In ons restaurant het Kook Atelier kun je genieten van onze bewuste Nordic & Botanical Cuisine. Een bewuste gastronomische bestemming aan het Texelse Wad. Een plek waar de magie van de natuur en culinair genieten samenkomt.
Ons concept op Oost, Inspired by Nature en ons menu hebben verder vorm en diepgang gekregen. De natuur had altijd al het hoogste en laatste woord, maar spreekt nu duidelijker dan ooit. Ontmoet de natuur op Oost.
Verlaat de gebaande paden en (her)ontdek onze lokale en bewuste gastronomie. Ervaar in een intieme setting onze Nordic & Botanical Cuisine.
Ons Served by Nature menu is een verrassingsmenu waarin de natuur het hoogste én laatste woord heeft, bestaande uit verschillende amuses, teasers en gerechten. En is daarmee een compleet avondvullend avontuur langs alle elementen en ecosystemen van de Texelse Natuur.
Wandel tijdens ons diner met ons in gedachten mee over het eiland langs de verschillende ecosystemen. De windrichtingen geven aan waar we zijn, de maan bepaalt het ritme.
We beginnen in het Oosten waar we het Wad ervaren. Vanuit de dijk dalen we af naar de akkers, tuunwallen. In het Zuiden van ons eiland ruiken we het dennenbos en in het Westen kleurt de ondergaande zon het strand en onze wilde duinen. Het Noorden sluit het avontuur af met haar bijzondere polders en kwelders.
Zet jouw zintuigen op scherp en ontdek vanaf jouw tafel de kracht en magie van de Texelse natuur.
We serveren een verrassingsmenu waarin de keuken een selectie maakt van hetgeen de natuur, onze tuin en de boer op dat moment aan ons levert. Naast de vele groenten en kruiden serveren we in ook onze bewuste keuze in vis, schelp en schaaldieren. En wanneer het moment het toelaat, Texels lam of wild van kop tot staart.
We vernemen graag welk menu wij mogen serveren. Geef deze keuze aan bij de reservering. Het tasting menu is niet op zaterdag beschikbaar.
op Oost is een fijne plek waar rust, genieten en de verbinding met jezelf en de natuur centraal staan. In alles wat we doen, blijven we dichtbij onze eigen natuur. En vragen we ons altijd af of iets anders, beter, dichterbij of bewuster kan. In ons Hotel Op Oost, in ons restaurant het Kook Atelier en bij onze events.
We maken binnnen onze keuken veel gebruik van kruiden, planten en groenten. Kies je voor ons signature menu? De vis, schelp en schaaldieren die wij serveren zijn van heel dichtbij en op zeer bewuste wijze verkregen. We serveren niet 'standaard' vlees in ons menu, alleen wanneer het moment dit toelaat en wij het Texelse vlees van kop tot staart kunnen verwerken (Texels lam of wild).
Altijd belangrijk om elkaar even van tevoren te spreken. Wat we van elkaar verwachten, waar je je op kunt verheugen en wat belangrijk is om vooraf te weten....
Arrangement Culi Escape
Een welkom met Waddenoesters, bits & bites to share & ons huis aperitief, Signatue Menu - Served by Nature – 15 smaakmomenten
Verblijf in één van onze suites , inclusief ontbijt.
Verblijf & prijzen, periode tot 18 december
Eén nacht - dinsdag t/m donderdag - vanaf € 219 p.p. // Verblijf van twee nachten - dinsdag tot donderdag - € 299 p.p.
Feestdagen
Maak dit jaar jouw kerst of oud & nieuw wel heel speciaal met ons feestelijke all inn Served by Nature menu. Geniet van onze amuses, bites, wijn of botanical arrangement en vijftien smaak momenten. Met oud & nieuw pakken we nog extra uit met ons champagne arrangement.
Er waren eens drie ambitieuze boeren, een visie, een stuk land en een afnemer. Jan, Ellen en Edwin werden de Groentehelden van Texel. We hebben elkaar gevonden in de kracht tussen ambacht, de natuur en fine dining. Van zeekraal tot kool en lamsoor tot radijs.
Wij hebben een passie voor de mooiste ingrediënten en oude ambachten. We werken daarom graag samen met kleine familiebedrijven en gepassioneerde ambachtslieden zoals Boer Jens uit Oost. Hij levert niet alleen rundvlees, rauwe melk en het dubbeldoel koe & lamsvlees. Maar ook verse eitjes als 'onze dames' het te druk hebben.
