

Verblijf één nacht op Oost en wordt ontvangen met een fles Cava of Vuurzee met zilte bits & bites to share. Ga met onze oesterman op Zilt Avontuur, oesters rapen en geniet onbeperkt van de verse oesters. Na deze nacht geniet je van ons Farmers ontbijt. 

Reserveren - vanaf €  150 p.p. 
Dit arrangement is boekbaar op donderdag en zondag de prijs is afhankelijk van type suite en periode. Uitsluitend boekbaar via een persoonlijke reservering via info@opoost.nl of 0222-729088 

Culi XL Weekend Arrangement

Culi XL Weekend Arrangement

De perfecte weekend XL escape!

Kom in drie overnachtingen helemaal tot rust en geniet iedere ochtend van ons Farmers ontbijt. Proef in de een Texels welkom met zilte bits & bites en een fles cava op de kamer. En geniet vrijdagavond (of in oktober op zondagavond) van ons signature "Served by Nature" menu met vijftien smaakmomenten in ons restaurant; het Kook Atelier. Op zondag ga je op Zilt Avontuur; ontdek het Texelse Wad met onze oesterman en geneit je van verse oesters en een glas Vuurzee vonkelbier. 

Reserveren - vanaf € 439 p.p.
Verblijf t/m 31 oktober op vrijdag t/m maandag op Oost, de prijs is afhankelijk van type suite en periode. Dit arrangement is uitsluitend boekbaar via een persoonlijke reservering via info@opoost.nl of 0222-729088

Retreat

Retreat

Back to your nature - 2 & 3 oktober 2022
Herontdek jouw eigen natuur tijdens ons tweedaags Back to your Nature retreat op Oost, gelegen op het magische Texel. Samen met Leoniek Bontje organiseren wij een tweedaags retreat waarin we gaan wildplukken, de volle maan bewonderen, verschillende gave DIY momenten creëren en de dag afsluiten met een culinaire ontdekkingstocht langs alle elementen. De krachten van de Texelse natuur spelen de hoofdrol.... Verwonder, geniet en omarm dit moment vol natuur magie. 
 

Een compleet tweedaags retreat waarin de natuur het hoogste en laatste woord  heeft. 

Verblijf in boutique hotel op Oost op basis van een gedeelde kamer (bedden los geplaatst) met ontbijt
6 gangen Served by Nature diner met aperitief en tafelwater 
DIY workshops, Wildpluk wandeling & picknick, Kampvuursessie met smudging, trommel & zang

Vanaf 399 p.p. (op basis van 2 personen bezetting suite, € 169 o.b.v éénpersoonsbezetting)

Reserveren & info:
Stuur een berichtje naar events@opoost.nl en ontvang alle informatie. 

previous arrow
next arrow
Image

De voorpret kan bijna beginnen

We vinden het belangrijk dat iedereen in alle vrijheid kan genieten. Daarom een paar spelregels voor je verblijf op Oost:

  • Honden zijn niet toegestaan, we hebben namelijk loslopende kippen & pauwen. De hele tuin is eetbaar, dat is helaas geen match met de enthousiaste viervoeters. 
  • Op Oost is een culinaire getaway, geen familiehotel
  • We hebben een heerlijk restaurant, het Kook Atelier. We vragen je daarom geen eigen dranken of etenswaren mee te nemen. 
  • Als je kruiden plukt of oesters raapt; pak alleen wat je werkelijk opeet. 
  • Het belangrijkste; voel je thuis en geniet!
MICHELIN Gids Nederland 2021

MICHELIN Gids NL 2021

"Duurzaamheid voert de boventoon in deze authentieke stolpboerderij, die smaakvol is ingericht en elf prachtkamers telt. U ervaart er de zoete en zilte geneugten van het Wad. De eigen tuin en zelfpluk worden met een nordic filosofie vermengd met lokale vis en vlees. Hier proeft u de brute kracht van de Texelse natuur."

The considerate collection of SLH

Considerate Collection

Het hotel en restaurant is als gastronomische bestemming in Nederland toegelaten tot ‘the considerate collection’ van de internationale reis-community SLH - Small Luxury Hotels of the world. SLH is verdeeld over negentig landen bestaande uit een selecte 520 hotels waarvan slechts vier andere bestemmingen in Nederland.

Gault & Millau

Gault & Millau

Waar wildpluk en lokale plukken zijn credo vormen. Het Wad beschouwt hij als zijn achtertuin en vormt samen met de natuur op het eiland de inspiratiebron voor zijn ‘botanical en Nordic cuisine’.

Green Key Goud

Green Key Goud

We vragen ons altijd af of iets anders, natuurlijker en dichterbij kan. Bekijk onze MVO - verklaring en alle ins & outs van Green Key Nederland.

Lekker500

Lekker500

Patron-cuisinier Joram Timmerman en zijn brigade blijven presteren. Hun op de Texelse natuur geïnspireerde Dutch Cuisine lijkt onuitputtelijk. De chef blaast ons omver.

Dutch Cuisine

Dutch Cuisine

Samen zetten we de moderne Nederlandse keuken terug op de kaart en koken volgens de 5 principes van Dutch Cuisine: Cultuur, Gezond, Natuur, Kwaliteit en Waarde.

previous arrow
next arrow

Eten

Served by nature

In onze keuken komen ruwe ambacht en fine dining samen met een Nordic inslag van kweken, foerageren en conserveren. Ervaar ons 'Served by Nature' gedachtengoed. Welkom in restaurant het Kook Atelier.

Het Kook Atelier

Ontdekken

Ontdekken

Sla de gebaande paden over, ontdek samen ons eiland en voel je een local. Van zilte wildpluk tot oesters rapen of een bijzondere wandeling. Een plek waar zilt & zoet elkaar raken, rust en kwaliteit de boventoon voeren en de natuur het hoogste woord heeft.

Ontdek op Oost