Waar je de gebaande paden verlaat en je je laat verwonderen door de uitgestrekte leegte van het Texelse Wad. Een magische plek waar de natuur het hoogste en laatste woord heeft. Eet zilt, slaap zacht, en geniet zalig. Voel je thuis op Oost, een bewuste gastronomische bestemming aan het Texelse Wad.
Wat hoor jij als het stil is? In Hotel Op Oost word je wakker van het fluisteren van de wind en de eerste zonnestralen in de ochtend. De prachtige maan aan de sterrenhemel doet je verwonderen over wat is. In een wereld waarin we continu 'aanstaan' wil je toch niets liever dan even helemaal niks? Samen genieten en herinneringen maken. Vandaag, morgen, nu. Dat is overnachten op Texel, dat is overnachten Op Oost.
Onze 'Oostories' zijn verhalen van onszelf, van gasten en van partners over alles wat er zich op en om ons boutique hotel op Texel afspeelt. Stories, Op Oost dus. Veel leesplezier.
In de zomer van 2020 openden zij de deuren van op Oost, bestaande uit twaalf suites, eetbare tuin en restaurant het Kook Atelier. Het duurde drie corona jaren en toen konden zij de bouw eindelijk afronden en zo de plek die zij altijd al voor ogen hadden eindelijk vormgeven. En dit werd beloond. “Een bekroning op jullie creativiteit en veerkracht.” aldus de inspecteur van Hotelsterren.
Vijf keer per jaar wisselt chef Joram Timmerman zijn volledige menu. Een behoorlijke klus, maar alles went. Ondertussen kijkt het team er na een paar maanden hetzelfde menu te hebben gedraaid, ook echt weer naar uit. Een interview met de chef uit het Kook Atelier over inspiratie, zijn favoriete gerecht en hoe de natuur terugkomt op je bord.
Waarom houden mensen van bacon? Bij velen loopt het water al in de mond wanneer zij er aan denken. De combinatie van zout, zoet, vet en rook is het geheim. Maar deze combinatie is niet enkel aan de varkensbuik voorbehouden. Ook een mooie vis wordt heerlijk wanneer deze op dezelfde manier wordt bereid. Een lekker wit wijntje erbij en het leven is goed.
We vinden het heel bijzonder om jou te ontmoeten en je weer terug te zien in ons Hotel Op Oost of ons restaurant het Kook Atelier. Volg ons op instagram, meld je aan voor de updates per e-mail en blijf zo op de hoogte van het nieuwe menu, wat de kippen hebben meegemaakt vandaag en wat de natuur op dit moment serveert.