Bijen zijn zo belangrijk voor de wereld van morgen. In de voortuin nabij de wilde en eetbare bloemen staat hun huis. Wees niet bang, ze zullen je niet lastig vallen. Maar genieten van alle bloemen in de tuin, de bloeiende lamsoor bij de Schorren en prachtige bloementuinen nabij Oost. We kijken nu al uit naar onze eerste eigen honing.
Herontdek de natuur met wildplukken. Ervaar hoe smakelijk de wilde kruiden in de tuunwallen zijn. Van duizendblad tot zuring, fluitekruid en postelein. We gaan er dagelijks op uit om deze kruiden en planten te plukken. Uiteraard met respect voor de natuur.
Je kunt iedere dag kiezen om het anders te doen. En dat doen wij graag. Wij kiezen waar mogelijk voor producten die op dat moment van nature beschikbaar zijn en binnen ‘handbereik’. Zo beperken we de logistieke stromingen, eren we de ambachten en de lokale thuis & professionele producenten. Samen met onze leveranciers kijken we naar wat er groener kan en hoe we onze vraag en hun aanbod het beste op elkaar kunnen afstemmen.
Onze zilte achtertuin kenmerkt zich door stilte en bijzondere vergezichten. De zilte smaak van de Waddenoester zijn niet te missen en een belangrijk onderdeel van ons menu. Net als de scheermessen, alikruiken en kokkels. Deze rapen wij niet zelf, maar kopen deze lokaal bij onze vis specialist.
Bewust genieten is de basis van ons menu, gedefineerd door contrasten in smaak en structuur. De gerechten geven niet alleen een invulling aan het van 'kop tot staart' principe, maar het menu gaat net een stapje verder; culinair genieten van 'kop tot graat'.
In ons restaurant vind je geen cola of sinas. We creëren graag bijzondere pairings en een alcoholvrij moment hoeft bij ons zeker niet saai te zijn. We maken onze eigen kruiden infusies, kombucha, water kefir en botanical cocktail. Waarom? Omdat het simpelweg anders, spannender en dichterbij is.
Onze tuin is bijna volledig eetbaar en onze bijen snoepen daarvan mee. Van salie tot rimpelroos, kruisbes en de vlier. Pluk gerust wat verse kruiden voor jouw eigen kruidenthee of snoep mee van de aardbeien. In de zilte moestuinbakken vind je onze zilte teelt. Een mooie variant op de conventionele teelten en wel zo duurzaam.
Gedreven door passie voor bewuste gastronomie, ambitie en Texelse gastvrijheid.... Het team van 'op Oost Texel'. Benieuwd naar onze vacatures? Klik hier :)
De Oude Oesterhaven op Oost was in de 18e eeuw het kloppende hart van de oester- en zeewierhandel op Texel. Hier kun je zelf oesters rapen.
Boek een zilt avontuur onder begeleiding van onze oesterman en leer alles over de oester, de historie, hoe je oesters raapt en.... opent. Uiteraard maakt hij een aantal oesters open onder het genot van een glas Vuurzee, Cuvée Prestige, Vonkelbier. De kosten voor dit zilte avontuur bedragen € 39 p.p.
Onze 'Oostories' zijn verhalen van onszelf, van gasten en van partners over alles wat er zich op en om ons boutique hotel op Texel afspeelt. Stories, Op Oost dus. Veel leesplezier.
Waarom houden mensen van bacon? Bij velen loopt het water al in de mond wanneer zij er aan denken. De combinatie van zout, zoet, vet en rook is het geheim. Maar deze combinatie is niet enkel aan de varkensbuik voorbehouden. Ook een mooie vis wordt heerlijk wanneer deze op dezelfde manier wordt bereid. Een lekker wit wijntje erbij en het leven is goed.
Wil je onze eetbare wereld ontdekken? op Oost nemen we je graag mee langs alle tuunwallen, weilanden, duinpannen en de uiteinden van het wad. Samen op zoek naar…. wilde kruiden, groenten, bloemen, paddestoelen en zoveel ander moois.
We nemen je mee op zilt avontuur. Lees onderstaand recept en laat je verwonderen… op Oost.
We vinden het heel bijzonder om jou te ontmoeten en je weer terug te zien in ons Hotel Op Oost of ons restaurant het Kook Atelier. Volg ons op instagram, meld je aan voor de updates per e-mail en blijf zo op de hoogte van het nieuwe menu, wat de kippen hebben meegemaakt vandaag en wat de natuur op dit moment serveert.